Борисов се възхищава на португалските магистрали

Лисабон ни хвали за финансовата дисциплина
4 юни 2012 21:15,
342
Борисов се възхищава на португалските магистрали
Бойко Борисов и Педру Пасуш Коелю. Снимка: БТА

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия,  се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Основните теми на срещата на двамата премиери са били финансова стабилност в Европа и планирането на следващия програмен период в Европейския съюз.

По думите на Коелю българското правителство и българският народ полагат големи усилия да запазят икономическата си стабилност и не молят за международна помощ. Според него това повишава много доверието в страната ни.

"Нашите правителства следят с безпокойство финансовата ситуация в Европа. И двамата сме съгласни, че реформите, макар че са болезнени, трябва да продължат да се правят, за да постигнем финансово укрепване и да излезем стабилни от кризата", коментира Педру Пасуш Коелю.

Той подчерта, че исканият от Европа растеж и повишаване на производителността в крайна сметка е резултат от това, което всяка една отделна държава постига.

Борисов от своя страна подчерта, че  правителството съумява да изпълни ангажиментите си за поддържане на финансова стабилност въпреки тежката социална цена, която се плаща за това.

Като голяма подкрепа за по-безболезнения изход от кризата той определи еврофондовете. По думите на министър-председателят ни България и Португалия ще продължат да настояват за по-силна кохезионна политика и през следващия програмен период.

Премиерите Борисов и Коелю констатираха високото ниво на политически връзки между двете страни и съществуващия потенциал в търговско-икономическите отношения. Като перспективни за двустранното сътрудничество те определиха културния туризъм, инвестициите в селското стопанство и във високите технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
Do 4 преди 11 години
A drugata polovina 4akat vseki moment da se iznesat,Ispancite gi vla4at kato turist ranica ogramotiavat gi investirat ako ne sa te zivi da gi opla4e6 ,kato ne viarva6 xodi i viz i sled tova pi6i pone imaite malko iasnota kvo prestavliavat Potrugalcite i *** sa bratov4edi.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно Португалия, дето затъват ведно с Испания и Италия, да те хвали за финансова дисциплина е меко казано притеснително.
26
3
 
34
 
! Отговори
Желев преди 11 години
Преди 15 г.,бразилка гостуваща на наши приятели на тръгване каза - ,,Колко сте щастливи,вие българите,защото не знаете колко сте нащастни,,.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата не спира със словесната диария ... :D
24
3
 
14
 
! Отговори
a преди 11 години
Бойко, ще имаш ли среща и с шефовете *** пожарникарите в Португалия ?
23
5
 
31
 
! Отговори
финансов дисциплинчо преди 11 години
Магистрали; финансова дисциплина. От 3 години слушам тези думички и ми втръснаха до болка.Ни дума за растеж, икономическо развитие, каквато и да е платформа на развити на страната, социална отговорност, а вървим по пътя на Испания, дребния и среден бизнес фалира. Не се наблюдава опит това да бъде предотвратено. Писна ми да им слушам глупостите на тези клоуни.
22
3
 
10
 
! Отговори
Реалwoman преди 11 години
Този Коелю не е онзи Куелю ... Щеше да е хубаво и, ако този ББ не е онзи ББ. За жалост добрият пример липсва по нашите географски ширини...Пфу:(
21
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма развита държава без пътища. Приказвайте си колкото искате, но без пътища няма как да стане. Още римляните са строили за да има път за търговците и армията.Погледнете Германия или САЩ. Имат перфектна пътна система.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nema kak da stanem bogati kato vsichki KRADAT...
19
1
 
12
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Това за сградите верно ли е? Задължителна застраховка? Гарантирано от гроб!!!!!!!!!!!!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
днес бг,имам едно конструктивно предложениедо вашите раздели България Бизнес Свят и т.н. сложете и едно Т-идва от Тиквун-и да си знаем там за кой да четем...
17
2
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Абе за Португалия ми не е много ясно но ми е пределно ясно за България. И по-мизерна държава и по-голяма *** от тук няма, вече не само в Европа и Америка а и на доста други места.
16
5
 
4
 
! Отговори
dimitarivanov53 преди 11 години
Eh,Stanishev da beshe sega tam.......... ha,de !
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦУЛЮ ХВАЛИ ПУЛЮ !
14
3
 
4
 
! Отговори
Do 4 преди 11 години
Abe do predi 4-5 godini tazi strana Portugese ima6e samo edna magistrala i po neia se dvizexa kravi za6toto tezi carvuli sa na kraia na sveta nemat eno ravno mesto magare da se otarkalia ebati mizeriata i ciganiiata iasno li ti e 4e 70% ot portugeseto sa gasterbaiteri pone sa super.
13
3
 
36
 
! Отговори
От дисципа преди 11 години
Да си щастлив от това, че народа ти е най-беден в ЕС????????????????? Тиквата си е тиква. Амбразурчиците сигурно се подмокрят. Пък за дисциплината да не говорим.
12
1
 
16
 
! Отговори
dona преди 11 години
ББ казах ти дай на българина да инвистира в собствената държава и ще видиш какви пътища ще има как няма да има безработица дори работна ръка ще внасяме.а сега каво правиш унищожаваш ни бавно и постепено даваш на чужденци ужким да ибъдат инвиститори. А на практика само ни пият кръвта до кога ще ни обезскостяващ с измислени глоби по големи от стандарта ни на живот.Направи български фондове за изграждане на пътищата с пари на българина и с работни места за българи а не за измислени араби които не
11
4
 
21
 
! Отговори
kapo преди 11 години
Днеска дава Португалия за пример, утре - "вие какво, искате като Португалия ли да станем?""Ние сме много по-добре от тях, затова гласувайте за ГЕЙБ!"
10
2
 
35
 
! Отговори
коко преди 11 години
Браво!!! Браво!!! Браво!!! Браво!!! Браво!!!-Европейските тарикати хвалят гладните отличници на Европа,които ядат отпадъци и ходят с дрехи втора употреба.А БГ идиотчетата се радват...
9
2
 
28
 
! Отговори
от българин преди 11 години
не мога да повярвам че това каквото става, става в българия, че народът дет уж бил мъдър си е само един чалгарски праз и нищо повече...за уточнение по нагоре..