Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен!

Премиерът призова екоактивистите да не блокират Орлов мост
Обновена: 15 юни 2012 09:28 | 15 юни 2012 09:28,
422
Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен!
"С археолозите събираме всяко камъче по магистралите", смята Борисов. Снимка: БТА

Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия, който с „огромно притеснение“ следял протестите на природозащитниците заради поправките в Закона за горите.

Вчера за втори пореден ден около 3000 активисти блокираха Орлов мост, 12 души попаднаха в ареста.

„Единствената ми молба към хората е да не затварят Орлов мост. Да отидат пред парламента, пред Министерски съвет, където искат в София могат да протестират“, призова ги премиерът.

По думите му, когато се затваря ключово кръстовище, полицията е длъжна да го отвори.

„Веднага почват да се разхождат полицаи и младежи заедно в хватка, което ме ужасява. Полицай, който посегне на протестиращ, ще бъде незабавно уволнен",  отсече Борисов.

Той добави, че от вчера депутатите от ГЕРБ, които са участвали в приемането на Закона за горите, настояват да се срещнат и да обяснят на всеки един от протестиращите какво пише в закона. По думите му, ако протестиращите срещу промените в Закона за горите аргументират убедително позицията си, правителството е склонно да направи крачка назад.

Още по темата
Промените в закона улесняват строежа на ски комплекси на територии от горския фонд без промяна в предназначението на земите. Еколозите твърдят, че с приетия окончателно закон ще се увеличи значително изсечената и застроена площ в защитените територии и горите.

Новият Закон за горите няма да превърне планините ни като в Слънчев бряг, сигурен е обаче премиерът.

„Тези момчета и момичета моля да отворят Евростат – България е единствената държава, в която горите са се увеличили с 10 процента. За ски пистите, за които говорим – всички писти с новите проекти трябва да станат около 100 километра. За Австрия – 12 000 километра са ски пистите, в пъти повече“, обясни Борисов.

Освен това за всяко отсечено в хода на строителните дейности дърво щели да се засаждат 10 нови.
Планинските курорти обаче трябва да се развиват и това целят промените в закона, каза още премиерът. Ето вижте Банско, където се стичат хиляди хора. Там трябва да има още съоръжения. Не бива да изоставаме в сравнение с други европейски държави с развит планински туризъм, смята Борисов. 

„С археолозите събираме всяко камъче по магистралите, с еколозите местихме кокичета, забавихме „Хемус" заради щъркелово гнездо", припомни премиерът.

Борисов коментира и промените в Закона за съдебната власт и това, че ще иска президентът Плевнелиев да наложи вето върху тях. Ако държавният глава не наложи вето, правителството щяло да внесе нови поправки.

„В решението за Закона за съдебната власт няма тези текстове, които бяха приети в парламента – за кариерното развитие и бонусите, за избора на Висшия съдебен съвет, новия главен прокурор, за което аз съм против. Много от нещата, които стават в парламента, аз ги научавам, когато вече станат факт или минат през медиите”, оплака се Борисов.

Според него следващият избор за Висш съдебен съвет ще бъде с пряк избор.

„Хубаво е новият главен прокурор да бъде избран от поне няколко кандидати, а защо не и съдия да е, за да познава по-добре работата на съда и да накара прокурорите да събират по-качествено и по-точно доказателства”, смята премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тогава какво ще ги правим Калин Георгиев и Цв. ЦВетанов?
317
0
 
5
 
! Отговори
ааа преди 11 години
Лесно уволняващ ами ако някой теб те уволни какво ще правим.Вземете им дайте на тези полицай малко права а не само да стоят като мотики и да лапат държавна пара 60 000 човека.Хората реват на всякъде по села и градове че им влизат в имотите и крадат а вие пет пари не давате.
316
5
 
4
 
! Отговори
две и двеста преди 11 години
Това е активно мероприятие на БСПмафията малките нека не се поддават на глупостите им. По-старите знаят за какво говоря.
315
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kатя е по-велика, нали кате.
314
2
 
5
 
! Отговори
Катя преди 11 години
Какво се правите на велик. та нали всичко става по ваше нареждане.не бъдете лицемер-----двуличник.Май нещо ви пари под краката
313
3
 
5
 
! Отговори
gtf преди 11 години
г-н Борисов, казвате, че в Австрия има 12 000км. ски писти...ок така да е... но не мислите ли, че трябва да направим нещо по-различно за да привлечем туристите тук. Ми то и в Атина има некропол, що не си направим и ние - вижте колко хора привлича...(да вметна, че в България вероятно има много по-стари и стойностни архитектурни постижения, дай Боже да ги видим някой ден),
312
2
 
18
 
! Отговори
ico33 преди 11 години
дай боже и 30 000 хиляди протестиращи да станат !
311
5
 
22
 
! Отговори
outsider преди 11 години
"Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен". А ако някой удари полицай по едната буза, той трябва да обърне и другата. Не знаех, че от бивша мутра и полицай може да излезе такъв добър християнин. По-точно: такъв елементарен популист.
310
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 11 години
bivol.bg/forest1bis.htmlСтатия, изясняваще всичко!
309
3
 
12
 
! Отговори
Цеко преди 11 години
Витоша е моя.. къде сте тръгнали вие?! Марш, плебеии.. Бойко изкара закона за мен, а не за вас!
308
4
 
6
 
! Отговори
Гледайте!!! преди 11 години
Полицаи удрят с палки протестиращите срещу промените в Закона за горите15 юни 2012 | 21:51 | Агенция "Фокус"Начало / Обществени организацииСофия. Полицаи удрят с палки протестиращите срещу промените в Закона за горите, предаде репортер на Агенция Фокус. Беше счупена камерата на оператор от бТВ от човек от протестиращите.Христина ТЕОДОСИЕВА
307
2
 
11
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Пищяхте срещу яз. "Цанков камък", че Доган е взел 1 млн евра хонорар. Ако идеята е негова, а това го потвърди Николай Вълканов - ЕВАЛЛА МУ. Язовирът е пълен, а от Нова година турбините му работят на пълна мощност нонстоп. Жалко само, че се намериха частници по-богати от държавата ни. Сега парите от тока щяха да влизат в държавата, а не в "Алпинебау" и "Минстрой".
306
0
 
2
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
На всяко отсечено дърво ще се садят по 10 нови. Защото ще има по много маймуни на клона и ще трябват клони. :-))
305
5
 
29
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Уникално е *** Бойчето и го доказва ежедневно! Може ли да сравнява Витоша с Алпите?! Дето е речено - Нерде Ямбол, нерде Стамбул.Пък като е зле с географията, поне от телевизионните предавания на състезания по ски от Австрия трябваше да е видял, че там пистите са разположени НАД ГОРСКИЯ ПОЯС, за разлика от това което се прави в България. Най-интересното е, че от цялата му сбирщина наречена "герб" няма кой да се намери да му каже, да не говори глупости. Явно всички са на един акъл...
304
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намирисва на изкупителна жертва на собствената си система.
303
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко помоли протестиращите, най-учтиво (за сега) и с неговият специфичен умоляващ поглед - Единствената ми молба към хората е да не затварят Орлов мост. Да отидат пред парламента, пред Министерски съвет, където искат в София могат да протестират.За тези които не знаят чужди езици, ще преведа от банкянски на чист български език, какво е казал премиера.Дословоно преведено това означава следното - Вървете на майната си.Смисловият превод е: Внимавайте в картинката! Не ни създавайте допълнителни неудобства, и без това имаме достатъчно - криза, липса на пари, некомпетентни министри, вечно искащи господари, вечно искащи съпартиици - абе направо разкатава ни се фамилията. Протестирайте където щете. Кеф ви министерски съвет, кеф ви президентство, кеф ви паркове. Там викайте на воля, няма кой да ви чуе. Но да блокирате кръстовища и по този начин, заспалите, да питат какво става и да им светне - е това няма да стане! Днес, арестувани бяха дванайсет, утре ще бъдат 120, в другиден- 1200. Имаме политическата воля за това, но най-вече международната подкрепа. Ако не вярвате вижте ка се прави в Москва и най-вече в Ню Йорк. Нема лабаво. За това отивайте да протестирате къде искате - пред мин. съвет, президентство,в гората, на полето. Където щете. Абе с две думи - Вървете на майната си.
302
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, че то винаги ще има обяви за работа сводни места за полицаи. По колко ли време ще се задържат на работа?
301
17
 
7
 
! Отговори
ovi преди 11 години
ее много *** пишат тук)),,ама то намаляват с времето..ххихии
300
3
 
15
 
! Отговори
vseedno преди 11 години
Полицай, посегнал на протестиращ, ще бъде уволнен - a protestira6 posegnal na polizai kakvo medal li 6te mu dadat
299
2
 
6
 
! Отговори
366 до Карла преди 11 години
Госпожо другарко или както там се обръщат към вас по пленумите! Както вие казахте Закона е приет от Герб. както в коментар 370 съм написал и аз бях там и аз протестирах. Да аз съм гласувал за Герб но това значи че не ми харесва закона и си отстоявам моето си мнение. Вие ме нападате че не съм симпатизант на партията ви и че щом съм гласувал за Герб значи нямам акъл (ваши думи). Кажете къде съм писал за и против партията ви или Герб? Аз изразявам мнението си сам без да е нужно партията да ми каже