Който си клати краката, му пада заплатата

Вдигат парите на Агенцията за социално подпомагане с 20%
27 юни 2012 16:04,
40
Който си клати краката, му пада заплатата
Заплатите няма да намаляват. Снимка: архив Булфото

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов беше категоричен, че доходите на служителите в държавната администрация няма да намалеят след влизането в сила на новия Закон за държавния служител.

Той уточни, че това няма как да стане, защото разходите за заплати не са намалени. По думите на Горанов спад в доходите могат да имат само служителите, които са ”си клатили краката”, защото те няма да получат допълнителното възнаграждение, което се изчислява веднъж на три месеца на база добре свършени задължения.

Зам.-министърът беше категоричен, че оценяването на служителите ще бъде абсолютно обективно и промяната в начина на заплащане е положителна промяна.

От 1 юли заплатите на работещите в Агенцията за социално подпомагане ще се повишат с 20%, съобщи Владислав Горанов след редовното заседание на Министерския съвет. На него се е взело решение да увеличи с 4% разходите за персонал в Министерството на труда и социалната политика.

По думите на Горанов АСП е свършила много работа в началото на годната заради наводненията в село Бисер и земетресението, което разтърси Западна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
към 32 преди 11 години
Може ли да ме открехнеш каква е тая корупция осъществявана от социалните работници? Аз работя в тази система вече 20 години и не съм открила начин да се облажа! Боже, колко съм глупав! Вместо да вземам, поне 10-15 лв. месечно лични пари харча давайки ги на социално слаби - я да купят лекарство на детето, я да си платят билета за връщане на село, я защото припадат пред мен от глад. А според теб имало начин да се корумпирам. Много ти се моля, подскажи ми го!!
29
0
 
0
 
! Отговори
социален работник преди 11 години
Към 13: След като не знаеш какво работят какво коментираш?!? Не е проблем да се запознаеш - прочиташ кои закони прилагат, изчиташ ги и след това отиваш в приемната на най-близката Дирекция и наблюдаваш от 9.00 сутринта до 17.30 вечерта. Така ще придобиеш поне най-елементарна представа. След това случайно влез в работните им помещения за да видиш в какви условия работят, пък ако искаш помоли да те вземат и на посещение на адрес и в края на деня вече би могъл и да се искажеш какво и как го работ
28
0
 
0
 
! Отговори
ом преди 11 години
*50% от чиновниците имах предвид
27
0
 
2
 
! Отговори
ом преди 11 години
Да съкратят 50% от работниците и на останалите да вдигнат заплатите с 50% . Да вкарат електронни услуги във всяка администрация и да се прекъсне практиката на опашките . Ето нещо разумно , от което всички ще са доволни .
26
2
 
3
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Значи Боко Кратуня и всички министри от утре са без заплата!!! Депутатите също! Ето едно мъдро решение, което ще се сбъдне на куково лято!!!!!!!!
25
0
 
5
 
! Отговори
Матросов преди 11 години
Идеята е добра, но българската форма на приложение е извратена. На всеки е ясно, че така се създават послушковци, лицемери и подмазвачи.
24
5
 
2
 
! Отговори
ГНЕВНИЯТ преди 11 години
Само така,още за корумпираните невестулки от "социални грижи",хем заплата нагоре,хем и законовата далавера.САМО БОЙКО?
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо подобно ! Пак се вдигат заплатите на държавните служители, а на останалите майната им!Така се печелят избори....Армията на държавните служители е огромна, но в един момен ще се окаже, че има чиновници, но няма народ. Ако не броим ***.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми те 90 процента от държавната админастрация си клатят краката,другите 10 ги клатят по бюрата.е и....
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който си клати краката, му пада заплатата. А който си ги вдига му се вдига и заплатата!Е това всеки си го знае :Р
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А как се определя кой си клати краката "умньо" след като слагате некадърните си протежета на ръководни постове, а те не могат да уплътнят дори собственият си работен ден, а какво остава за работния ден на служителите. Пак прах в оччите и глупости - нищо обективно няма в тая държава само субективизъм и злоупотреба с власт с цел лично разчистване на сметки.
19
1
 
4
 
! Отговори
Rex преди 11 години
Че там има ли некой който да не си клати .... жените - тоКчетата, мъжете - тоПчетата! извинете за остиря и неприличен тон, мама само1 път допрях до тях ....... направо се потресох! Да им ги намалят ......
18
0
 
8
 
! Отговори
stef преди 11 години
най голямото клатене на краката е в агенция за българите в чужбина.това е такова бездействие че биха завидили и блудолизците от бившото комунистическо цк на бкп.
17
0
 
2
 
! Отговори
соц преди 11 години
Хей, зам.министерчо, служителите за да не си клатят краката, дайте им ниски столчета на персонала.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в малките градове никога не съм видял социалните да доьдат да си приберат пиянци и клошари по улиците,само линейката гледам се занимават с такива.А за едните няма и 18% а за другите има 20% а ???
15
0
 
2
 
! Отговори
gomor преди 11 години
Не ми стана ясно за кои крака става въпрос. Ако са двата крайни си само на заплата, ако е средния взимаш и бонус а ако са и трите ти повишават заплатата и пак бонус.При жените ако се клати крак между техните два - трети вариант плюс командировка с шефа.
14
0
 
3
 
! Отговори
Житан преди 11 години
От сега нататък държавния чиновник ще си клати само единия крак ....Браво *** чиновници!
13
0
 
2
 
! Отговори
Ташкент преди 11 години
А който си клато топките кво става? :)
12
0
 
6
 
! Отговори
Dan преди 11 години
"Е не могат да ми платят толкова малко колкото аз им работя!" - Шопска мъдрост!
11
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
А който не лиже г-за на Рапона - съвсем.