В чужбина не ни искат вампирите, проплака Вежди Рашидов

Борисов ще впечатлява Барозу с булеварди и с ларгото
Обновена: 20 юли 2012 21:01 | 20 юли 2012 20:15,
125
В чужбина не ни искат вампирите, проплака Вежди Рашидов
Бойко Борисов и Лиляна Павлова Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов натиска министрите си и столичния кмет Йорданка Фандъкова да приключат спешно някои ключови проекти в София до идването на председателя на ЕК у нас Жозе Барозу на 30 август.

Това става явно от стенограмата на правителственото заседание в сряда, преди излизането на критичния доклад на ЕК, на което присъства и кметицата.

"Кога започваме строежът от магистралата "Люлин" до бул. "Европа"? Трябваше края на месеца да е първата копка? Искам със старта да форсираме строежа и да можем да го завършим бързо. Мисля, че беше някъде 27-28 юли сега, този месец. Проверете го и го вижте, защото това е много важно. Там стават огромни задръствания и трябва да се направи", заръчва Борисов.

Премиерът се интересува и кога ще е готов булевардът с надлеза "Сахаров". "Края на септември", докладва му веднага столичният кмет.

"Вчера пуснахме първото кръстовище на две нива, естакадата в "Младост" на кръстовището "Сахаров" и "Ляпчев" със закъснение. Имаше сериозна санкция за изпълнителя заради закъснението, но иначе е качествено изпълнен и стана много добре", хвали се Фандъкова.

По думите й до края на октомври трябва да стане готова Телевизионната кула, а до края на годината трябва да са готови ул. "Георги Софийски" и "Гешов".

"Защо не са го направили навремето, така и така са копали и са затворили улицата там, да са го направили тогава", чуди се премиерът.

"Много неща не са направени навремето и затова сега трябва и да работим, и да приемаме негативите, за съжаление", отбелязва Фандъкова.

"Ако нещо трябва да помагаме да кажеш. Искам бързо да излязат тия неща защото много тежат на трафика", удря й рамо Борисов.

"Ние ги контролираме ежедневно и ги санкционираме доста солено, така че те се научиха вече да работят", посочва още Фандъкова.

"Живот и здраве, на 30 август президентът Барозу потвърди идване, така че и Археологичният музей трябва да е готов дотогава, Вежди", подчертава Борисов пред министрите.

"Средата на август пускаме "Черни връх", започнахме "Мария Луиза", пуснахме онзи ден участъка от Ломско шосе, който оставаше, новия път", отчита още столичният кмет.

"До края на този месец пускаме движението на кръговото на "Надежда", а те ще останат да работят долу само на тези елементи, които правим. Така че всички останали обекти се работят в срок засега", допълва тя.

Културният министър Вежди Рашидов отчита, че преди седмица са преведени парите за "Света София". 

"За ларгото за 25 август, за когато говорихме, ще бъде почти готова – в готов вид първият етап от ларгото, като в същото време правим настилка и подходи към Археологията и стъклени преграждения, които ще бъдат доста любопитни. За всеки зрител ще има свободен достъп, докато археолозите работят. То е също една атракция и би могла да бъде наистина и туристическа атракция, както е "Фамилия Саграда" в Барселона", прогнозира разпалено Рашидов.

"До днес се прави църквата и това е част от атракцията. Хората ще имат свободен достъп до Археологията през стъкла и ще могат да гледат наистина процесите. Така че за 25 август ще бъдем готови да покажем и процесите на ларгото, както и "Света София", допълва министърът.

"Давай, защото Дянков и Божидар Димитров дръпнаха пред нас, гледам, сега и Росен Плевенлиев, и той по Созопол обикаля по разкопките. Конкуренцията ни става много голяма", окуражава го премиерът.

Културният министър посочва още, че до момента никога не е имало такъв бум на искания на български изложби в света.

"В момента имам разговор с принца на Монако заради държавните гаранции – искат Тракийските съкровища. Тази есен в Чехия ще бъдат представени Тракийските съкровища, в 2014 г. – в Лувъра. В Йерусалим от музея се обадиха и също искат Тракийските съкровища. Миналия ден Китай пожелаха също Тракийските съкровища. Предложих им вампири, за съжаление, не желаят. Явно това е български патент, но ще работим и в тая посока", казва Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Дундаки преди 11 години
Тук си прав, нещо гузничко има в погледа Й, като на влюбена в дружинния пионерка
91
1
 
3
 
! Отговори
До 110! преди 11 години
Аланкоолу! Едно правителство се оценява по ефективността му, а не по това, колко е работещо! Това правителство докара народа до просешка тояга, след като предишните три го вадеха от калта! Но ти явно не си представителна извадка от народа - може би си на хранилка при тъпите герберуги - я държавен чиновник, я гъзолиз_ц на герберугите!
90
0
 
5
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Еми защо Борисов не направи кръстовището на телевизионната кула като преасфалтира бул. Явооров преди 5 години. И изобщо защо го преасфалтира тогава като сега пет години покъсно разкопаха новия асфалт. Този човек е тотално неадекватен, Заради , дигнозата му мания за величие, ще ни вкара в невероятни проблеми
89
1
 
4
 
! Отговори
Йонко преди 11 години
Това пионерче с червената блузка беше от нашия клас.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАКА ЛИ БЕ ВЕЖДИ...Е,ЗНАЧИСЕРЕГЕИЧОВИСА ВСЕ В БАЛГАРИЯЛИ ЩЕ СТОИ?...
87
1
 
3
 
! Отговори
ТО преди 11 години
режат ленти,котурите мръсни и така си мязат все едно един х.. ги е правил.Мръсни уродливки мазни до кога ще слушаме това,лента-магистрала а на народа мамата му се еб..а.
86
1
 
10
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
РЕЖИ СИ БОЙКО С НОЖИЦАТА, А ЧЕ СТРАНАТА МУ Е РАЗГРАДЕН ДВОР НЕ МУ ПУКА, НЯМА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, НЯМА ПОЛИЦИЯ , НЯМА ОХРАНИ ЦЪВТИ ГОРО ПЕЙ ТОДОРО!!!!!!
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ КОГА ЗАПРИЛИЧАХА ВСИЧКИ В ТАЗИ ПАРТИЯ НА МАМУТИ. ТО ТАКАВА СВИНЩИНА ЧАК МИ ИДВА В ПОВЕЧЕ. ОХРАНЕНИ УГОЕНИ, ЧАК ГРУХТЯТ ОТ СНИМКАТА .... ПФУУУ НЯМА ТАКАВА ФОРМА В ГЕОМЕТРИЯТА.
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те премиера не ни искат, тоя за едни вампири се притеснил
83
7
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
столицата е лицето на една държава, а София получава най-малко пари спрямо това, което внася в хазната.
82
0
 
9
 
! Отговори
Вижте го хубаво преди 11 години
Душа червена - блузка червена.С какъв финес държи ножицата.!-во място в конкурса: Най-добър бръснарин.
81
2
 
10
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 11 години
Аз им казах да предлагат живи вампири - Фидосова, Цачева, ЦвъкЦвък - но те не ме слушат - предлагат скелети. Кой ще им се върже на лъжите.
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе *** гербрски, вас никой не ви иска. Цяла България е проплакала от вас. Вече и в чужбина не ви искат, щото ви разбраха що за стока сте
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предложих им вампири, за съжаление, не желаят. Явно това е български патент, но ще работим и в тая посока", казва Рашидов.Егати и палячото хахахаха
78
0
 
12
 
! Отговори
Вампирчоооо преди 11 години
Като не ги искат СИ ГИ ЗАВРЕТЕ ОТЗАД. Пуфлек тулумски. *** ти професора - вампири.И туй *** реши да прояви откривателски талант.Я си гледай дамаджанката пендур.
77
0
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Боко си е намъкнал снажното телце в Tommy Hilfiger.Дано да наръсил с нафталинец онази черна шапчица(тип "чорапче"), с която се беше изтипосал на 3-ти март, че Станишев дебне с една кутийка молци!
76
7
 
8
 
! Отговори
Кака мери преди 11 години
Не са 3 километра, магистралата след Стара загора до Ямбол е страхотна и не е 3 км, *** проскубана.
75
0
 
8
 
! Отговори
подозрителен преди 11 години
Б.Б. много често взе да се появява с тази бомба.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В чужбина предполагам си имат предостатъчно скелети на хора. Никой не ви иска тъпите "вампири" .... фантазьори ...Виж, Тракийското злато е друго нещо и е норамлно да го искат. Божидар Димитро май редовно се отбива на 4-ти километър ?!
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блузата му е накапана с нещо, да не е хапнал курбан преди рязането на поредната лента?