Депутатите си спретнаха парламентарна група на пушачите

Народните представители на прибежки палиха цигари пред сградата
Обновена: 1 юни 2012 15:01 | 1 юни 2012 11:43,
93
Депутатите си спретнаха парламентарна група на пушачите
Мястото за пушене на депутатите - на жълтите павета. Снимка: архив, Булфото

В първия ден от влизането на забраната за пушене на обществени места депутатите, които са пушачи, използваха парламентарната почивка, за да попушат на воля пред сградата на парламента.

Дори беше създадена парламентарна група на пушачите, в която влизат представители на всички политически сили. По инициатива на депутата от „Атака” Венцислав Лаков върху едно от кошчетата за пушене, които стоят до северния вход на парламента беше залепен надпис „Парламентарна група на пушачите”.

Лаков залепи надписа върху кошчето под погледа на заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов от ГЕРБ, който също използва парламентарната почивка, за да се отдаде на никотиновия си глад.

Още по темата
Запитани дали зависимостта на депутатите пушачи няма да свали кворума в пленарната зала и двамата обясниха, че ще пушат по време на почивките.

По-срамежливите от медиите депутати използваха градинката на Художествената академия, за да пушат по-далеч от телевизионните камери.

Главният секретар на парламента Иван Славчов също попари надеждите на тези, които предложиха да се опъне една тента в градинката зад парламента, за да може да се пуши и при лошо време.

Самият Славчов, който също е пушач, обясни че няма как тентата да се опъне, защото този терен е общинска територия.

Венцислав Лаков на шега подхвърли, че ако трябва парламентът да плаща общинско право, за да ползва прилежащата територия около Народното събрание, но Славчов остане непреклонен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: пушачидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На който му пречат пушачите да им раздават противогази! Ако не вечер да си ядат здравословното бъкано с хербициди морковче и да си лягат ... Който пуши да ходи по кръчми и да купонясва!
29
0
 
1
 
! Отговори
п преди 11 години
:)))))))))))))))
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аиде дано се взриви парламента
27
7
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Евала, изказа се като типичния ***. Ето това ни е цялото младо поколение
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво за закона! Най-сетне да направим първи стъпки към европеизирането и създаването на една цивилизована държава!
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега и група на хомосексуалните де направят и да им гледаме сеира!
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам закон да се забранят автомобилите над 75 коня. Аз нямам книжка и са вредни за мен с игорелите си газове и гонките по улиците- опасни са за много хора движещи се с велосипеди и пеша! Да не говорим как смърдят дизелите на скапаните БМВ-та дето ги внасят от така чистата ЕВРОПА! И новите автомобили са много опасни! Мачкат хора по пешеходни пътеки ,особено джиповете- ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ! БОРИСОВ ДА КАРА КОЛЕЛО!
23
3
 
15
 
! Отговори
п преди 11 години
тоя закон е гласуван от 98 или нещо подобно на брой депутата.значи 100 човека определят битието на 7 000 000.референдум трябва да има
22
3
 
19
 
! Отговори
пипи преди 11 години
Абсолютно отказвам да погубя дни и месеци от младия си живот изпадайки в неудоволствие и борба с никотинов глад, за да запазя последните години от живота си, които са химера в тоя несигурен свят
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
проба
20
4
 
2
 
! Отговори
paco преди 11 години
за сега ням как заведенията да станат частни клубове.не се надявайте на тая .пиша го защото има заведение и съм питал- не става.
19
1
 
5
 
! Отговори
гацо преди 11 години
много пушачи в това НС бе.ето в 13.45 в пленарна зала име 7 човека .и ний им плащаме заплатите.
18
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да повярвам, че 2-ри коментар има два пъти повече плюсове, отколкото минуси...В целия цивилизован свят пушенето в каквито и да е сгради е абсолютно забранено (освен ако не си си у вас). Никой никъде не толерира миризливите пушачи и така трябва да е. За жалост обаче половината ни народ е на принципа "малии, аз сутрин без кафенце и цигарка просту не могъ", така че като се замисля не се изненадвам особено, че публичното мнение е срещу закона..
17
0
 
12
 
! Отговори
волът рие....... преди 11 години
Волът рие-на главата му пада.Тази простотия ще намали приходите в хазната.Защо ли, ами просто - защото заведенията и дискотеките и баровете и кафетата и какво ли още не,където се пуши-имат касови апарати.Нещо повече вързани са он-лайн с НАП.Следи се приходосъбирането.Та като си говорим за приходосъбиране в бюджета - сега тези заведения ще станат частни клубове с такса срещу членска карта. Като такива няма законово основание нито да влезе проверка от НАП,нито полиция,нито да имат касови апарати.
16
4
 
24
 
! Отговори
ХУЛАБАБА преди 11 години
Кога Фидосова отслабне тогава спирам цигарите! Ай сиктир!
15
3
 
18
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
За слагащите ми минуси пояснявам; човешки *** (л*йно) = депутат. Общото между двете е, че винаги стоят на мястото където последно си ги "оставил" и резултата от тях е страшна смрад за всички останали.
14
23
 
4
 
! Отговори
Дими преди 11 години
Хората отдавна не пушат на обществени места!! Ние пак с години назад :( Простоват народ -слаба държава :( Нещастници :( Мижитурки ! Простаци !
13
17
 
10
 
! Отговори
Ох боли преди 11 години
Да пушат ,да пият и да се дрогират, дано по-бързо се отървеме от тях.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Законът е гласуван с по-малко от половината дупетати. Значи е незаконен. Но за последните 3 години колко закона се приеха без да има кворум.
11
4
 
28
 
! Отговори
ВСИЧКАТА преди 11 години
Мара втасала и цъфти и върже, само до цигарите опряхме ве4е. Не е лошо това което са решили, но има много по-жизнено важни неща да се оправят в БГ в момента. Като са рекли депутатите да се отказват да пушат, ами да се откажат и от по някое друго депутатско кюфте и да го дарят на някоя баба със 100 лева пенсия или на някое бедно дете. Хем добро ще направят, хем ще им поотънеят малко тумбаците и гушите дето са отвъртяли.