На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!

Дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна, заяви Константин Тренчев
Обновена: 8 юли 2012 15:49 | 8 юли 2012 15:27, Елка Василева
120
На НЕК и влак с хероин да им дадеш, пак ще са на загуба!
Според Тренчев, ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. Снимка: архив, Булфото

Нещата в енергетиката отдавна не вървят и НЕК въпреки смяната на началници в момента е с огромни дългове, каза пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Ако една електрическа компания е в дългове, значи нещо е дълбоко сбъркано. На тия хора и един влак с хероин да им дадеш, пак ще излязат на загуба, каза Тренчев.

По думите му дейността на ДКЕВР е доста непрозрачна. Отдавна имаме решение социалните партньори да влязат в ДКЕВР като членове – участници, а не като наблюдатели, каза Константин Тренчев и обясни, че по изчисления на КТ "Подкрепа" делът на зелената енергия е само една трета от новите цени на тока.

От своя страна Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР, посъветва всички, които имат претенции към работата на комисията, да се запознаят със Закона за енергетиката. Да се твърди, че исканото увеличение ще отиде в НЕК, е невярно. Ще публикуваме мотиви за увеличението на електроенергията. Нека не се говорят неверни неща. Моята оставка е най -лесното нещо, но това няма да реши никакъв проблем. Единствената причина, за да се вдигне цената на електроенергията, са т.нар. добавки, които не подлежат на регулиране от ДКЕВР, каза Семерджиев.

Константин Тренчев заяви още, че има и други производители освен фотоволтаиците, от които токът се взема на по-висока цена и се продава на по-ниска.През 2007 г. гласувахме идиотски закон по 800 лева да купуваме мегават, ама другите защо не се усетиха да го оправят това на време, запита Тренчев.

От своя страна депутатът от БСП Михаил Миков припомни, че ГЕРБ променят три пъти закона, откакто са на власт. И сега да се оправдават с 2007 г. е малко смешничко, заключи Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
18
 
! Отговори
Коментатор преди 11 години
Благодарение на "профсъюзната" дейност Тренчев в страната ни вече няма профсъюзи. Освен няколко политически стачки ,които проведе другото му е бутафорен профсъюз. Сега ,като започне да се набърква и в енергетиката вече ще цъфнем .
31
0
 
25
 
! Отговори
продажни синдикати преди 11 години
Приватизация, корупция, постоянно растящ външен дълг, продажни синдикати и политици-измамници
30
0
 
14
 
! Отговори
сволачЪТ преди 11 години
тренчев е един завършен клоун..мисля че в момента има тежък мензис. жалък е !
29
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
toi vlaka s xeroina mutrata go prodade
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то е нормално да на загуба кат крадат като лудихем имаме АЕЦ и изнасяме ток и пак сме на загубаБългария...преди време един човек беше казал.в Америка хората се кандидатират за премиери,президенти,сенатори - за да запишат името си в историята,хора който са изкарали пари през живота си и просто искат да помогнат на държавата.А тук,просто да си депотат или някакъв шеф е вид бизнес за него,гледа да изцеди колкото може пак ако го хванат...нали има имунитетче,ние обикновенните граждани да му мислим
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕК печели повече от тока, отколкото може да се спечели от един влак с хероин, Тренчев. Това не е държава, а мутренско съдружие, управлявано от Али Баба и четиридесетте разбойника, само че нашите са 240!!!
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прав е Тренчев- НЕК винаги ще е пред фалит, защото се краде много. В тази държава само военна диктатура оправя, иначе оправия и спрявяне с грабежите няма..
25
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин Тренчев, колко протеста организирахте, колко стачки оглавихте ? Има ли сектор, който работи? Колко са безработните в България? Какво чакате?Малко личен въпрос - какъв е дохода Ви и от къде?
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На протестите досега срещу тока имаще по 200 души най-малко..изглежда всички сме богаташи тук, щом само 200 дущи смятаме цената за висока :(
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю Тренчев,а ти попита ли ДРУГАРЯ Борисов дали ще даде един вагон с хероин?Доста от пратките му отидоха по дяволите.Първо се договорете на 4 очи и тогава плещи!
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-н Тренчев да обясни как в страната има заводи с над 1000 работници в които НИКОГА няма да има синдикати.само при лек намек за синдикално организиране на работниците те са уволнявани.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички са МАСКАРИ!
20
2
 
5
 
! Отговори
КаНеСееБе преди 11 години
Агент "Павлов" е толкова прозрачен, та чак му избива мухлясалото червено,айде у лево.
19
2
 
15
 
! Отговори
ай стига бе преди 11 години
Много агенти от 6-то на ДС започнаха да излизат изпод камъните нещо!
18
0
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Абе семенджиев, че то не трябваше ли по закон самото ви решение да съдържа мотиви, че ще ми ги представяте чак сега? То май вече на всички стана ясно, че всичко при вас е шменти-капели и увеличението е базирано единствено на претенциите на разните лобита и енергийта мафия за това, какво да се опоска допълнително. Просто се радвай, че бг не е държава, а територия, щото ако беше даръжава отдавна да са те погнали с колове и дръве :)))
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ударим врага по Мордата Хааааа
16
3
 
9
 
! Отговори
sq преди 11 години
гнусно човече си ти тренчев, черпиш инфо но не си в състояние да го преработиш защото в пространството между ушите ти няма нищо освен устав и страх! такива могат да са полезни в зоологическата градина, където да ги показват на децата, а на табелката да пише : "влечуго в човешки образ". всяко друго същество би успяло да се замисли върху тематиката, а не веднага да използва момента за политически девиденти и това неразбирайки собствените си звукоизлияния с които иска да постигне целите си.
15
4
 
7
 
! Отговори
ан преди 11 години
НЕПРОЗРАЧНОСТА ЗА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА Е ОЧЕВАДНА. ВСИЧКО СЕ ВЪРШИ ПОД МАСАТА. И ДОКАТО НАРОДА ГЛЕДА И МИГА НА ПАРЦАЛИ ДРУГАРИТЕ СТАВАТ МИЛИАРДЕРИ. АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ КАТО ХОРАТА В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИТЕ КАТО ТЯХ ДА СЕ БОРИТЕ. АКО НАРОДА НЕ СЕ ОБЕДИНИ КАТО ЮМРУК И НЕ УДАРИ ПО НОСОВЕТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА ОТ МУТРЕСТАНИЯ ДЪРЖАВА НЯМА ДА СТАНЕ. КОЙ МИСЛИ ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ ХОРА? А ЗА ТЕЗИ СЪС 50 И 100 ЕВРА ПЕНСИЯ? А ТЕЗИ КОИТО РАБОТА СА 200 ЕВРА ЗАПЛАТИ И ДЕЦАТА ИМ ГЛАДУВАТ? ЗА ТЯХ НИКОЙ НЕ МИСЛИ.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до2ри.Дай ми една причина поради която подкрепяш Герб??????Без клишета че не са комунисти!!!!!Кажи,кое в антибългарската им политика ти харесва!!!!!
13
0
 
8
 
! Отговори
рОвч преди 11 години
така си е калпавите договори и лобиски далавери сега се разсмърдяха .дойде време да се плащат.кой ще плаща?пари няма в хазната дествайте..