БСП защити кметицата на Перник

ГЕРБ натискали левите кметове в ущърб на гражданите
26 юли 2012 17:00,
185
БСП защити кметицата на Перник
Росица Янакиева и Ангел Найденов Снимка: БСП

„ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП в ущърб на интереса на гражданите. Поредният случай на грубо политиканстване за сметка на гражданите на Перник е исканата оставка на кмета Росица Янакиева“. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той е убеден, че по този начин управляващите прикриват собственото си безсилие да изпълнят ангажимените си към възстановяването на пострадалия от земетресението район. 

„ГЕРБ организират атаки срещу кмета Росица Янакиева, вместо да я оставят да работи. Правителството не е осигурило необходимите средства за ремонт и възстановяване на домовете на хората. Не е осигурило пари и за възстановяване на обществените сгради- здравни заведения, училища и детски градини”,  възмути се соцлидерът.

„Управляващите да спрат да правят политика на гърба на перничани”, призова и кметът на Перник Росица Янакиева по време на брифинг в НС. Тя беше категорична, че напрежението в Перник нараства, защото месеци след разрушителното земетресение над 600 перничани продължават да живеят във фургони и палатки.

„Фургонът в Перник е лукс и само бързата намеса на държавата може да помогне за подобряване на положението ни”, категорична е Янакиева. Тя недоумява защо междуведомствената комисия, ръководена лично от Цветан Цветанов, работи толкова бавно и даде за пример как  8507 перничани са потърсили помощта на държавата, но за момента тя е разгледала  едва 290 молби- одобрени са само 194- останалите имат отказ без да са посочени мотиви.

Още по темата
„Вместо да помагат на хората, управляващите от ГЕРБ си измиват ръцете и спекулират със сумата от 2,7 млн. лева, която е предоставена за общинския сграден фонд, в който са включени повече от 130 сгради като училища, болници и детски градини”, заяви Росица Янакиева.

Тя припомни, че от поисканите 9.5 млн. лева, държавата е дала едва 2,7 милиона. „Причината според чиновниците във фонда е липсата на пари. Няма пари за покриване на щети при бедствия за тази година”, разкри кметът на Перник.

Според червения депутат Ангел Найденов Перник и регионът се нуждаят от не по малко от 25-30 млн. лева за преодоляване последствията от земетресението. „Въпреки това парите в държавната комисия ги няма. Те вече са изхарчени, а междуведомствената комисия е разгледала едва 2% от случаите, в които хората се нуждаят от помощ”, каза още Ангел Найденов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
9
 
! Отговори
До 81 преди 11 години
Веднага може да се направи извода ,че си много "умен" като всички гербери.Депутата от ГЕРБ е заловен с белязани пари ,а за кметицата на Перник се разтягат локуми ит гербаджиите в града.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е важно колко комунисти имат ГЕРБ. Важното е че като крадат ги махат! Поне имат някакъв страх че ще има последствия ако ги хванат. А сега какво тая краде и БСП хвърлят прах в очите, че съда трябвало да каже. Кой съд? На Гоце съда ли ще ми каже дали е крала. Всички долни крадци все при съда искат да ходят....
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
79, цъкни се още 10 плюса и никой няма да разбере че си платен клакьор
76
2
 
7
 
! Отговори
ДО ПЕРНИЧАНИ преди 11 години
Вие акъл имате ли, бе? Защо сте си избрали умна кметица, м?При толкова гробаджийски Калинки, без дипломи и без акъл, вие избирате умното???Следващият път - русото! Гарантирано от ГРОБ!
75
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мислите един функционер от БСП:Бедните хора харесват социалистите и повечето от тях гласуват за нас на избори.Следователно трябва да има повече бедни хора.Следователно трябва да крада повече.
74
3
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 11 години
Ахъ,също както изгони кмета на Димитровград ,който се оказа с фалшива диплома ,че и като депутат е бил и член на комисиято по образавание.Говориш глупости-че в ГЕРБ има повече комунисти от колкото в БСП бе ***
73
8
 
9
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
тази кметица, ако беше от ГЕРБ ,щяха да я сложат шеф на финансовата комисия, я виж Фидоската как пълни касата на ГЕРБ- това Танов, това шефове на митници с 2.90 на изпит, това депутати със 100хил. лева рушвети- всички са й в малкоя джоб
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както беше казал един умен човек: "ВСИчКИ СА МАСКАРИ " и е смешно и жалко да защитавате едните, а да хулите другите, защото това показва, че сте платени.
71
6
 
12
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Веднага може да се направи разликата между БСП и ГЕРБ, с два скорошни случая. 1) Р. Янакиева злоупотребява със служебно положение - защитена и оневинена от БСП, случая се замазва. 2) Д. Аврамов злоупотребява със служебно положение - моментално е освободен, партия ГЕРБ се разграничава от него и осъжда постъпката му.
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП са престъпници по рождение след като се кефят на комунистическата литература в която се твърди че масовите убийства на богатите ще донесат благоденствие за бедните.
69
8
 
32
 
! Отговори
ГЕРБ vs БСП преди 11 години
Разликата между ГЕРБ и БСП е тази, че когато кмет на ГЕРБ открадне народа пара, както в случая с тази кметица, веднага бива изхвърлен и наритан като мръсно коте, вкарват му дело в Прокуратурата, изключват го от ГЕРБ и се дистанцират от действията му. При другарете е точно обратното - те веднага групово се втурват да защитават крадеца (защото всички са като нея и разчитат, че ако един ден и на тях се случи подобна неприятност, вълчето стадо и тях по този начин ще ги защити) , започват да обвиняват опонентите си в "политически поръчки" и да обръщат всичко диаметрално противоположно на самата истина. Не тя крядяла средства, разбирате ли, а ГЕРБ натискали левите кметове в ущърб на гражданите :) Демек, трябва всички да си затварят очите за кражбите им, че да се смята, че работят в ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ :) Е такава наглост, демагогия и безочие като в БСП няма нийде по света открити още :)))
68
4
 
1
 
! Отговори
ДО 78 преди 11 години
ЗНАЕШ ЧЕ СТЕ ПЪТНИЦИ НАЛИ? ЗАТОВА СИ НЕРВНИЧЪК :)
67
7
 
9
 
! Отговори
ЗА ГЕРБ преди 11 години
А бе все повече се убеждавам че в тая партия БСП всички са престъпници и крадци.Ама не разбирам две неща;1.Това генетично заложено ли е на всеки комунист2.Преди да те приемат в БСП трябва да си престъпник или след като те приемат ставаш такъв по тяхна стогодишна традиция...Тая кметица ако беше от ГЕРБ вече щеше да е изгонена позорно от БОЙКО БОРИСОВ,а нейните съпартийци я защитават както защитават винаги всеки престъпник
66
19
 
9
 
! Отговори
ДО МАЛОУМНИТЕ ГЕРБ преди 11 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КАТО ЧЕТА ПРОСТОТИИТЕ НА ГЕРБЕРСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ, ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ.ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ МЛАДИ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ Й МАХАТ ОТДАЛЕЧЕ. ТЕЗИ,КОИТО ОСТАНАХА СА ПОЛУГРАМОТНИ,ПРОСТИ И НАГЛИ *** КАТО ЛЮБИМИЯ СИ ПРЕМИЕР-ПРЕСТЪПНАТА ПРОСТА МУТРА БОЙК.Б. И НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ,ЗА ДА НЕ СТАНЕ КУРБАН НА ШАЙКАТА УПРАВЛЯВАЩИ И ОГРАБВАЩИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БАНДИТИ.
65
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави сте ГЕРБ е ГРОБ за БСП именно заради това съм гласувал за тях. Нито ми трябват магистрали, нито искам да гонят терористи. Само да загробят комунистите и да им турят пепел.
64
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялото БСП се храни от Перник в момента. КАК ДА ИМА ПАРИ?
63
0
 
5
 
! Отговори
До Алов преди 11 години
Достоен гробар си!
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Росица Янакиева преди години беше известна като КОНАН ВАРВАРИНА
61
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези крадливи *** не се наядоха,не се накрадоха...опоскаха държавата като гъсеници-богове на далаверата..а европейските пари уж вкарани в БГ отдавна са на Каймановите острови,Южна Африка или някъде другаде покрити...
60
5
 
7
 
! Отговори
мира янева преди 11 години
пари за Перник няма, за президента да си пътува- 1 милион, може и повече, ако поиска, за българите ягодоберачи- 135 хил,въпреки че се извозват от шведската държава, ние осигуряваме само вода и храна- трябва да е чер хайвер със шампанско с ягоди за 130 човека- 135 хил по хиляда на човек- евала