В чужбина не ни искат вампирите, проплака Вежди Рашидов

Борисов ще впечатлява Барозу с булеварди и с ларгото
Обновена: 20 юли 2012 21:01 | 20 юли 2012 20:15,
125
В чужбина не ни искат вампирите, проплака Вежди Рашидов
Бойко Борисов и Лиляна Павлова Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов натиска министрите си и столичния кмет Йорданка Фандъкова да приключат спешно някои ключови проекти в София до идването на председателя на ЕК у нас Жозе Барозу на 30 август.

Това става явно от стенограмата на правителственото заседание в сряда, преди излизането на критичния доклад на ЕК, на което присъства и кметицата.

"Кога започваме строежът от магистралата "Люлин" до бул. "Европа"? Трябваше края на месеца да е първата копка? Искам със старта да форсираме строежа и да можем да го завършим бързо. Мисля, че беше някъде 27-28 юли сега, този месец. Проверете го и го вижте, защото това е много важно. Там стават огромни задръствания и трябва да се направи", заръчва Борисов.

Премиерът се интересува и кога ще е готов булевардът с надлеза "Сахаров". "Края на септември", докладва му веднага столичният кмет.

"Вчера пуснахме първото кръстовище на две нива, естакадата в "Младост" на кръстовището "Сахаров" и "Ляпчев" със закъснение. Имаше сериозна санкция за изпълнителя заради закъснението, но иначе е качествено изпълнен и стана много добре", хвали се Фандъкова.

По думите й до края на октомври трябва да стане готова Телевизионната кула, а до края на годината трябва да са готови ул. "Георги Софийски" и "Гешов".

"Защо не са го направили навремето, така и така са копали и са затворили улицата там, да са го направили тогава", чуди се премиерът.

"Много неща не са направени навремето и затова сега трябва и да работим, и да приемаме негативите, за съжаление", отбелязва Фандъкова.

"Ако нещо трябва да помагаме да кажеш. Искам бързо да излязат тия неща защото много тежат на трафика", удря й рамо Борисов.

"Ние ги контролираме ежедневно и ги санкционираме доста солено, така че те се научиха вече да работят", посочва още Фандъкова.

"Живот и здраве, на 30 август президентът Барозу потвърди идване, така че и Археологичният музей трябва да е готов дотогава, Вежди", подчертава Борисов пред министрите.

"Средата на август пускаме "Черни връх", започнахме "Мария Луиза", пуснахме онзи ден участъка от Ломско шосе, който оставаше, новия път", отчита още столичният кмет.

"До края на този месец пускаме движението на кръговото на "Надежда", а те ще останат да работят долу само на тези елементи, които правим. Така че всички останали обекти се работят в срок засега", допълва тя.

Културният министър Вежди Рашидов отчита, че преди седмица са преведени парите за "Света София". 

"За ларгото за 25 август, за когато говорихме, ще бъде почти готова – в готов вид първият етап от ларгото, като в същото време правим настилка и подходи към Археологията и стъклени преграждения, които ще бъдат доста любопитни. За всеки зрител ще има свободен достъп, докато археолозите работят. То е също една атракция и би могла да бъде наистина и туристическа атракция, както е "Фамилия Саграда" в Барселона", прогнозира разпалено Рашидов.

"До днес се прави църквата и това е част от атракцията. Хората ще имат свободен достъп до Археологията през стъкла и ще могат да гледат наистина процесите. Така че за 25 август ще бъдем готови да покажем и процесите на ларгото, както и "Света София", допълва министърът.

"Давай, защото Дянков и Божидар Димитров дръпнаха пред нас, гледам, сега и Росен Плевенлиев, и той по Созопол обикаля по разкопките. Конкуренцията ни става много голяма", окуражава го премиерът.

Културният министър посочва още, че до момента никога не е имало такъв бум на искания на български изложби в света.

"В момента имам разговор с принца на Монако заради държавните гаранции – искат Тракийските съкровища. Тази есен в Чехия ще бъдат представени Тракийските съкровища, в 2014 г. – в Лувъра. В Йерусалим от музея се обадиха и също искат Тракийските съкровища. Миналия ден Китай пожелаха също Тракийските съкровища. Предложих им вампири, за съжаление, не желаят. Явно това е български патент, но ще работим и в тая посока", казва Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
4
 
! Отговори
И Топалов преди 11 години
Много е лоша комбинацията *** родител и спукан презерватив,после учителя виновен,наистина трябва да поучат *** и после и техните родители.Капиш
31
0
 
21
 
! Отговори
До 37 преди 11 години
Тука няма платени драскачи и червени комунисти, такива има само в твоята и Борисовата безмозъчни глави.Тука има хора ,които са пострадали от режима и диктатурата на Герб. Скоро и ти друга песен ще запееш тикво зелена.
30
5
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Абе какво сте се захванали за политика? Никой освен ме не вижда сексапила в тази жена . Не е некой *** ,а с едър кокал точно как за агови.Те на такова да си почивам до как пиша в форума па вие си гледаите политиката.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То в България ,каква ли мафия няма вече ? Доже от оня ден си имаме и дюнерджийска мафия ! Даже и нов вид терорист , само , че финансов - Дянков , 1 за всички времена ! Ба си държавата и мафията и сичко !
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересното е, че всички желаят да гледат тракийското "Ни" изкуство, а не се казва дали някой проявява интерес към музея на нашето социалистическо такова !
27
3
 
16
 
! Отговори
AYYYYYYYY преди 11 години
Тоя *** португалец Барозу да не е хванал господ за ... та му се тресе тиквата.!Българите сме най мизерните в европа и дори в света,na тоя *** ножици му дай.Как не му се счупи тая ножица!?В коя държава режат ленти!!?Господи слези си вземи верисиите
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще впечатлява Барозу да впечатли всички БЪЛГАРИ като им увеличи доходите!Омръзна ми да слушам думите-мониторинг,доклад,дефицит,криза, стига вече!
25
1
 
21
 
! Отговори
IQ156 преди 11 години
До 29, IQ146Работят за Златев, за Танева, за Лъчо, за "Vertu", за водка"MJ", за "Софарма", за "Chevron", за EVN, за EON, за "Газпром", за "Microsoft" и за стотици други...НО НЕ И ЗА НАРОДА!
24
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо бе Чужбино, защо не ни искаш вампирите... даваме ти даром и абсолютно безплатно и Тиквата, и Цвъ Цвъ, и хер Флик, и Рашидов цялата останала шайка нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-аджийски вампири... халал да са ви...
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу герб и техните производни.
22
22
 
9
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Тия, за разлика от КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ, РАБОТЯТ! Не винаги са перфектни, но...РАБОТЯТ!
21
4
 
20
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Боко, магистралата ти друса, бре гамен! Вълнички, дупки на нови участъци... Византийците къде са, с лопатите да започват да кърпят! А "детелината" до Ямбол е върхът на инженерната мисъл - от Сливен за Бургас НЯМА ОТДЕЛНА ЛЕНТА, ПОЛЗВА СЕ ЛЕНТАТА на пътуващите от Ямбол за Бургас! Пресичаш насрещното и се включваш! Гора от знаци и табели, пътната маркировка прилича на пиратска карта за съкровище! СМЯХ!!!
20
2
 
6
 
! Отговори
Голямкурчо преди 11 години
До 15-ти: Строи ми..... айде да не казвам какво
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви вампири?! Цял свят ви разбра какви лъжци сте!
18
0
 
2
 
! Отговори
Алов до 22 преди 11 години
Не говори така! Бозка и за теб има!
17
0
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Ами като нашите вампири не светкат, явно няма как да прилъжем пропитите със "здрачната" помия.
16
3
 
24
 
! Отговори
питам преди 11 години
Колко министри са нужни за да срежат една лента ?
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия, кой ги изтърва от свинекомплекса?
14
3
 
19
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Еххх тази сладка ,Лили. Няма ли я по бельо някъде ? Симпатяга... Оххх,ако и бях пеленаче...
13
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
"Предложих им вампири, за съжаление, не желаят."Леле тоя пияница сигурно им е предложил Десислава Атанасова и Симеон Дянков!