Янев предлага задължително гласуване за чиновниците

РЗС иска и данъчни ревизии на социологическите агенции
10 юли 2012 18:11,
67
Янев предлага задължително гласуване за чиновниците
Янев представи идеите си за промени в Изборния кодекс. Снимка: Impact Press Group

РЗС предлага забрана за работа в държавната и общинската администрация за четири години на лица, които не са гласували на изборите.

На пресконференция в парламента хората на Яне Янев представиха своите идеи за промени в Закона за политическите партии и в Изборния кодекс.

Лица, които не са осъществили правото си на глас, да не могат да заемат изборна длъжност и длъжност по трудово и служебно правоотношение в държавната и в общинските администрации в срок от четири години, цитира предложението Яне Янев.

За да се стимулира активността по време на изборите, от РЗС настояват да се запише, че при кандидатстване за работа по трудов или граждански договор в предприятия, учреждения, организации или други структури, които се финансират от държавния или от общинските бюджети, или от търговски дружества с над 50 процента държавно или общинско участие при равни други условия, имат предимство лицата, които са осъществили правото си на глас.

Друго предложение за промяна, направено от РЗС, е изборната бариера за партии и коалиции да е различна.

За двупартийните коалиции тя ще е четири процента, а за всяка партия над този брой - с по един процент повече, посочи Янев.

Преференциалният вот да е валиден, ако за даден кандидат са дадени поне 20 процента от гласовете.

НАП да прави данъчни ревизии на социологическите агенции, участвали с проучвания в изборите, искат още от РЗС, с мотива, че "някои социолози станаха едри милионери" и трябва да им се осветлят доходите.

РЗС искат да се въведат изисквания за разделяне на партиите на национални и регионални. "Така както в цяла Европа, в това число и Щатите, има национални и регионални партии, би следвало този принцип да се въведе и в България", каза Янев, цитиран от БТА.

Предлагаме да се премахне изискването субсидията да следва депутата, защото народните представители не са от Висшата лига, за да могат да се трансферират, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази "фурнаджийска лопата" Я.Я ще изрови земята за да бъде отново в Парламента, ама едва ли!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък направо предлагам да се обяви, че ГЕРБ са спечелели следващите избори.Ха сега да те видя ЯНЕ, как ще се натегнеш повече от мен , а ?
2
0
 
15
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Аз пък предлагам да се направи задължително гласуване за абсолютно всички, както е в Гърция. Ха да видим тогава кой кого, дали ще купуват ГЕРБ-ерите *** гласове и докъде ще им стигнат.
1
9
 
8
 
! Отговори
Върл член на БСП преди 11 години
уууу за Герб и Боико ! Тея от Герб са наи нискоинтелигентните съштества на света. А в Бсп сме само интелектоалци и вишисти! Гласуваите се Бсп, за да бъде българия оправлявана от умни хора!