Партията на Кунева става факт на 1 юли

"България на гражданите" ще е дясна демократична партия, обявиха инициатори
Обновена: 10 юни 2012 14:01 | 10 юни 2012 14:00, Красимир Ангелов
694
Партията на Кунева става факт на 1 юли
Партията на Кунева ще бъде учредена на 1 юли. Снимка: Impact Press Group

На 1 юли ще бъде свикан учредителен конгрес на който ще се създаде партията "България на гражданите", обяви Меглена Кунева по време на среща със свои симпатизанти в София.

Тя уточни, че гражданското сдружение ще продължи да съществува, но бившият ни еврокомисар няма да му бъде председател.

"В нощта на изборите ние бяхме истинските победители, защото половин милион души гласуваха за себе си", заяви Кунева, визирайки вота за президент.

Тя отбеляза, че с избора си българите са доказали, че не искат да са част "от схемата на политическия картел и неговите монополи".

Кунева определи проекта "България на гражданите" като проект на хората, които не искат да живеят в две България - на олигарсите и на излъганите, а искат да живеят в една България - на хората с права.

Според бившия еврокомисар българите са загубили окончателно доверието си в институциите, а в България се води студена гражданска война.

Като основни приоритети пред новата партия Кунева посочи здравеопазването и образованието. Освен това според нея България спешно се нуждае от икономически растеж.

"Устойчив икономически растеж не може да бъде постигнат с репресии, с непочтеност, с държавна помощ за монополите и полицейщина", отбеляза още Кунева и продължи:

"Част сме от мнозинството на промяната и участието ни в политиката е въпрос на кауза, а не на привилегии и мания за величие".

Още по темата

На днешната среща беше представена и учредителната декларация на бъдещата партия, приета от инициативен комитет. Сред  участниците в комитета, освен самата Кунева, са Даниел Вълчев, Йонко Грозев, актьорите Мая Бежанска и Малин Кръстев, Прошко Прошков, волейболистът Пламен Константинов, композиторът Стефан
Димитров, журналистът Тома Биков, преподаватели, икономисти,  юристи.

Според декларацията "България на гражданите" ще е нова дясна демократична партия, която да бъде алтернатива на политическото статукво.

В декларацията се констатира, че пет години след приемането ни в ЕС България прилича все по-малко на европейска страна и все по-малко граждани чувстват държавата си като безопасен дом.

Бившият кандидат за кмет на София Прошко Прошков, който напусна ДСБ и се присъедини към сдружението заяви, че партиите в България играят театър, в който ние сме зрители и в същото време заложници.

"Това е нова десница отвъд прехода, базирана на изстрадани ценности, а не на клишета, етикети и заклинания", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
19
 
! Отговори
АНТИ РАН-ЪТ преди 11 години
Тез нови десни са си същите ГМО/еничари на ционистко-масонският банков и промишлен капитал!Като сте нови и десни,кои са вечните и непреходни интереси на третата българска държава и нацията, била тя княжество,царство,народна или само република?Къде на дясно бре нещастници?Може ли да има по-надясно от планът "Ран-Ът"дето изпълнявате и провеждате геноцид над българската нация?
29
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето тая е зайчето на трактора и гоцко-крадеца.
28
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Позвъняване в партийна централа"Добър ден г-не""Това централата на ......(БСП, СДС и т.н.) ли е?""Не, това е централата на България на гражданите""И на вас да ви е....м...."
27
5
 
29
 
! Отговори
живко сталев преди 11 години
Някои хора нямат срам!Бързо забравиха как тая бюрократична лелка затвори блоковете на АЕЦ Козлодуй, как лидера на партията НДСВ искаше гори, замъци, пари от България!!Как има смелостта да иска власт тая антибългарска ***!?????
26
4
 
14
 
! Отговори
meri преди 11 години
А селяните ... Още в името е заложено нещо гнило...НО РАЗУМНИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ...
25
6
 
24
 
! Отговори
Тюрк преди 11 години
Не сте алтернатива на никой госпожо Пръмова !
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е опит за отцепване на гласове от Герб с цел на следващите парламентарни избори да няма мнозинство и да трябва бат Бойко да или при (Сер)гея, или при Доганчо.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте госпожата с какво химикалче е на снимката.Може ли десен лидер да се показва с химикал за 20 ст., ако не е, разбира се, някакъв популизъм в стил ,,Я, колко сме народни.''Иначе писалката си е с царския цвят.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алексиев, по конституция няма ка иначе...
21
2
 
1
 
! Отговори
Чудесно е преди 11 години
Още една партия наред с БСП, която ще събира гласовете на в България.Така след избори, ще може още по-точно да изведем какъв е процента на сред възрастното население в България.
20
7
 
20
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
ГОЦЕ,ТРАКТОРА И МАФИЯТА СТОЯТ ЗАД ТАЗИ КУНЕВА.А ЦЕЛТА Е ДА ОТЦЕПИ ГЛАСОВЕ ОТ БОРИСОВИ ДА СЕ ПОМОГНЕ НА БСП-МАФИЯТА.
19
5
 
2
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
prosto imame mnenie za tazlika ot takiva kato teb
18
4
 
10
 
! Отговори
алексиев преди 11 години
Партията на тази, която беше против партийния принцип...?!
17
5
 
23
 
! Отговори
tosh преди 11 години
интересно. Кунева финансира партията си от комисионната, която взе от париба за затварянето на блоковете на АЕЦ. Това не е ли някакъв вид върховна гавра?
16
4
 
35
 
! Отговори
други лъжци преди 11 години
Комунистите и крадците зад Пръмова, правят дясна партия. Лицемерие страшно, но докато има овце в бълагария, всякакви престъпни групировки на старата номенклатура ще търсят своето място под слънцето за да крадат и късат живо месо от простия народ !!!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nau4iha q drugarite ot rodata kak se krade a sega nqma da mogat da q sprat
14
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-сериозно, де! Само толкова ли можете да плюете?!
13
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предателката на България и партия ще регистрира.
12
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БНС е истината
11
3
 
3
 
! Отговори
Модератор преди 11 години
До Анонимен: Моля, спазвайте правилата за публикуване на коментар!