Няма да допуснем втори мандат на ГЕРБ, кани се Станишев

Соцлидерът предложи нов състав на ИБ на БСП без хора на Първанов
Обновена: 9 юни 2012 14:06 | 9 юни 2012 13:52,
468
Няма да допуснем втори мандат на ГЕРБ, кани се Станишев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Спечелването на следващите парламентарни избори е водеща задача за БСП. Няма член или симпатизант на партията, който да не е сигурен, че това управление води страната до задънена улица. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в началото на заседанието на Националния съвет на партията.

По думите му управляващите разбиват политическите партии с всички средства и БСП единствена има сила, влияние и авторитет да се противопостави. „Имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ. Начинът е да спечелим изборите”, категоричен беше лидерът на БСП. 
 
Станишев изтъкна, че БСП вече е в реална предизборна среда, а ГЕРБ се държат като партия, която прави избори. „Всяко тяхно действие е подчинено на изборите. Нямаме никакво време да се занимаваме с нас самите, с вътрешни спорове. Трябва да правим политика”, категоричен беше Станишев. 
 
Лидерът на БСП предложи нов състав на Изпълнителното бюро на партията от 23 души. Участници в пленума коментираха, в проектосъстава на бюрото липсват привърженици на Георги Първанов. 
 
Станишев предложи да има четирима заместник-председатели на бюрото - Георги Пирински (публични политики), Янаки Стоилов (партийна деност, идейнополитическа работа, местна власт и местни политики), Евгений Узунов (коалиционна политика и връзка с гражданското общество), Димитър Дъбов (работа със структурите на партията). 
 
Лидерът на БСП предлага Антон Кутев да запази поста си секретар по комуникация и медийна политика, а евродепутатът Кристиан Вигенин е номиниран за международен секретар. 
 
За секретари са номинирани още Бойко Великов (кадрова политика и обучения), Катя Николова (изборна дейност) и областният председател на БСП във Варна Красимир Янков (организационна дейност). Бившият кандидат за кмет на БСП в Благоевград Емил Костадинов е предложен за секретар-касиер, а депутатът Ангел Найденов - за говорител. 
 
За членове на ИБ са номинирани - председателите на градските организации на БСП във София и Варна Анна Янева и Борислав Гуцанов, лидерът на обединението на ветераните в БСП Владимир Топенчаров, досегашният международен секретар Деница Златева, бившата кметица на Смолян Дора Янкова, евродепутатът Илияна Йотова, бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков, депутатът Михаил Миков, местният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, председателят на БСП в Плевен Любомир Петков, председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев.
 
Станишев номинира за член на бюрото и заместник-кмета на Перник Станислав Владимиров, който да отговаря за политиката за младежта.
 
Лидерът на БСП отбеляза, че това бюро поема отговорността да изведе партията към изборна победа. Всеки човек в него поема и лична отговорност и в голяма степен си слагаме главата в торбата, отбеляза той.
 
Според него трябва да се даде нова динамика на организационната дейност, а кадровата политика трябва да бъде една от водещите. 
 
 „Нужна е силна работа на терен. Ще очаквам всеки член на ИБ да се ангажира с работа в областите, за които ще отговаря”, заяви още Станишев. 
 
Новото Изпълнително бюро трябва да бъде избрано днес от Националния  съвет на БСП. Гласуването ще бъде
тайно. На пленума присъства и Георги Първанов, който е член на Националния съвет на БСП. 
Още по темата
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
0
 
0
 
! Отговори
nothanks преди 11 години
samo ne komunqgite ili pak DPS samo tva ne
399
3
 
3
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
Няма член или симпатизант на партията, който да не е сигурен, че това управление води страната до задънена улица.Мисля, че няма жител на тази страна, който да не е сигурен, че под диктатурата на ГЕРБ, държавата отива на пълен крах. Само се замислете за целия този парад, на който сме свидетели до какво ще доведе след някоя и друга година, когато например вместо да изнасяме енергия, ние ще трябва да внасяме от съседите, само и само да обслужим американските интереси...
398
4
 
2
 
! Отговори
wilhelm mohnke преди 11 години
Абе не знам за болшевиците, ама мутромилиционерската банда ГЕРБ е вредна за България!!! По-вредна дори и от станишев!!! Който не го е разбрал е *** и много скоро ще си бие главата в стената!!! А истината е, че трябва да внесем управници! Тук останаха само крадци, *** и алитерати! Малкото умни хора не искат и да чуят за политика, защото знаят, че на световните началници им трябват *** ***!!! Нооо- не остана много време. Като се срине ЕС и всичко ще си дойде на мястото!!!
397
0
 
1
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
А В БЪЛГАРИЯ НЯМА НОРМАЛНА ЛЯВА ПАРТИЯ...!!!
396
1
 
0
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЖАЛКО,- БСП СТАНА СВРЪХ-ДЯСНА ПАРТИЯ...., С ПРИМИТИВНА ЛЯВА ФРАЗЕОЛОГИЯ...- ЛЕВИ СА КИТАЙЦИТЕ... ЛЕВИ И БОГАТИ...!!!- НАС НИ УПРАВЛЯВАТ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИ... ДЕСНИ СМЕ И ОТЧАЙВАЩО БЕДНИ..., ЗАТОВА...:- НИТО ЕДНА ДЯСНА ПАРТИЯ НЕ МАЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ...!!!
395
0
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
NE SE DARPAI,6TE SVIKNE6...
394
0
 
5
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
ABE TI I PREDI NEDOPUSNA PAK SE IZPUSNA...5 PATI...
393
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали този гей си вярва??? Останах малко такива, които му вярват. Затова сега БСП пуска на ход новата партия на старата комунистеческа снаха Кунева-Пръмова....със Сер-гея са от едно котило-стахи, мвнуци и деца на крадливите и "честни" комунисти-социалисти лидери и ДС агенти, същите които ни предлагаха за 16 република на СССР и от 22 год. организирано грабяд народ и държава чрез закони и мафия/ енергийна, съдебна и престъпници като тяхното момче-Трактора, Р. Овч, гоце, Гея.... "оправят" народа.
392
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, бъдете нащрек!Задава се нов червенотурски цирк, този път с участието на другарката Кунева-Пръмова!Чухте оня *** от Сливен как се пазари за кметски кандидатури и какви далавери от най-ниско до най-високо ниво върти (дори и "експлоатирал жестоко" служебния си телефон, плащан от общината!). И мутри за изборните комисии искал да наема!Така става всичко в тая престъпна клика БСП! Ами Кирилчо Добрев и сърбите, ами Румен Главата и Р.Овч.? МАФИЯ!!!КУНЕВА Е ТРОЯНСКИЯ КОН ТОЗИ ПЪТ, ПАЗЕТЕ СЕ!!!
391
2
 
14
 
! Отговори
Maртин преди 11 години
Гласуващите за теб ПЕС такъв доста намаляха, малко са онези, дето можеш да ги излъжеш както правеше на предишни избори.... Това е най-наглия "политик" дето историята помни.
390
0
 
5
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
452AAAIDEE PAK OFE I PAK BELENE...TI ATOMNIQ KREMALSKI SAMOVAR ZANACIONALNO SPASENIE LI MI GO PROBUTVA6?DA DOIDAT EVROPEISKITE 6AMPIONI PO KRAJBI NA EVROFONDOVE I WSI4KITE KRAJBI ZA DVE 4E6MI4KI,KOITO SA NAPRAVENI OT KMETOVETE I S PARI OT MESTNOTONASELENIE.WSI4KITE PARI--QKA 4ERVENA GU6A,OQDOHA SE.IBANE,IBANEEE,MALKO LI TI BE6E,ILI I TI PRAVI GU6A S KOMUNUIDITE?E,6TOM E TAKA --LAJI NA WOLQ,MODEREN LQV...
389
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласуваш за БСП и неграмотни *** стават зам министри от квотите на различни партийки-не грамотни,ама знаят да влачат и на нас да дават.Та като ви казвам,че *** крадяха,ама и за нас имаше...те така си беше.
388
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласуваш за БСП - мутри и мутреси отново завладяват България-копие на случващото се в Русия!
387
11
 
9
 
! Отговори
иван преди 11 години
животоспасяващо за народа ни ще е да няма втори мандат за Б.Б..След него трябва да се формира правителство на националното спасение и не е задължително Станишев да е премиер все пак от нас на изборите зависи на кой ще поверим власта.Но след това управление на всеки ще е много трудно да управлява защото след розовите сънища ще се види истинското положение на държавата а то няма никак да е добро.Бойко да си завърши асвалта с полагането му че много народна пара се потроши поне да има нещо насреща.
386
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех Гейчо, Гейчо.... добре прецакахте наивния народ... Пуснахте Боко да ви замете следите а в същото време да докара народа до просешка тояга, че да хората да си помислят че при вас е под добре.... Не знам кое ще е по-лошо - нов мандат за вас, или втори за ГЕРБ...
385
7
 
9
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ преди 11 години
мАХАМЕ герб И КРАДЕНЕТО ЗАПОЧВА,ГАЛЕВИ СЕ ВРЪЩАТ И ОГЛАВЯВАТ ДУПНИЦА,НА БАНЕВИ ВРЪЩАМЕ ГОРИТЕ,ОЗЕМЛЯВМЕ И ДРУГИ НУЖДАЕЩИ СЕ ДРУГАРИ,АХМЕД АГА ВЗИМА 2 000 000 ОТ НОВАТА АТОМНА-НОВИ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ,ЗАПЛАТАТА СЛЕД АЛБАНИЯ-ЗА НАКАЗАНИЕ НА РОБИТЕ,ЧЕ НИ ОТСТРАНИХА ОТ ХРАНИЛКАТА-КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ЗА НАС Е ПРОТИВ НАС.
384
2
 
4
 
! Отговори
азз преди 11 години
някой иска *** да са във властта?!?или е мно го с промит мозък,или е тяхна бизнес ***!!!
383
3
 
6
 
! Отговори
азз преди 11 години
предлагам да не гласуваме на изборите!да ги саботира ме!СТИГА БУКЛУЦИ СА НИ ОПРАВЛЯВАЛИ!
382
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може човек, който вече е бил Премиер на България и не е направил нищо за нас, обикновенните хора да излезе пред целия народ и да каже, че той е алтернатива на сегашното управление? Що за наглост е това?Не се наядоха комунистите долни...
381
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може човек, който вече е бил Премиер на България и не е направил нищо за нас, обикновенните хора да излезе пред целия народ и да каже, че той е алтернатива на сегашното управление? Що за наглост е това?Не се наядоха комунистите долни...