Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Започва и проверка за използваните мазнини в заведенията
10 юли 2012 15:14,
189
Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете
Мирослав Найденов иска България да бъде европейска туристическа дестинация. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов лично ще извърши проверки по плажовете заради разносната търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те.

Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.

Той обяви още, че Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията.

По думите му масово заведенията нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

„Има много сигнали от миналата година, има и от тази година, за това, че се използва една и съща мазнина в пиковите дни на сезона за приготвяне на пържена риба, например, и след това картофи, хапки и каквото и да е. Това доказват и определени проверки и анализи. Това е абсолютно забранено, носи определен риск за здравето на хората. Да, то води до икономии на тези, които го приготвят, но тези икономии след това можем да ги платим ние и да си развалим ваканцията”, подчерта министър Найденов.

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Особено това ще важи за заведенията по морските курорти.

Инспекторите ще следят и дневниците на заведенията, в които трябва да вписват смяната на олиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
16
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Ако *** вместо варена царевица продават на плажовете печена ТИКВА, никой копче няма да им каже...
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Концисионерът носи отговорност айде бе той за кво плаща данъци на държавата да върши работотата на полицията ли пак шменти капели.
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варената царевица е най-безопасното мезе на плажа ................ама нали пусто не е бизнес на хипермаркетите та затова ще забраняваме :)
11
9
 
15
 
! Отговори
БРАВО преди 11 години
ПРЕЧАТ ЦАРЕВИЧАЦИТЕ КАК Д АНЕ ПРЕЧАТ...И ТИА ДЕТО МИЯТ СТЪКЛА ПО СВЕТОФАРИТЕ ПРЕЧАТ....ДА СЕ МАХА ТАЯ *** ! САМО ГЕРБ ВСЕ НАПРЕД ВСЕ ТАКА БРАВО
10
7
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Поредното бля, бля от представител на превителството. Мирчо признай си, че искаш да си пишеш командировъчни докато почиваш на плажа.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тоя *** отде я е взел тая царевица, отделно като му вземете бизнеса от ръцете сигурно ще иде да отмъкне някоя жица няма оправия.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEZAKA4AITE MODERNITE LEVIS I N G E P I Z A N T I,PARTIQTA MAIKA,6TE LICEMERI.
7
3
 
20
 
! Отговори
Тиквоча преди 11 години
Найденов, току-що прочетох за идейката ти да гониш електората и от плажовете. Да не си посмял да направиш подобна глупост, идват избори, всеки глас е важен, особено традиоционни силните ни позиции сред *** малцинство. Не случайно намалихме и присъдата на Цар Киро, избори трябва да се печелят, Найденов, че иначе ме чакат едни бесни сръбски хитмени, една народна любов, едни СРС-та - бедна ти е фантазията, Найденов...
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
abe najdenov e dobro momche,edinstvenniq kojto ima sivo veshtestvo
5
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера какво им пречат царавичарите ???
4
6
 
28
 
! Отговори
Rocker преди 11 години
Че то по тая логика трябва да изчезнат още 1000 неща, дупките, кучетата, ***, бюрокрацията с мързеливите чиновници, и кво ли още не .... царевицата на плажа да е проблем, в интерес на истината ми харесва, вкусна е .... чужденците се кефят на такива атракции !
3
3
 
9
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ами кой,който хване ,но е добро за развлечение в летните жеги.Лошо е само ако се стигне до ексцесии на някой да му вадят кочан от интимните места...
2
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗНачи гейовете са полезни, царевицата вредна докога ще търпим ???
1
17
 
13
 
! Отговори
БРАВО преди 11 години
Ето, виждате 4е правителството върши работа. Хубави идеи има министъра. Дано да се реализират.