Джеймс Уорлик все пак си заминава

Обама е номинирал за посланик у нас Марси Райс
25 май 2012 14:15,
299
Джеймс Уорлик все пак си заминава
Уорлик ще бъде сменен с Марси Райс. Снимка: архив, Булфото

Президентът на САЩ Барак Обама номинира Марси Райс за посланик на страната в България, се казва в съобщение на Държавния департамент.

Това означава, че сегашният посланик Джеймс Уорлик ще бъде сменен преди да е изтекъл 3-годишният му мандат, който започна в края на 2010 г.

Мотиви за смяната не са посочени в съобщението, публикувано на сайта на Белия Дом.

Слуховете за отзоваването на Джеймс Уорлик тръгнаха през април, но американският посланик категорично ги отричаше. В телевизионно интервю той дори цитира Марк Твен, че „слуховете за неговата смърт са твърде преувеличени”.

Още по темата
 По време на мандата си у нас Джеймс Уорлик влезе в остър конфликт с бившия вътрешен министър Румен Петков и с лидера на „Атака” Волен Сидеров. Той си позволи да определи, че у нас имало правораздаване за бедни и богати. Отстояваше енергийната независимост на страната ни от Русия, но не успя да убеди обществото ни за безопасността при добиването на шистов газ.

Марси Райс е дипломат от кариерата. Сега е на ръководна длъжност в Бюрото за контрол на въоръженията на Държавния департамент. От 2008 до 2009 г. е била главен помощник-заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси.

Работила е в американското посолство в Багдад (2007-2008), била е посланик на САЩ в Албания (2004-2007), ръководител на мисията в Бюрото на САЩ в Прищина, Косово (2003-2004), заемала е и други постове в Лондон, Турция, Доминиканската република.

Предложенията на президента на САЩ за посланици трябва да бъдат утвърдени от Сената на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
15
 
! Отговори
нов преди 11 години
цирка продължава, ще има да ни правят на маймуни - не се съмнявайте..... тоя поне беше забавен...
20
0
 
6
 
! Отговори
Цецо СРС-то преди 11 години
Нема се плашите!Вече съм наредил да я подслушваме!А каже нещо накриво,а сме и спретнали некой компромат!
19
2
 
6
 
! Отговори
Калин преди 11 години
дали ще върнат визата на третия брат галев .. румен петкофф ..глъвътъ:)може до американски съд ... ще му дойде добре . изтрезняващо.. ддз :)
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народна мъдрост-"Ела зло, че има и по-зло!".Не се знае тази новата, която е дипломат от околните ни мюсюлмански толерирани държави, какви ще ги къдри.В глупостта си от това, че ни смята за вчерашни, Уорлик приказваше и знаехме какво си мисли.Или какво му казваха да мисли.
17
1
 
38
 
! Отговори
нервна преди 11 години
На малко прасе и нов шеф не се радвай,че не знаеш каква *** ще излезе.УроДлик го изхвърлят,щото не можа да тръкне Шмекерион,и развали далаверата на баба ви Килъри.Ама тая новата-Марси Райс-понастоящем е помощник - секретар в департамента по ядрена политика.Не случайно я пращат.Ще си навира носа в Козлодуй,да ни набутва услугите на Уестингхус
16
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Уорлик.. се указа голям наивник.. да се връзва на мафиотизираната болшевишка *** на гърбатите и другите бесепе ***!!метнаха го..
15
4
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
урааа американския *** си отива ликувай народе
14
0
 
21
 
! Отговори
w преди 11 години
Значи все пак гръцки вестник е бил по-добре информиран от българските власти, а дори и от самия посланик Уорлик!? Нещо не ми е ясно точно това. Май Уорлик е сгафил сериозно. Не го махат от хубаво.Сега няма да има кой да играе по сапунените ни телевизионни сериали, няма да има кой да ходи на фитнес с Николай Бареков, няма да има и други убавини.
13
1
 
35
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 11 години
О, не - какво ще правим сега? Кой ще ни поучава? Кой ще мисли вместо нас? Кой ще ни говори че шистовият газ е абсолютно безопасен? Кой ще ни обясни колко безопасни са ГМО-тата? Кой ще сподели, че ACTA е нещо прекрасно? На чие рамо ще плаче Човека глас??? Мъка, мъка...
12
7
 
37
 
! Отговори
румен петков преди 11 години
Много здраве и можеш да вземеш боико, мони и цецко...
11
5
 
40
 
! Отговори
М,ДААА преди 11 години
А, ЧЕСТИТО. ДОРИ И НИКОГА ДА НЕ УЗНАЕМ ПРИЧИНИТЕ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННОТО ОТЗОВАВАНЕ НА УОРЛИК, ТОЗИ ФАКТ САМ ПО СЕБЕ СИ Е ПОКАЗАТЕЛЕН. ДОГОДИНА АКО НАРОДЪТ ПОУМНЕЕ, ЩЕ СРИТА В ДЕБЕЛИЯ ПЪРДЯЛНИК И МУТРАТА. МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ВСЕ ПАК МАКАР И НИЩОЖНА,СЪЩЕСТВУВА НЯКАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ И ЛОГИКА.
10
8
 
41
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Надявам се самолетът му да се разбие и тоя *** и доказан враг на Отечеството ни да умре бавно и по особено мъчителен начин !!!А най-добре преди тръгването да откъртим статуята на американските летци-терористи, избили хиляди мирни софиянци и да му я заврем отзад - сигурен съм, че ще се побере.
9
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той ни имаше за аборигени, гея му с гей
8
1
 
57
 
! Отговори
на изпроводяк преди 11 години
Ха по-живо по-здраво Уорлик и не се връщай повече тука, защото прекалено много се месеше навсякъде, където не ти е работата.
7
2
 
18
 
! Отговори
Баджанака преди 11 години
Сбогом, казах" - една прекрасна песен на Васил Найденов, посветена на любимия ни посланник последните 2 години!
6
2
 
31
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Посланиците си...отиват,България...остава;сега и за...винаги.
5
6
 
42
 
! Отговори
hop преди 11 години
Уорлик, пожелавам ти да ти приседне едно голямо топче кокаин в грозният еврейски нос и да умреш в адкси мъки като кръвта ти изтича прз очите и ушите а жена ти гледа. същото на маймун обама, хилъри и другите кретеноидни фашкии.
4
2
 
33
 
! Отговори
вацаров преди 11 години
..един ще падне, друг ще го смени, и толкоз...какво тук значи някаква си личност....
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кого ни оставяш бащицееееееееее
2
3
 
61
 
! Отговори
Малко прасе и нов преди 11 години
Значи въпреки преувеличението слуховете се оказаха верни. Не очаквам по-добър посланик, пак ще е американец. Проблемът не е човека, а в политиката им към останалите.