Янев предлага задължително гласуване за чиновниците

РЗС иска и данъчни ревизии на социологическите агенции
10 юли 2012 18:11,
67
Янев предлага задължително гласуване за чиновниците
Янев представи идеите си за промени в Изборния кодекс. Снимка: Impact Press Group

РЗС предлага забрана за работа в държавната и общинската администрация за четири години на лица, които не са гласували на изборите.

На пресконференция в парламента хората на Яне Янев представиха своите идеи за промени в Закона за политическите партии и в Изборния кодекс.

Лица, които не са осъществили правото си на глас, да не могат да заемат изборна длъжност и длъжност по трудово и служебно правоотношение в държавната и в общинските администрации в срок от четири години, цитира предложението Яне Янев.

За да се стимулира активността по време на изборите, от РЗС настояват да се запише, че при кандидатстване за работа по трудов или граждански договор в предприятия, учреждения, организации или други структури, които се финансират от държавния или от общинските бюджети, или от търговски дружества с над 50 процента държавно или общинско участие при равни други условия, имат предимство лицата, които са осъществили правото си на глас.

Друго предложение за промяна, направено от РЗС, е изборната бариера за партии и коалиции да е различна.

За двупартийните коалиции тя ще е четири процента, а за всяка партия над този брой - с по един процент повече, посочи Янев.

Преференциалният вот да е валиден, ако за даден кандидат са дадени поне 20 процента от гласовете.

НАП да прави данъчни ревизии на социологическите агенции, участвали с проучвания в изборите, искат още от РЗС, с мотива, че "някои социолози станаха едри милионери" и трябва да им се осветлят доходите.

РЗС искат да се въведат изисквания за разделяне на партиите на национални и регионални. "Така както в цяла Европа, в това число и Щатите, има национални и регионални партии, би следвало този принцип да се въведе и в България", каза Янев, цитиран от БТА.

Предлагаме да се премахне изискването субсидията да следва депутата, защото народните представители не са от Висшата лига, за да могат да се трансферират, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
За кои ли път се уверявам,че тези от ГЕРБ,са кухи леики.Ами прочетете за Атанас Буров,спомените му.Даите му парички на Янето,затворете му устичката и управляваите чрез опозицията,тъпани такива.
23
0
 
8
 
! Отговори
Б преди 11 години
Действай Яне, пари нема
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами разбира се бе, Янка, под строй ще гласуват! Нима все още някой не е забелязал, че Гърбавата клика е напълнила администрацията с Калинки и подобни животинки-кариеристи и отявлени негодници, но верни на мутренската кауза? Това ли ти заповядаха да разтръбяваш сега, лъжливо момченце?
21
0
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Кво стана Янке с намаляване броя на депутатите ?Нещо му спря лафа?Начи народа намалял с 2 милиона , а бройката изедници същата.
20
22
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Яне е прав.Турците и *** гласуват под строй за тая партия, която дава или обещава кебапчета,предимно за БСП- комунисти или ДПС -комунисти.И така с едни стадо овце за турците и един обор прасета за *** се печелят избори.След изборите започва старата песен,закони обслужващи партийните фирми обръчи,партийните каци с обръчи,партийните черни каси и лични банкови сметки на кибапчиите-комунисти.
19
5
 
16
 
! Отговори
ан преди 11 години
ЯНКЕ ЯНКЕЕЕЕ И ТИ ЛИ СЛЪНЧАСА *** ЯНКЕЕЕЕ? ЗАЩО НЕ СИ ВКАРАШ ЕДИН ЗАКОН КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ЗА РЕЗСЕТО ИЛИ ЗА ГРОБАРИТЕ ДА НЕМОЖЕ ДА СИ КУПИ ХЛЯБ? НАЛИ ЩЕШЕ ДА УВОЛНЯВАШ ДРУГАРЯ ЛЕНТОВИЧ *** ЯНКЕ? КОЛКО ТИ НАБУТАХА В ЗЕЛЕНО ЯНКЕ? ЕЙ В ТАЗИ МУТРЕСТАНИЯ САМО СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ОСТАНАХА. 90 ПРОЦЕНТА В СОФИЯ СА ТАКИВА. ТО ЗАТОВА И МУТРЕСТАНИЯ СЕ РАЗПАДНА. КАКТО СА КАЗАЛИ СТАРИТЕ ХОРА. ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ. ДО ПРЕДИ 20 ГОДИНИ МИРИШЕХА НА ТОР СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ТАРИКАТИ. ДЕ.А И ДЪРЖАВАТА СЕЛСКА.
18
0
 
13
 
! Отговори
Лилирунга преди 11 години
Що Яни не поиска, всеки който не си изпълни на 60 % предизборните обещания, да плаща на държавата неустойки и да няма право да се явява на повторни избори за 20 години и да няма право да заема ръководни длъжности за 5 години. Има и други професии освен "професия" депутат. Нещо много се е притеснил човека....
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янето пак дрънка глупости. Да гласуваш е право, което можеш да използваш или не. Ако по някаква причина стане задължение, то ще бъде всеобщо, а не само за "хранените хора", защото поражда съмнения за злоупотреба.
16
1
 
7
 
! Отговори
Стига дееееее преди 11 години
Нали нямаше да слагате повече *** в рубриката?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами айде НАП да започва ревизийте най-напред с Фокус. Та нали шефовете си пият питиенцето, перно ли беше...какъв ли ще е края от тези ревизии и бабите ще се сетят.......хахаххааааааа
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха-ха, Вождът ни е ***, а неговият говорител Янето двойно по-***.
13
14
 
0
 
! Отговори
Jelev преди 11 години
Yanev kaza neshto umno i komunisticheskite mekereta zapqha.. emi varete da se sh*ate s Dogan smeshnici i da pravite koalicii s Kuneva, komunizma nqma da se vyrne !!!!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти ли ще забраниш "правото на труд" на хората бе ***? Хахахахахахахаха!Отивай в герп или другото бк(с)п за да си си на мястото! Буахахаха!
11
16
 
8
 
! Отговори
Бачо преди 11 години
И аз искам повече образовани хора да гласуват,защото *** излизат под строи и гласуват само за ДПС или БСП - два анти-български партии
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скрий се бе *** ! Ти си най-безполезното влечуго в парламента ! Носиш си празната тиква ,единствено за равновесие !
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еи голями комплексари са това българите - не коментирате какво е казал и дали е правилно или не,ами обсъждате дали е гей,каква бенка имал и други комплексарски теми
8
2
 
14
 
! Отговори
Психиатър преди 11 години
Този случай е по-зле от Волен.
7
3
 
13
 
! Отговори
до Буратино преди 11 години
Яне е кръгъл *** и кресльо.Не вижда по далеч от носа си :-))))))))
6
1
 
8
 
! Отговори
Мандраджията преди 11 години
Депутатът Яне Янев, който играе ролята на агент-провокатор, няма ли накрая да разбере, че е разконспириран.Задължителното гласуване на административният и общински персонал предполага задължително гласуване за цялата нация.След като не харесвам никой от кандидатите за управляващи на държавата по различни критерии, как ще ме принудят да гласувам за хора, които не харесвам?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък предлагам този най-накрая да бъде въдворен в диспансера