Найденов против ограниченията за аll inclusive изхранването

Министърът подкрепя само изискването за определен брой места в столовата
Обновена: 7 юни 2012 22:04 | 7 юни 2012 22:04,
21
Найденов против ограниченията за  аll inclusive изхранването
Найденов не подкрепял идеята. Снимка: архив Impact press group

Министърът на земеделието и храните не подкрепя идеята на Агенцията по безопасност на храните да се забрани аll inclusive изхранването в хотели под 4-5 звезди.

Още по темата

Вчера шефът на БАБХ  Йордан Войнов заяви в Министреския съвет в присъствието на Найденов, че агенцията има идея аll inclusive изхранване да се предлага само в хотелите с 4 и 5 звезди. Войнов обясни, че е възможно услугата да остане и в хотелите 3 звезди, но само ако в столовата има места за 60% от легловата база.

Найденов обясни, че подкрепя предложението за задължителен капацитет на столовата, но не и ограничението на услугата спрямо звездите на хотелите.

"Мога да се съобразя само с определена част от мотивите на агенцията", коментира министър Найденов.

Преди това Войнов обяви, че при проверки БАБХ е открила хотели, които имат по 1000 места леглова база и само 30 места в столовата.

Найденов се възмути, че това е недопустимо. Европейската практика е, че базата за хранене трябва да е около 50 процента от легловата база, смята земеделският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Митов преди 11 години
Според мен проблемът не е в това да има или няма тази услуга , а да има по-добър контрол върху качеството на предлаганите храни и напитки.Освен това , в пазарната икономика условията се диктуват от потребителите.Няма нищо по-лесно от това ,недоволните от обслужването клиенти да алармират в медиите ,ако хотелиерите са нагли и лъжат.Така просто хората ще престанат да ходят на почивка на съответното място.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По скоро трябва да въведат кое точно е ол инклузив - всички услуги които предлага хотела, платени и неплатени.А не всеки хотел да лепва табелката и като отидеш да си платиш за вечеря, басейн и тн.
14
1
 
1
 
! Отговори
Житан преди 11 години
Цялата Мара втасала в това министерство ,та баш това му е големия проблем на тоя !
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така де, нали някой трябва да изяде *** с изтекъл срок на годност? Защо това да не са прасетата, които ходят на "all inclusive"???
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредния герберски бисерна тая тиква трябва да му забранят да си отваря устата ,че става течение и след всяко негово подобно изказване се вдигат цени м*мка ти ***
11
0
 
6
 
! Отговори
малиииии преди 11 години
и сега къде ще ядем кучешка наденица и ще пием водка " Рашев " ??и хляб, направен от трици и много Е -та ? то пък българите направо са хукнали към морето
10
0
 
7
 
! Отговори
Pilat преди 11 години
Нещо никак не се връза в тази статия (за кой ли път). Представяте ли си хотел с леглова база от 1000 ХИЛЯДА ЛЕГЛА. Че той трябва да е като китайската стена!!!!!! Че на него само фоайето му трябвя да събира мин 50 човека :) В такъв случай да започнат от там - КОЙ Е РАЗРЕШИЛ ПОСТРОЯВАНЕТО НА ТАКЪВ ХОТЕЛ. В ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, НЕ ЧЕ ГО ИМА, А КОЙ Е ДОПУСНАЛ ТАКЪВ ХОТЕЛ ДА СЪЩЕСТВУВА?!?!?
9
0
 
6
 
! Отговори
бай Гацо преди 11 години
дремеми за аликлюзива. ас като зареда москвича с буркани и две дамажани и като си зема тенжерата да си вара шкембе чорба на балкона на стаята и пала към сани бич. праа си корорта ям си пия си в стаята и съм ларж
8
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Предлагам хората които отиват на почивка първо да представят удостоверение от НАП за платени осигуровки ,и ако нямат такова ДА ЯДАТ КАКВОТО ИМА-Хотелиерите дъ взимат разрешително за всичко и да плащат за този дето духа да може да работят-ВЪОБЩЕ ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ОФЕРТИТЕ И НАП ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ЩЕ ЯДЕ ЛУКАНКА И КОЙ ДА ДУХА СУПАТА-А ЗА ДЕПУТАТИТЕ ДА ВАЖИ МАКСИМАТА-ДА ЯДАТ ПО-ВЕЧЕ И ДА ИМАТ МНОГО ПАРИ,ЧЕ ДА ГЛАСУВАТ САМО ГЛУПОСТИ
7
6
 
3
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
Браво Миро!А недоволните да си носят храна у дисагите, като тръгнат на курорт.
6
3
 
20
 
! Отговори
Замислете се преди 11 години
Аз съм съгласен с махането на тази услуга от по скромните хотели. Направете си сметка за разходите за нощувка и за All inclusive!? Ако не ти пробутват скапани храни и напитки няма как да излязат на печалба!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато бирата и ракията са All inclusive ядене не ми трябва! Ракията може да е от сорта на "Спиртна напитка с аромат на МУСКАТОВА РАКИЯ" но с бирата не могат да ме цакат! Всяка бира става за пиене!
4
2
 
16
 
! Отговори
простак преди 11 години
Дай на милиционера комунист *** власт и му гледай сеира как вдига икономика с борба между стражари и апаши!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ни го пробутват този днес цял ден.Много важно какво казал "мазния".Нали си има министър на туризма.
2
5
 
13
 
! Отговори
Мила34 преди 11 години
Аз също съм на мнение, че всеки, който иска, трябва да може да предлага такава услуга. Но както министър Найденов е споменал, е много важно да се спазват някои условия, които да гарантират качеството на тази услуга. Не бива да се поставят бариери пред това да се развиват и по-малките хотели, но разбира се трябва да има някои правила, които да осигурят на гостите удовлетворение, че са избрали да почиват на ол инклузив.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен в всекидневието си, простият народ трябва да руча "Народни" кренвирши и на курорт - разбира се ако събере пари за 2-3 дни...