All inclusive пада в хотелите с 3 звезди?

Имали по 1000 легла, пък ресторантите им били с 30 места
Обновена: 6 юни 2012 11:23 | 6 юни 2012 11:21,
36
All inclusive пада в хотелите с 3 звезди?
Снимка: Reuters

Има идея да се забрани аll inclusive изхранването в хотели под 4-5 звезди, обяви директорът на Агенцията за безопасност на храните Йордан Войнов.

По думите му хотелите с 3 звезди ще имат право да предлагат аll inclusive изхранване само ако могат да осигурят места в столовата за 60% от легловата си база.

При проверките по морето инспекторите от агенцията се натъкнали на куриозни случаи, при които при хиляда места леглова база в ресторантите имало едва по 30 места.

"Това е недопустимо", аргументира предложението си Войнов.

От 18 юни Агенцията по храните започва проверки за разнос на царевица, сладолед и закуски на плажа.

Глобите за такива търговци са 1500 лева за физически лица, а за фирми започват от 2000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Йордан Войновхотели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 11 години
В хотел Мура на Албена е точно така - в най-натовареното време няма къде да седнеш да ядеш.
28
0
 
0
 
! Отговори
Ime преди 11 години
"...изглежда като гето в сравнение с 5 звезден хотел в Турция или Испания..."Оптимист, не знам как е в Турция, но от няколко години живея в най- туристическият рйон на Испания, като рботя по хотелите. Та не ми обяснявай какви гета са бг хотелите пред Испанските, защото ставаш смешен.* Пепе идеят за алл инклусив изобщо не предполага по- ниско качество, обнови си информацията малко.12- в испанските хотели при алл инклусив менюто всеки ден е 90% едно и също...
27
0
 
3
 
! Отговори
....? преди 11 години
Иначе ,...как ще забогатеят ,служителите от Съд. система в Бг ...?
26
0
 
5
 
! Отговори
РЕЗУЛТАТЪТ --23г. преди 11 години
---ПРОДАЖНИТЕ ДЪРЖ. ИНСТИТУЦИИ в Бг ,СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА,САМО ----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ...23Г.!
25
1
 
2
 
! Отговори
ЗАЩО ---НЕ! преди 11 години
''ФЪФ''---Бг ,ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО !
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ол инклузив - няма такова животно. Или храната е ниско качество, зада се избият парите или е преценено един нормален човек колко ще изконсумилра и е пресметнато.
23
1
 
5
 
! Отговори
Б преди 11 години
Е, сега "кебапчийниците", "шкембеджийниците" и другите такива менте-кръчми ще "убият змея"!Аптеките по черноморието да вдигат цените на противодиарийните препарати, активният въглен и др. средства при хранително отраявяне!Поротивосалмонелните лекарства също "на Ура"!Да се създаде и комисия по "Месото, Цацата и Пържените картофи (със сирене или без)"! - А то ще упущем най-големият бизнес!
22
0
 
4
 
! Отговори
от мен-до 23 преди 11 години
и вие пък-за 3 мин. трябва да си готов-ми то битер казармата...:)
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такъв хотел с 1000 легла и 30 места в ресторанта, просто няма такъв хотел, а Войнов ако иска да ни докаже, че не е един най-обикновен лъжец да вземе и да каже кой е тоя хотел аджеба :)
20
6
 
7
 
! Отговори
Даниела преди 11 години
Забравих да допълня нещо.Ще съсипе всичко, което е останало от крадените пари с които си построихме малки хотелчета, като крайно нуждаещи се.
19
16
 
18
 
! Отговори
Даниела преди 11 години
Доживотен затвор за боко и неговата клика!!!!До една година ще съсипят и малкото каквото е останало от българската икономика!!!!!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
All inlusive -обикновено закуската е от 7:30 до 10 ч, обяда -от 12 до 14:30ч., вечерята-от 18:30 до 21:30 ,има и допълнителни барове и ресторанти с осигурена храна ,напитки и алкохол - някъде е 24 ч.,човек иска като седне да си хапне спокойно-може да стои и час и повече , ако реши .1000 човека леглова база,30 човека -места в ресторанта - по колко време трябва да си на масата?И непрекъснато някой да ти виси на главата и да ти дава зор....
17
0
 
18
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
От известно време работя с един от най-големите хотели по Черноморието. Досега не съм видял нищо напомнящо на 5 звезди освен рекламата. Служителите са облечени мизерно, тези от поддръжката се мотаят измежду туристите с изцапана гащеризони и зяпат какво се случва около басейна,алеите и облицовките са напукани и се рушат, служителите им говорят на нещо друго, но не и на руски и английски. За храната нямам впечатления, но не съм видял един камион от зареждащите на позната марка...
16
13
 
8
 
! Отговори
Митко преди 11 години
1-во : Статията е написана неясно , една и съща информация може да бъде поднесена по различни начини чрез което интерпретацията да е различна.2-ро : Като не Ви харесват българските хотели , мрънкачи такива, отивайте в Германия ,във Франция , Търция или кадето искате ,само спрете да мрънката.
15
0
 
2
 
! Отговори
туристо преди 11 години
Изисквания за категоризация на хотели:hoteli.maksoft.net/page.php?n=47324&SiteID=636
14
0
 
9
 
! Отговори
турист преди 11 години
Напълно съм съгласен- 4* и 5* хотели имат големи ресторанти-поемат поцхти цялата леглова база.По-малките хотели -ако могат да осигурят 60%-ок ,нека да имат all incl.Ако не могат-тогава да предлагат само храна-води се full board- закуска,обяд и вечеря.Идете в Албена или Златни пясъци и вижте all incl. им ,пък после го сравнявайте с малките хотели и ресторанти.
13
0
 
20
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Да, и аз това имам в предвид. Кой и как ги дава тези звезди... Мизерия отвсякъде, за храната да не говорим - пробутват пълни ***, с изтекъл срок на годност и т.н. Никога не съм ползвал All Inclusive и не бих ползвал тук. Лично аз предпочитам малките бутикови хотелчета, там поне има шанс да попаднеш на съвестни управители/собственици. Попаднах на едно добро такова на нашето черноморие и вече няколко години там си ходим.
12
1
 
16
 
! Отговори
Rus преди 11 години
Български хотели не отговаря на звезди който пишат.Редовно влизам в хотели по пят звезди а се оказва и 2 неструват. Кои ли раздава те звезди? :)
11
0
 
28
 
! Отговори
хотелиер преди 11 години
Хора, не се ядосвайте. Я погледнете кои са собственици на хотелите по морето.Бивши ченгета от ДС , партийни секретари от БКП-БСП, борци, наркотрафиканти ит.н. А кажете ми сега как искате да ви обслужват такива хора. Само един пример ще ви кажа. Вижте парвенюто Банев / той открадна парите от масовата приватизация./и си помислете.
10
0
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Така е - тук хотелите не отговарят на звездите си. Зимата бях в Боровец в хотел 4 или 5*. В апартамента (най-луксозната им стая) беше студено, въздушният масаж на ваната не работеше, нямаше чехли, халати и т.н. А като цяло за качеството на всичко в стаята да не говорим. В Германия и Франция в 3-звездни хотели леглата бяха по-удобни от всеки хотел тук, а закуските в пъти по-богати и вкусни.А този All Inclusive кой го ползва? Само закуска - обяд и вечеря в някое добро заведение.