На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!

Дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна, заяви Константин Тренчев
Обновена: 8 юли 2012 15:49 | 8 юли 2012 15:27, Елка Василева
120
На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!
Според Тренчев, ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. Снимка: архив, Булфото

Нещата в енергетиката отдавна не вървят и НЕК въпреки смяната на началници в момента е с огромни дългове, каза пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. На тия хора и един влак с хероин да им дадеш, пак ще излязат на загуба, каза Тренчев.

По думите му дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна. Отдавна имаме решение социалните партньори да влязат в ДКЕВР като членове – участници, а не като наблюдатели, каза Константин Тренчев и обясни, че по изчисления на КТ "Подкрепа" делът на зелената енергия е само една трета от новите цени на тока.

От своя страна Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР, посъветва всички, които имат претенции към работата на комисията, да се запознаят със Закона за енергетиката. Да се твърди, че исканото увеличение ще отиде в НЕК, е невярно. Ще публикуваме мотиви за увеличението на електроенергията. Нека не се говорят неверни неща. Моята оставка е най -лесното нещо, но това няма да реши никакъв проблем. Единствената причина, за да се вдигне цената на електроенергията, са т.нар. добавки, които не подлежат на регулиране от ДКЕВР, каза Семерджиев.

Константин Тренчев заяви още, че има и други производители освен фотоволтаиците, от които токът се взема на по-висока цена и се продава на по-ниска.През 2007 г. гласувахме идиотски закон по 800 лева да купуваме мегават, ама другите защо не се усетиха да го оправят това на време, запита Тренчев.

От своя страна депутатът от БСП Михаил Миков припомни, че ГЕРБ променят три пъти закона, откакто са на власт. И сега да се оправдават с 2007 г. е малко смешничко, заключи Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
3
 
! Отговори
Реставратор преди 11 години
Прав е Г-н Тенчев !...Но тази политика на умишлено поддъжане на ниски цени на тока с цел запазване на "имиджа" на атомните кютуци по задунавското ни крайбрежие води в крайна сметка до загуби, които се заплащат пак, но по обиколен път и под друго име !
11
6
 
7
 
! Отговори
Една преди 11 години
Значи не евтини горива, не най-съвременни технологии, на най-квалифицирани кадри, а ... цял влак с ценния хероин да им дадеш, пак щяли да са на загуба. Тренчев откога си наркоман?
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е композиран този влак ако не е тайна?
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цената на която се изкупува енергията от ТЕЦ "AES Гълъбово" на хамериканците е колкото от фотоволтаици, айде не се правете на луди. Кой подписа договора за това? В следващите няколко десетилетия ще пълним гушата на американците с тези цени на тока.
8
0
 
16
 
! Отговори
акредитация преди 11 години
Дайте им бе, дайте им един влак с хероин, да видим с колко точно милиона ще са на загуба!!!
7
0
 
26
 
! Отговори
В,Василев преди 11 години
Добре като е така организирай ни и да се вдигнем цялата страна , а не само приказки без покритие !
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тренчев спи, спи и се събужда от летаргия от време на време. Тренчев, не умни мисли, ами поведи хората на улицата. Само тогава ще ти повярват
5
3
 
28
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
НЕК,както и Тренчев,са...рожба на постсоциалистическата...анархия.
4
6
 
4
 
! Отговори
HA HA HAAAAAAAAAAA преди 11 години
A TI TREN4EV QVNO NE SI POLU4AVAL SKORO TANKER S PETROL? OBARNI SE KAM KOSTOV TOI 6TE SI SPOMNI KAK STAVAHA TEZI RABOTI
3
1
 
33
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Страхотно заглавие!!!Става ясно с какво се измерва благосъстоянието в България!!!Сега се замислете в каква държава живеем ние и нашите деца!!!
2
7
 
7
 
! Отговори
HA HA HAAAAAAAAAAA преди 11 години
DA NAPUSKAT TOGAVA!!! PODKREPQM GERB NO TEZI ALIGOFRENI OT DKEBR SA ZA RAZTREL
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:)))