Уорлик марширува на гей парада

Надява се да не бъде сам, а и други посланици да го подкрепят
30 юни 2012 12:05,
401
Уорлик марширува на гей парада
Уорлик ще използва парада като дипломация. Снимка: Булфото

"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд", заяви пред bTV посланик Джеймс Уорлик. "Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение", смята дипломатът.

Въпреки че разбира, че е смело един дипломат да се включи в гей парад, Джеймс Уорлик призова "да отпразнуваме възможността всички хора да живеят заедно и да бъдат свободни да избират кого да обичат".

"Надявам се да има и други хора, които да излязат, а не да марширувам сам. Надявам се, че всичко ще премине мирно и щастливо. Трябва да е радостен ден и да отпразнуваме това, че на този свят живеят толкова различни хора", коментира посланик Уорлик.

Още по темата

През последните две години посланикът не е бил в  София по време на гей парадите, затова ги е изпуснал. Тази година обаче наистина е искал да отиде, затова е предвидил програмата си от дълго време.

"Взех решението много рано и бях сигурен, че ще присъствам. Надявам се, че там ще има и други посланици. Това е възможност да покажем толерантност, уважение, равенство и достойнство. Това е важно, според мен, не само в България, но и в собствената ми страна", заяви Джеймс Уорлик.

Родината на Уорлик има дълга традиция в организирането на гей шествия. Посланикът не е мобилизирал екипа си от американската мисия, но вярва, че сред различните няма да бъде сам.

"Няма да карам никого на сила да идва, но съм сигурен, че и други хора са решили да се присъединят към парада", поясни посланикът, който се надява да бъде придружен от сина си.
Запитан дали българите са готови да приемат гейове във властта, посланик Уорлик заяви, че няма значение кого си избрал да обичаш, ако правиш най-доброто, на което си способен за страната си.

"Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик.

Според него хомофобията се среща навсякъде по света. Но понеже по време на мандата си е опознал балканските страсти ще се оглежда и за полиция.

"Ще отида на парада без охрана. Там ще има полиция и се надявам, че няма да има насилие", каза още Уорлик.

Барак Обама разреши гей браковете в САЩ, а Джеймс Уорлик ще покаже, че парадът на различните е и инструмент за дипломация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
17
 
11
 
! Отговори
Да помислим преди 11 години
Гей парад се организира веднъж в годината за час два. В София я събере 1000-2000 души я не. В цивилизованите столици като Лондон,Париж,Берлин,Мадрид,Рим и други участниците са в порядъка на 100-200 000.Та така, с какво толкова този парад е накърнил самочувствието на истинският мъж?В истинска Европа истинските мъже празнуват заедно с гейовете,маршируват с тях,пият и танцуват. Виждал съм и цели семейства които се включват в парадите да ги подкрепят. Нима тези общетства от западната част на континента са психично болни или изостанали в мисленето?НЕ. Това са здраво мислещи хора които са осъзнали че хетеро,хомо и бисексуални хора е имало и ще има докато светът съществува. Никой който е хетеросексуален може да стане хомосексуален и обратното. Само в дивият недоразвит свят мислят че е възможно.
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата тази дандания с гей парада е за разделяне и противопоставяне на обществото с цел отклоняване на вниманието от истинските проблеми в него- безработица, затъваща икономика, лобистки закони на мутроолигарсията, лишаване от пенсионни права с нереални изисквания за стаж и възраст, уникална бедност. ТОВА Е ИСТИНАТА. Манипулират ни по учебник.
47
3
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
по време на мандата си е опознал балканските страсти ще се оглежда и за полиция."....ХИХИХИ...И ТЕ БЕ УОРЛИКЕ...!
46
1
 
6
 
! Отговори
закон преди 11 години
ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ /бивши и настоящи/ И УОРЛИК СА ПРИЯТЕЛИ ! УОРЛИК И СА ПРИЯТЕЛИ ! ПРИЯТЕЛИТЕ НА МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ , СА И МОИ ПРИЯТЕЛИ !
45
2
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МАНИ ...АМЕРИКА ЛЕСБИИКА...ОБАМ ...!
44
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
Защо сам бе хамериканецо,къде са приятелите ти,днес поне лентички не се режат,нема футболни мачове.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой плаща на тия да си правят парад ????? Най вероятно прехвалената Америка като гледам с какъв ентусиазъм е посланика да марширува , нали техната *** президент разреше бракове , сега трябва и целия свят да подражава на тази нация създадена от , крадци и затворници , събрала цялата *** от всички континенти , мислеща се за господар на свят !!
42
4
 
13
 
! Отговори
дедо Цоци преди 11 години
Хайде воеводи, събирайте камъните и подкарайте наред *** ***!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам Дянков е ученик от школата на М ФРИДМАН
40
5
 
16
 
! Отговори
що е то, преди 11 години
"София прайд" ? - публично чифтосване на .
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо гей парада се самоопределя като " София Прайд"?
38
4
 
6
 
! Отговори
искрено и лично преди 11 години
А бе, аз не съм съвсем наясно дали съм гей, и доста се двоумех дали да участвам в парада, ама като ми предложиха пари, веднага реших: ЩЕ СТАНА ГЕЙ... СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
орля4е, живей си живота така както си го разбираш но,не въвли4ай нормалните хора,да ви парадират за това 4е сте гейове,пътувайте към ада,пожелавам ви го.
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** президент , дипломати - БОГ ОБИЧА АМЕРИКА !!!!!
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този на снимката не е ,а чисто и просто ! Не знам как държава като САЩ може да праща посланици такива природни недоразумения!! за цял мандат -нищо -с това ще го запомнят хората че марширувал заедно с някакви сбърканяци !!!!!!!!!!!!!!!!!
34
6
 
7
 
! Отговори
само цска преди 11 години
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ ,СИМПАТИЗАНТИ И ИГРАЧИ НА ЦСКА ДА ПОДКРЕПИМ ГЕЙ ПАРАДА В СОФИЯ ТОВА Е НАШАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НИЕ НЕ СЕ СРАМУВАМЕ ДА ХОМОСЕКСИОЛИЗМА НЕ НА ФК ЛЕВСКИ
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като истински мъж подкрепям силно гей парада. Да са живи и здрави гейовете, колкото повече са, толкова жени остават за нас
32
3
 
11
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НА БАЦЕ ПРИЯТЕЛКАТА...ХИХИ...!
31
2
 
12
 
! Отговори
асд преди 11 години
Както каза 26, надъхваме се едни с-у други, губим си времето спорейки за глупости, а в това време всички ни оправят здраво отзад. Щем не щем, всички станхме , метафорично казано. Много по-голям шамар ще получат , ако обществото не им обръща никакво внимание, пълно игнориране. Така няма да има пред кой да шестват и ще си остане обикновена среща.
30
4
 
12
 
! Отговори
Зяпльо преди 11 години
Абе, тоз не си ли го прибраха в Амерка?Ега ти дипломацията на световно ниво - обикновен слуга в генеролгубернаторството!Жалък! Жалък! Жалък!Чак да го ожалиш! Сега и на гей-парад!Тежка е короната, тежка...