Борисов се възхищава на португалските магистрали

Лисабон ни хвали за финансовата дисциплина
4 юни 2012 21:15,
342
Борисов се възхищава на португалските магистрали
Бойко Борисов и Педру Пасуш Коелю. Снимка: БТА

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия,  се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Основните теми на срещата на двамата премиери са били финансова стабилност в Европа и планирането на следващия програмен период в Европейския съюз.

По думите на Коелю българското правителство и българският народ полагат големи усилия да запазят икономическата си стабилност и не молят за международна помощ. Според него това повишава много доверието в страната ни.

"Нашите правителства следят с безпокойство финансовата ситуация в Европа. И двамата сме съгласни, че реформите, макар че са болезнени, трябва да продължат да се правят, за да постигнем финансово укрепване и да излезем стабилни от кризата", коментира Педру Пасуш Коелю.

Той подчерта, че исканият от Европа растеж и повишаване на производителността в крайна сметка е резултат от това, което всяка една отделна държава постига.

Борисов от своя страна подчерта, че  правителството съумява да изпълни ангажиментите си за поддържане на финансова стабилност въпреки тежката социална цена, която се плаща за това.

Като голяма подкрепа за по-безболезнения изход от кризата той определи еврофондовете. По думите на министър-председателят ни България и Португалия ще продължат да настояват за по-силна кохезионна политика и през следващия програмен период.

Премиерите Борисов и Коелю констатираха високото ниво на политически връзки между двете страни и съществуващия потенциал в търговско-икономическите отношения. Като перспективни за двустранното сътрудничество те определиха културния туризъм, инвестициите в селското стопанство и във високите технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
@брадваро преди 11 години
ама си пък ***
7
6
 
6
 
! Отговори
Rodstar преди 11 години
Tezi pak namerixa s kakvo da se vasxistavat ot Portugalskite *** nema po izdanena nacia ot tezi ***.
6
4
 
34
 
! Отговори
циганин преди 11 години
Този Борисов май че харесва да стане магистрална ***.
5
3
 
32
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
ей ама с тези магистрали ттцтцтцццтцтц, то няма лошо, ама като се погледнат другите страни на живота и се чудиш да се смееш ли да плачеш ли, то глад и неуредици в държавата, а той си мисли, че хората само магистралите ги интересуват :D
4
2
 
26
 
! Отговори
гг преди 11 години
Коелю на португалски е заек. А иначе ББ да не се възхищава много на тяхната страна защото България никога няма да стигне тяхното ниво на инфраструктура. Поне до като ние сме живи.
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отърване няма...Не знам вече къде да се скрия да не чета или чувам за този...
2
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спри бе ТИКВО да ни срамиш пред света.
1
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** няма мярка по простотия!