Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов

Няма да ме обвиняват снахи на политбюро, ядоса се премиерът
Обновена: 16 юни 2012 19:41 | 16 юни 2012 19:40,
859
Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов
снимка: БТА

Ветото е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани, заяви министър-председателят Бойко Борисов.
Днес президентът Росен Плевнелиев върна целия Закон за горите за преразглеждане в Народното събрание.

Действията му дойдоха, след като три дни екоактивисти блокираха движението около Орлов мост в София заради спорния закон. На извънредна пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че законът е останал неразбран от част от хората. Той заяви, че по неясна причина кметовете на общините, на които е щял да помогне, не са подкрепили промените в законодателството.

”Философията на промените в този закон беше да се даде шанс за икономическо развитие на малките планински общини, да се гарантира развитието на ски туризма и утвърждаването на България като привлекателен зимен център”, обяснява Борисов

Премиерът призовава народните представители да разгледат и проведат по всеки член от Закона за горите задълбочено обществено обсъждане и да гласуват, като вземат предвид становищата на общините, екологичните организации и всички заинтересовани страни в този процес.

Министър-председателят не пропусна да спомене, че гражданите не трябва да се поддават на провокациите криминалните групи на Октопода, Кокаиновите крале, на олигарси и партии с користни политически цели. Борисов обявява, че не приема опитите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето политбюро на БКП да го обвинят в антидемократичност.

Тезата за намеса в протестите на представители на организираната престъпност беше лансирана и от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той заяви, че зад протестите прозират интереси на престъпността. Като доказателство за това той посочи, че мъжът, който нападна вчера оператор на bTV, е криминално проявен за гребжи.

Инициативен граждански комитет "Да спрем екологичния рекет" излиза на протест срещу спирането на Закона за горите. Граждани от Разлог и Банско ще протестират в неделя от 13.00 часа в Симитли, на разклона на Банско.

"С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на път E-79", се казва в изявлението на гражданите до медиите.

Междувременно малко след изказването на Мирослав Найденов, че общините не са го подкрепили, членовете на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България излязоха с декларация, че подкрепят промените в Закона за горите.

Подобряването на туристическата инфраструктура и изграждането на нови съоръжения ще доведе до "отварянето" на горите за всички. В противен случай продължаваме да прилагаме на практика старата поговорка "Вода гази - жаден ходи", се посочва в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


859
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
624
8
 
24
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ Е СЛОЖНА ДВОИСТВЕНА ЛИЧНОСЪ...КОМУНИСЪ И ДЕМУКРАТ ЕДНОВРЕМЕНО...!...МУТРА И ПРЕМИЕР ЕДНОВРЕМЕНО...ПОЖАРНИКАР И ДОКТУР ЕДНОВРЕМЕНО...!...ЦАР И ПЪДАР ЕДНОВРЕМЕНО...!...БУЛГАРИН И МАКЕДОНЯК ЕДНОВРЕМЕНО...!...С ХИЛАРКА И С ПУТИН ЕДНОВРЕМЕНО...!....РИТА ТОПКА И РЕЖЕ ЛЕНТИ ЕДНОВРЕМЕНО...!
623
6
 
16
 
! Отговори
читател преди 11 години
Хеле та се сетих. Твоята другарка , чия снаха на кандидат член на Политбюрото беше?Припомни ми , че забравих,А милионите , а банките?Вече не различавам кой е Октопод , кой Министър кой???Явземи та се овладей. Тя не е от твоят калибър.
622
6
 
22
 
! Отговори
читател преди 11 години
Няма Бойко. Няма да се подавам на никакви провокации. И на твоите-също.Ида си дойдеме на думата за Октоподите.Колко поискахте на Мутрите и на автокъщите за да им изкупите имотите?Вие ли ги прецакохте или те не ти платиха?
621
0
 
3
 
! Отговори
do 750 преди 11 години
TI SI OSHTE EDIN S DYAGNOZA persona simplex totalis progresiva.
620
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Василев БОСЪ НА ОРОТО СКАЧА ВИКА ШТАСЛИФ ЗАСМЕН...!
619
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Тиквата все някой друг му е винонен-типично мутро-комунистическо мислене, а не погледне как собственото му управление закопава народа и държавата
618
5
 
15
 
! Отговори
f преди 11 години
Този е ненормален. Бойко и Цв.Цв. вие сте престъпниците,виее мръсни *** недни. Аз бях на протестите и не видях кокаин никъде. А Боко нищо не каза за публикациите в уикилийкс и трафика на амфети в който е замесен. Скоро ще ти бием шута ***...
617
5
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
Октопода вика, дръжте окгопода
616
3
 
15
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...СЕЛО ВЕСЕЛО ГОРНО БАЦЕВО ... У БАНКЯ НА МЕГДАНА ОРО СЕ ВИЕ ...БАЦЕ ВОДИ ОРОТО С НОВИ ЦАРУЛИ ...ЦЕЦКУ НА *** СВИРИ ЦАЧКА СИ ПЕСЕН ПЕЕ ЗА ХАИДУТИ МУТРИ ....МАНДРА НЕ ОСТАНА НЕ ОБРАНА ...КРАВА НЕ ОСТАНА НЕ НА*БАНА...!
615
3
 
2
 
! Отговори
EVELINA преди 11 години
kak se slu4va taka,4e obiknovenno horata bes rabota ili s mnogo niski zaplati, s otrqzan tok(da ne govorim 4e putarat e me4ta) glasuvat za B.B. N sam vidqla nqkoi koito ima golqm busyness, polu4ava3000lv zaplata,hodi ot edin ekzoti4en kurort na drug da ne lae sreshtu Borisov. Da komentiram li?
614
0
 
4
 
! Отговори
горките преди 11 години
Не е лесно да си милионер.Ако взимаш 300 лв,докато ги пипнеш са свършили,а после шапка на тояга. Не му мислиш къде да ги скриеш,кого да подкупиш и изнудиш.
613
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само като погледнеш главната латиница на т.н. EVELINA, разбираш че това е ГЕРБерка т.е. мутрочалгарка
612
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко само не уточнява кой е октопода. 3 години само и плюене по "ония" които уж окрали всичко. Да но ония през мандата си 4 пъти вдигнаха заплати и пенсии/500-700 лв таван/ и бяха оплюти, а другарите милиционери не само че и стотинка не дадоха, но съсипаха и онова, което остана от другите.
611
4
 
16
 
! Отговори
седесар преди 11 години
Най-радостното от всичко е усещането за края на последното комунистическо милиционерско и разсипническо управление. Трагичното е, че бивши комунисти и милиционери и отрочетата им, които възхвалявали комунизма-идиотизма, определят себе си като десни и демократи, а противниците си за комунисти.
610
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
политика - по добре сива отколкото никаква :)
609
10
 
3
 
! Отговори
EVELINA преди 11 години
DO FACTITE, TOVA LI E DIKTATURA, 4E RAZBIVA PRESTAPNOSTTA,TOVA LI E NEZIVILIZIVANO, 4E EVROFONDOVETE NI BQHA VARNATI SLED TROINATA KRADIZIA, 4E TOI DAJE SE OTKAZA OT LI4EN JIVOT S TZVETELINA SAMO I SAMO DA NI UGODI. DA NE GOVORIM 4E HORA S MNOGO NISKO IQ GO ISKARAHA PROST SAMO ZASHTOTO 4OVEKAT E ESTESTVEN, A NE POLIRAN KATO SELQNDURA GOTZE I MR.GAY?
608
1
 
11
 
! Отговори
до EVELINA преди 11 години
...ама ти сериозно ли?....или си платена или си натурално проста...не мога да си го обясня друго яче...."г-н Борисов бил само спортист и затова ги познавал по-добре и знаел как да ги изобличи..." АХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХ
607
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в малките населени общини се вихри феодализацияза какво са им неканени туристи?
606
9
 
3
 
! Отговори
EVELINA преди 11 години
VSI4KITE KA4ESTVA KOITO GI PREPISVATE NA BOIKO PRINADLEJAT NA VASHITE 4ERVENI DRUGARI. TE SA OLIGARSITE I ZA TQHNITE MISSII IZPOLZVAHA MUTRITE ZA DA IM IZPERAT PARITE I KOGATO MISSIATA BESHE IZPALNENA PISTOLETAT GI 4AKASHE. BOIKO NISHTO-OBSHTO NE E IMAL S TQH OSVEN, 4E E BIL SPORTIST I TOVA MU POMAGA DA GI POZNAVA PO- DOBRE I DA GI IZOBLI4,DOKATO BSP IM DAVASHE BLAGOSLOVIQTA SI. BLAGODARQ ZA VNIMANIETO.
605
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какви снахи и деца на политбюро говори този тъй наречен човек,яхнал властта благодарение на предателствата си?За какво говори найголемият престъпник,когото пази ЦРУ,заради имперските интереси на САЩ? Предател,когото поколенията ще презрат и името му ще бъде забравено.