Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете

Започва и проверка за използваните мазнини в заведенията
10 юли 2012 15:14,
189
Найденов гони "мургавите събратя с царевицата" от плажовете
Мирослав Найденов иска България да бъде европейска туристическа дестинация. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов лично ще извърши проверки по плажовете заради разносната търговия. Той беше категоричен, че ще бъдат санкционирани както търговците, така и тези, които носят отговорност за плажа.

„Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга. Тези здрави момчета, които събират парите по плажа за чадърите, да бъдат така добри да гонят тези с чантите, защото в противен случай ще си платят глобата те.

Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат”, отсече Найденов.

Той обяви още, че Българската агенция по безопасност на храните започва нови проверки за използването на мазнините при готвенето в заведенията.

По думите му масово заведенията нарушават правилата и използват едно и също олио многократно.

„Има много сигнали от миналата година, има и от тази година, за това, че се използва една и съща мазнина в пиковите дни на сезона за приготвяне на пържена риба, например, и след това картофи, хапки и каквото и да е. Това доказват и определени проверки и анализи. Това е абсолютно забранено, носи определен риск за здравето на хората. Да, то води до икономии на тези, които го приготвят, но тези икономии след това можем да ги платим ние и да си развалим ваканцията”, подчерта министър Найденов.

Инспекторите ще проверяват дали мазнината се сменя всекидневно и дали не се използва една и съща за различни продукти. Особено това ще важи за заведенията по морските курорти.

Инспекторите ще следят и дневниците на заведенията, в които трябва да вписват смяната на олиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
10
 
! Отговори
БРАТ МИТ преди 11 години
Бях на море на Приморско срещу резиденцията на бай Тошо -Малката Перла . Предлагат картофи и солена цаца на баснословни цени и картофите си личи ,че ги приготвят с една и съща мазнина може би от няколко дена. Цацата горчи от сол и е 3,50лв.за сто грама. Кебабчета солени и полусорови по 2,00лв. Сафрит 200 гр за 7,50 лв- килото излиза 35 лв при условие че от рибарите може да се купи за два лева . Е направете си сметка , като хвърляме купища пари, какво получаваме насреща!?
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия повече и от мадритския крадец се изложиха той поне си замина с достойнство без да реве и да плюе трябва да му се признае.
32
4
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Хей, 25-ти, ти си типичен представител на тъпите гербери. Подозирам, че си *** милиционер.
31
3
 
4
 
! Отговори
ПРЯКОРЪТ преди 11 години
сега на бат Мир4о ще стане: Миро Мисиря. Мухахахаха.....е няма само Цецо да е апартаменто :))) Сега ще инструктират манагасарите по плажа да превклю4ат от варен кукуруз на пе4ена тиква, а баниците дето продават да заменят със сладък ***. Хахахаха Ли4но Мир4о ще ги обу4и как се меси тесто, то4ат кори и пе4е тиквеника.
30
6
 
19
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До всички защитници на царевицата по плажа: Царевицата със сигурност е открадната, не е измита, *** със сигурност не си е измил ръцете, цял ден по плажа се е почесвал под кръста, взема ви парите и не плаща никакъв данък за това.Е, кажете ми кое ви харесва дотук, че скачате срещу министъра и защитавате ***?!
29
7
 
9
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Този ид*от **а мамата на цялото земеделие,сега тръгна да оправя и царевицата по плажа.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PARTIQTA--MAIKA NA MODERNITE LEVISINGEPIZANTI SEGA 6TE ZAPO4NE DALICEMERI ZA TOVA.
27
8
 
8
 
! Отговори
a преди 11 години
Миро. *** с кукуруза ли са ти проблема?
26
2
 
6
 
! Отговори
Сиганин преди 11 години
И шо така би Найденуф? Ние вадим преехранта от туй работа бре. Ние сиганити събирачи по душа, събира кот природа дава - гъби, каапини, саривица, според сезона кот доди. Уу амам заман нидей, хората сели саревицата, нийй няма да оставим да сасипе за без пари.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А дюнерджиите кога, бас ловя че на *** царевицата е по-полезна от дюнерите представям си оня арабин като иде по голяма нужда кви ги върши и после продава.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой му се яде царевица отива до хиперрамкета и си взима вносна консерва царевица :)))Идиотим аз още не съм чул някой да се е тръшнал болен от варена царевица, виж жертви на сладоледа и цацата колко искаш
23
2
 
11
 
! Отговори
Желев преди 11 години
Дайте нещо сериозно за плюене бе хора,Бойко,Костов,Станишев.Този какво да го плюеш,той е мокър.
22
7
 
11
 
! Отговори
вожд и учител преди 11 години
Вместо царевичак, *** събратя ще продават по плажовете филии с мас. Любимата храна на любимия на целокупния български народ вожд и учител, другаря Тодор Живков, пардон другаря Борисов!
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фалирахте , няма доходи в хазната от безработицата и се сетихте, че има закони, а? Изедници мазни.Оня ден бях на интервю за работа и ми предлагаха да почвам без договор.Всеки се прави на луд.Скорошен фалит ви пожелавам, изедници! Докарахте тая страна до просешка тояга.
20
6
 
16
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Мен не ми пречи много *** с царевицата! Друго да питам - къде е отзвука от ужасяващия факт от вчера, а именно, министър-председяателя си призна, че е лобирал и нареждал на Танов, в директен разговор по телефона, като същевременно е псувал действащия президент Първанов?!?!?! Също така това му признание доказва, че ББ е говорил откровени лъжи миналата година, че такъв разговор е нямало! Защо няма оставки? Защо няма въпроси към наглеца ББ? Защо търпим тази подигравка?!
19
0
 
10
 
! Отговори
морска преди 11 години
дааааа,трябват проверки-тя-царевицата по плажовете да е проблема.....,ще го преживеем(аз лично-никога не купувам).....,но какви ,,кухни" съм виждала в Созопол-например....ужас-в мазета-без елементарни условия за готвене на храна....,а тоалетните в някои заведения.....!!!!Да-проверки трябват...и дано,това,което съм видяла-повече да не видя.....
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха тоя ще лови царивичари Дянков щеше да събира фасове нейде по морето другите садят блатни кокичета лелеее.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мазнината в заведенията е абсолютен прав.. дано да успее да направи нещо! Виж за царевицата не съм съгласен - всичката мара втасала, варената царевица ни е кусура, един от малките им свестни начини за препитани на ***, макар че най-вероятно я крадат...То толкова проблеми има по-отношени е на ***, те ще ги гонят за царевицата....
16
3
 
7
 
! Отговори
Миро Фабержето преди 11 години
Миро Фабержето ще се дегизира като Тимошенко с нейната фризура, за да не го познаят на плажа.
15
2
 
18
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Нова рекламна фраза на царевичарите по плажа-Кочана на Мирослав Найденов, зърната на Лиляна Павлова :)