Растежът не се купува с нови дългове, уверен е Плевнелиев

Президентът се срещна с премиера на Италия Марио Монти
25 май 2012 20:52,
122
Растежът не се купува с нови дългове, уверен е Плевнелиев
Президентът Плевнелиев с италианския премиер Монти. Снимка: president.bg

България и Италия имат много сходни дългосрочни приоритети и споделят необходимите мерки за преодоляване на кризата в Европа. Такива са провеждането на необходимите структурни реформи, въвеждането на програми за намаляване на младежката безработица в Европа, за подкрепа на иновациите и на малките и средните предприятия.

Това стана ясно след срещата на президента Росен Плевнелиев с италианския министър-председател Марио Монти. 

Двамата са споделили виждането, че икономическият растеж не може да бъде купен с нови дългове, а трябва да бъде изработен с прагматизъм и реформи.

“Ние поставяме на дневен ред в Брюксел и въпроса за участието на следващото поколение европейци в тази дискусия, защото то не трябва да страда от натрупването на нови дългове, както се случва сега”, подчерта държавният глава. Категорично няма лесни решения, но България работи за стабилност, допълни президентът Росен Плевнелиев.

Премиерът Марио Монти е определил като “впечатляващ” постигнатия от страната ни напредък и е потвърдил италианската подкрепа за присъединяването на България към Шенгенското пространство без граничен контрол.

Съществени и за двете страни са въпросите на енергийната ефективност и енергийната либерализация. Президентът Плевнелиев коментира, че тези въпроси, заедно с мерките за диверсификация на енергийните източници, налагат необходимостта от обща европейска енергийна политика.

По-рано държавният глава посети църквата “Св. Св. Викентий и Анастасий” в Рим, която е предоставена за богослужение на Българската православна църква. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз съм уверен ,че няма да си мръдна пръста за мижава заплата, каквато се предлага в България.Да бачкат *** ,нали само за тях мислите.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уф... кога стана въглищар, кога свари да си оцапа д...томнооого уверен нашичкия... в квото му напишат
20
1
 
22
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Само с производство и високи технологии се развива икономика.А знаете ли как не се развива?1) С чужди ЕРП-та, изнасящи капитал от БГ2) С чужди компании, експлоатиращи златодобива3) С чужда компания за шистов газ4) С чужди хипермаркети, изнасящи капитал5) С необразовани *** работещи "професия майка" или крадци с 10 условни
19
4
 
15
 
! Отговори
15 стига простотии преди 11 години
Италия има 5-6 концерна които са им предостатачни.Как да са в криза като мастодонти като фиат са по силни от държавата им ??Криминалната им хроника е друго от икономиката.При 4000 лв заплата се им е ,чудя ти се какво се опитваш да изкараш ,че с бедни като нас или ???
18
3
 
14
 
! Отговори
Б.Б. преди 11 години
Човека няма психика за президент моля простете му нали е чехличка бизнесменче на бизнеспаркче
17
4
 
36
 
! Отговори
FrodoVelikana преди 11 години
Не го ли разбрахте до сега ? Запада ни МРАЗИ ! Още в Ялта те ни дадоха на Сталин.Приеха ни в ЕС заради Гърция , те си знаят защо .....И аз мисля че трябва да гласуваме за АТАКА защото ако се надяваме че тези които до сега управляват ще ни оправят дълбоко се лъжете , нещата стават все по зле , а на фона на стандарта на най бедната държава в Западна Европа ние сме Намибия или по зле - Руанда.Как така за толкова години в ЕС не ни се дигна стандарта на живот? Това си е сценарий за да бъдем роби !
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя човек какво е хукнал, че не се спря страната? Каква полза от совалките му или само да харчи пари?
15
3
 
27
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Плевнята си вкара автогол,човекът отиде чак до Италия,за да каже ,че не искал повече дългове, а не се сеща да пита Тиквата защо е взел 2 милиарда заем??!!Къде е резервът,щом сме най-дисциплинираните и сме за пример в ЕС ????!!Като сме толкова икономични защо вече трета година сме с дефицит- т.е. разходите са повече от спечеленото???!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е Плевнелиев - ние направихме по-голям дълг последните години и обедняхме под тяхното мъдро ръководство.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 9 В Италия --се краде по 1 кола на всеки 3 минути --В Милано за месец май 2012 до момента има 26 изнасилвания --От началото на годината се самоубиха над 40 собственици на фирми заради кризата --Италианската мафия има годишен оборот над 135 000 000 000 евро .Тоест поне 300% над БВП на Бълагрия --В Италия в момента поради кризата италианките излезнаха на уливата да проституират и то за по 20-30 евро .Това не го измислих аз а го пишат жабарските журналисти .
12
4
 
26
 
! Отговори
президент мишок преди 11 години
Докато ние живеем в мизерия тоя мухлю се оля в словесния си бълбоч !!! Аман от празнодуци като този превзет мишок !!!
11
10
 
2
 
! Отговори
до позитивния преди 11 години
тези рунсаци, дето ни освободиха от османско робство,след това бяха избити в собственната си странаа бъдеще ни си е в нашите ръце...
10
14
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Роската покори Запада... - а Гоцю сега разбрал, че Папата живее в Рим, а не в Кремъл...
9
7
 
15
 
! Отговори
Позитивност ! преди 11 години
Политиката на Западноевропейските крадци доведе до това положение в което сме.След нежната революция те ни инсталираха псевдо политици , другите ги купиха - бившите комунисти и актуални ДС ченгета.Никой не си дава сметка че нашето бъдеще винаги трябва да е насочено към Русия.Махнете стереотипите и кажете кой ни освободи от турските *** ? Ако Русия спре кранчето с ресурсите за Западна Европа те са *** за има няма 1 година.Гласувайте за АТАКА и за напускане на Еврозоната + съюз с Русия
8
0
 
14
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
...И на мен ми се иска да расна без дълговете на мама и тате, ама...
7
2
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
И на мен ми се иска света да падне на нащо ниво ,ама още стандарта е 10/1 но не в наша полза.
6
4
 
7
 
! Отговори
Pizza преди 11 години
По-добре е да имаш да даваш токолкото обратното г-н Плевня. Но Вие това по-добре от нас простолюдието го знаете. Вие не сте политици, а само много леко гарнитани ПИЦИ.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Италия и България са ЕДНА И СЪЩА *** .Дори Италия е още по голяма *** ,при земетресението паднаха над 20 фабрики и в момента има над 7000 души без дом.На нас поне това ни се размина при трус със същата сила .Това им е ЕС и законите .А и Италия е в такава криза ,че скоро ще си продават и децата .
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква стабилност бе маимунчо.С 1 милион неработещи *** с 2 милиона пенсионери -1 милион симулиращи някаква деиност.1 милион ученици и 1 милион инвалида ,напрактика работещите са 100-200 хиляди защото на останалите им писна да работят за вас и си хванаха чукалата.Ако имаше някаква икономическа логика щеше точно тея 100-200 хиляди да се надъхват материялно да останат и да си дават труда ,но не.Нащо не само ,че не е икономика ,но нарочно се държи да запада все повече и повече.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пичове преди малко на летището имаше една камара емигранти от Канада Италия Чехия Гърция демек по-изостаналите държави идват насам да пораснат и те.