Джеймс Уорлик все пак си заминава

Обама е номинирал за посланик у нас Марси Райс
25 май 2012 14:15,
299
Джеймс Уорлик все пак си заминава
Уорлик ще бъде сменен с Марси Райс. Снимка: архив, Булфото

Президентът на САЩ Барак Обама номинира Марси Райс за посланик на страната в България, се казва в съобщение на Държавния департамент.

Това означава, че сегашният посланик Джеймс Уорлик ще бъде сменен преди да е изтекъл 3-годишният му мандат, който започна в края на 2010 г.

Мотиви за смяната не са посочени в съобщението, публикувано на сайта на Белия Дом.

Слуховете за отзоваването на Джеймс Уорлик тръгнаха през април, но американският посланик категорично ги отричаше. В телевизионно интервю той дори цитира Марк Твен, че „слуховете за неговата смърт са твърде преувеличени”.

Още по темата
 По време на мандата си у нас Джеймс Уорлик влезе в остър конфликт с бившия вътрешен министър Румен Петков и с лидера на „Атака” Волен Сидеров. Той си позволи да определи, че у нас имало правораздаване за бедни и богати. Отстояваше енергийната независимост на страната ни от Русия, но не успя да убеди обществото ни за безопасността при добиването на шистов газ.

Марси Райс е дипломат от кариерата. Сега е на ръководна длъжност в Бюрото за контрол на въоръженията на Държавния департамент. От 2008 до 2009 г. е била главен помощник-заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси.

Работила е в американското посолство в Багдад (2007-2008), била е посланик на САЩ в Албания (2004-2007), ръководител на мисията в Бюрото на САЩ в Прищина, Косово (2003-2004), заемала е и други постове в Лондон, Турция, Доминиканската република.

Предложенията на президента на САЩ за посланици трябва да бъдат утвърдени от Сената на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 269DA TAKA E,NO NA KOI GO KAZVA6--NA LILIPUTKITE W ZADUNAIKATA?6TQHA DA SA WAV WAZTORG OT NEGO,AKO GO BE6E NAZNA4IL LILIPUTIN....A SOBOLEVATA AKCIQ--SELSKA HRONIKA NAPREDATELA OT 9/TA WOZ.
220
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първи Warlick-off ден за България! Честито!
219
1
 
3
 
! Отговори
Сбогом казах преди 11 години
Сбогом, сбогом, сбогом казах Щом така си решила ти, добре Сбогом, сбогом, сбогом казах И морето реве с пълна сила, Туй черно море Мила, мила Като прелетни чайки със с теб се срещнахме тука случайно Мила, мила и звезди колко много звезди ни обсипваха вечер Припев: Но светът е изменчив Виж по пясъка двете следи Виж по пясъка двете следи се изгубиха Няма ги вече Мила, мила Като прелетни чайки Със с теб се срещнахме Тука случайно Мила, мила И последните думите заглъхват Заглъхват далече
218
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Н. Пр. Джеймс Уорлик бе най-голямата ***, която чужда държава е изпращала в страната ни! Следваше единствено американските интереси в страната ни, и то на всяка цена! Въпреки многобройните протести и дестабилизацията, която предизвика в страната успя да прокара закона, който след последните изменения на практика позволява добива на шистов газ! Не спря през цялото време да ни "информира" колко полезни са ГМО-тата и колко сме глупави за да не ги искаме в страната ни! Абсолютен ***!
217
1
 
1
 
! Отговори
do 269 преди 11 години
ай сега по тоя повод да изпушите по един джойнт с уорлик, а?
216
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой успял ли е да мигне тази нощ? Първи ден без Уорлик в България. Деца крещят, майки плачат безутешно... Мъката е неописуема!
215
6
 
2
 
! Отговори
arhar преди 11 години
На 24 май т.г. официално бе съобщено, че Б.Б. е разговарял по телефона с Путин във връзка с ' Южен поток ' .Вече многократно задавах въпроса : Може ли някой, който през ден ни хвали др. Т.Ж. , да бъде десен ? - Всеки сам може да си отговори на този въпрос !Всички разбрахме, че Гоце, Румен П. и В. Сидеров не изпитваха симпатии към Н. Пр. Дж. Уорлик . Що се отнася до просташкото говорене на треторазрядно махленско ниво и неетичното поведение в публичното пространство на двама от тях тримата, не си заслужава да ги коментираме повече !При това положение не е ли по - добре Гоце, Румен П. и В. Сидеров да си направят обща партия ? - Очевидно е, че имат общи идеи, принципи и кукловоди ?!Що се отнася до смяната на американските посланици у нас , аз лично смятам, че нямам право да коментирам външната политика на САЩ ! Това, което съм казвал многократно и ще кажа за пореден път, е, че винаги съм уважавал мнението и действията на Н. Пр. Дж. Уорлик ! Той винаги е говорил обективно и е казвал доста неудобни истини за някои хора, например за двойния стандарт в съдебната ни система. Н. Пр. Дж. Уорлик завинаги ще си остане приятел на БГ !
214
0
 
3
 
! Отговори
С.Данаилов преди 11 години
Збогом Уорлик!
213
0
 
4
 
! Отговори
,хйгф преди 11 години
Жалко, че си тръгва! Трябваше да си изкара мандата докрай и последния *** да разбере що за *** са хамериканските емисари по света.
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... сега пък ни облъчвали за да предизвикат земетресения, даже проверявали мазилката на сградите, в които живеят американци. чудни песни сте зпели, с типично българско звучение и ритми - само не мога да разбера, седем осми ли е или бабини деветини ...
211
1
 
0
 
! Отговори
до 261 преди 11 години
а пък в Швейцария имало мармоти, занимавали се с опаковане на шоколад. Потърси в Гугъл, нашите медии няма да ти кажат нищо по въпроса.
210
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сащ не могат да ни освободят, нито могат да ни подарят на когото и да било - и двете неща от нас зависятроб по душа и да му кажеш, че е свободен, роб ще си останеколкото до подаряването, сми ще се предложим - постоянно го правим и не са ни нужни уорлици за да се нагъзимсамия факт, че някои тука въздишат за тоталитарната псевдорепублика, която наричахме комунизъм, показва колко е склонен да се надупва народа.интелигентни самовлюбени и егоистични простаци, не са ви американците виновни
209
2
 
4
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Толкова сте смешни и жалки, но още по-лошото е, че сте и неинформирани. Вицекралят си отива заради "HAARP"атаката. Посланикът е знаел за предстоящото земетресение и затова от посолството на САЩ са проверявали жилищни сгради в кв. Лозенец преди няколко месеца - искали са архитектурни планове от домоуправителите на жилищни сгради, в които живеят под наем американски граждани. Има цяла статия по въпроса - потърсете в Гугъл...защото нашите "медии" няма да ви кажат НИЩО за това.
208
0
 
5
 
! Отговори
Война преди 11 години
От 23 г. в България има война. Разрушиха икономиката ни, убиват ни с мизерия, разселват ни из чужбина, уж, че решението било наше. Вече сме само 7 милиона. Вижте какво съвпадение - Турците идват да "инвестират" и ни водят като американски посланик най-долната личност, която съвременната история познава, защото знаят, че няма да позволим турски язовири и магистрали. Тя е тук за да наложи със сила, това което с "добро" не желаем. Трябва да издържим!
207
0
 
4
 
! Отговори
Провокации преди 11 години
Стремежът ще бъде да се създаде положение подобно на това в Косово чрез провокации, а след това да се създаде военна ситуация . От години наред мюсюлманизират Родопите, подстрекават турците в Кърджалийско, Шуменско, Разградско. Не бива да се поддаваме на провокациите за да не влезем в капана. Трябва да се борим с техните оръжия и преди всичко много лицемерие Сигнализирахте за неуместен коментар
206
0
 
0
 
! Отговори
DO 253 преди 11 години
VIE STE LUD!! AZ SAM NA 52 I NEBESHE TAKA,TOGAVA. VIE STE LUD !!
205
1
 
5
 
! Отговори
Как САЩ разруши Бълг преди 11 години
Идете в youtube и прочетете "Как САЩ разруши България" Много неща стават ясни. И всичко това се прави с една цел да се отслаби България и да се "подари" на Турция. Ето къде трябва да се търсят чуждите интереси, които управляват България. Ако Бойко има глупостта да подпише какъвто и да е договор за магистрали или язовири, ще видите как бързо ще ни събуди от 23 годишен сън ! И отмъщението ще бъде страшно
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
edin neyspeshen agent ot centralnoto ypravlenie si otiva,edvali shte go posreshtnat s xliab i sol .vse pak tozi vrag si zaminava dostatachno navredi na balgaria.no tvoite shte ti platiat nali znaesh kvo stava s neyspelite agernti pensionirat gi ili gi trepat.
203
1
 
2
 
! Отговори
До 253 преди 11 години
Ти серозно ли? Ако е така не си наред! Дано близките ти вземат мерки овреме.
202
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УОРЛИК Е ПИЧ ...