Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС

Напрежението в общината ескалира
Обновена: 26 юли 2012 10:14 | 26 юли 2012 10:14,
127
Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС
Росица Янакиева. Снимка: архив Булфото

Напрежението в Перник между кмета на града Росица Янакиева от БСП и общинските съветници от ГЕРБ ескалира тази сутрин.

Пред сградата на общината са се събрали граждани, общинари и служители на администрацията, които водят ожесточен спор, показва bTV.

Вчера представителите на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник поискаха оставката на Янакиева, защото по техните думи притежават документи, които показват нарушения при отпускането на пари за ремонти след земетресението от 5,8 по Рихтер от 22 май.

"Има документи за разписани суми за нелепи дейности. Например 20 000 лева за ремонт на училище в Рударци, в което плочките са все още в кашоните", заяви общинският съветник Милена Миланова. "Парите на общината са похарчени за ремонти, които дори не са започнали. 3 милиона лева, които държавата ни предостави, бяха похарчени почти веднага за несвършена дейност", смятат от ГЕРБ.

Думите на Миланова бяха посрещнати с освирквания от страна на служителите на общинската администрация и част от събралите се граждани.

Росица Янакиева от своя страна определи тези твърдения като “инсинуации и откровени лъжи“. По нейни думи подобни обвинения не може да се отправят, преди да бъде направена проверка на извършените дейности, а такава не е стартирала.

Янакиева допълни, че тези малко по-малко от 3 милиона не са отпуснати за хората, а за ремонт на общинския сграден фонд, който включва повече от 130 сгради. От своя страна тя обвини държавната администрация в лъжа.

По нейни думи голяма част от парите, които са били обещани на хората, изобщо не са били отпуснати-
По думите й 8 500 души са потърсили помощ от държавата, а тя е подкрепила едва 190 човека.

"Отказите за помощ са масови. Готова съм да поведа перничани към София, за да направим палатков лагер пред Министерския съвет", закани се Янакиева.

Решенията за помощи за ремонт се взимат от междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Думите на Янакиева бяха подкрепени от жители на Перник и местните села.

Тогава бяха съпричастни, сега са безучастни. Нека не обвиняват кметицата Янакиева, заяви Антоанета Борисова от село Дивотино. Тя живее в една от къщите, които трябва да бъдат разрушени заради пораженията от труса. Дамата обясни, че всички политици, които са посетили пострадалите от труса населени места, са забравили обещанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
1
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
ИДВА КРАЯ НА МАФИЯТА ГЕРБ И ХАПЕ ЗА ПОСЛЕДНО
108
4
 
4
 
! Отговори
666 преди 11 години
Това е най-свестния човек в политиката в момента. Браво госпожо! Знаем че искат да ви смачкат. Да запомните че такива хора като вас винаги се опитват да ги пречупят яловите и простите. няма да ви е леко.......
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...КМЕТИЦАТА НА ПЕРНИК Е ГОТОВА ЗА ОПЪВАНЕ...СЕРЕГЕЙЧО И ТОЙ...ЩЕ ПОМАГА С КАКВОТО МОЖЕ...
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Перничани стягайте палатките ,ако не ви стигат ще ви изпратим още.
105
0
 
5
 
! Отговори
До застраховател преди 11 години
Ти не си никакъв застраховател ,а обикновен шмекер.Иначе щеше да обясниш на хората ясно ,че застраховката ,която са си направили не покрива природните бедствия каквото се явява и земетресението.Така ,че и за един милион да си е направил застраховка човека ще получи от трите най-дългото защото така пише с много дребни букви на полиците ви(не покриваме природни бедствия.Същото е и с автокаското-прибирате парите и после обяснявате ,че понеже колата му някой я запалил умишлено няма да му платите нищ
104
1
 
2
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
СЪЩОТО ЩЕ ПИШЕШ И ЗА ГЕРБ СЛЕД 1 ГОДИНА.НО ВМЕСТО ЧЕРВЕНИ, ЩЕ ПИШЕШ СИВИ...
103
12
 
7
 
! Отговори
ЗА ПЕРНИК преди 11 години
КМЕТИЦАТА Е ЯСНА.ОПРАВДАВА СЕ ЗАЩОТО ПАРИТЕ СА ИЗТОЧЕНИ И ТЯ СЕ Е ОБЛАЖИЛА.СЕГА ЩЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ,ЗАЩОТО И СА МАЛКО ТЕЗИ ПАРИ.ЕХХ,КОМУНИСТИТЕ СА ГОЛЕМИ ХИТРУШАНИ.
102
1
 
7
 
! Отговори
Крадльовци 2012 преди 11 години
Колко милиони са замислили да преточат през Перник, че толкова им е крива настоящата кметица?Пак ще назначат някоя надута полуграмотна фльорца от герберовият електорат.
101
1
 
7
 
! Отговори
Герберово бъдеще преди 11 години
Кметът на Перник Росица Янакиева ще бъде дадена на прокурор заради нерационално и безконтролно разходване на средствата, които държавата преведе след земетресението в Перник.После ще съдят ГЕРБерите за същото. Само, че те ще бъдат съдени за еднолично присвояване на десетки милиони евро.
100
1
 
4
 
! Отговори
хе хе преди 11 години
всеки опъва кавото може, тя опъва палатков лагер.То в БКП вече всички само това могат ,възрастов състав м/у 60-80 год.Само вожда *** е още пионерче.
99
0
 
2
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
...а номерцата със самоучастието го знаем - да е чел твоят приятел и да си е намерил читав застраховател - има такива БЕЗ самоучастие.... или той е гледал да е колкото се може по-евтино, нали?
98
1
 
6
 
! Отговори
Застраховател преди 11 години
105 - ако твоя селски приятел си е застраховал къща на стойност 100 000 за 5 000 лева застрахователна сума, ти колко искаш да му платят - 20 000 за един покрив ли?То не може да дадеш 5-6 лева на годината за "застраховка" на жилището и да искаш качествено покритие.
97
2
 
1
 
! Отговори
Ветинари преди 11 години
"Цял живот ядохте парите ни!!!Стига!"Ето още един столетник. Или ако не е ... кой ли го е "научил" на тази крилата фраза :)
96
6
 
5
 
! Отговори
33 преди 11 години
Като сте толкова умни кумунистическа напаст,защо не търсите парите си от другарката кметица.Вие сте свикнали да оплювате представителите на силната партия,това е в комунистическия ви манталитет,след като не стане без да се съобразявате снищо,защото във вас всичко е затъпено ,"Ще отидем пред парламента".Рестото го търсете от вашата другарка.Цял живот ядохте парите ни!!!Стига!Така сте научени.
95
0
 
3
 
! Отговори
До Застраховател преди 11 години
Ето ти го и мисленето онбаши :) То парите ако ги имаше щеше да стигат и за детски градини и за болници и за ремонтни дейности и за концерти на Мадона. Ама ти сам не си сигурен в това колко плащаш, колко има, колко е откраднато ... типично по нашенски. Дай да докараме Америката тука, пък после що имаме гета, атентати, корупция, мафия ... *** няма начин, нали вместо Гагарин и Емерсон идолите са Супермен и Батман :(
94
4
 
5
 
! Отговори
до Застраховател преди 11 години
Уважаеми селянино,от вчера живеещ в София,но днес със самочувствие на столичанин,ако мислиш,че перничани сме някакви диваци,които мислят как да се напият и да набият някого, значи определено съм прав с констатацията си,че си разсъждаваш като типичният компплексар на който му се даде трибуна.Като си застраховател, значи си чул за едни хитрости с грахов шрифт, наречени съвместен принос!Та на един познат със ЗАСТРАХОВАНА КЪЩА му падна половин покрив и му дадоха 80 лв, сигурно от "твоите данъци"???
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Харта за правата на човека", залегнала в Лисабонския договор и Конституцията:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства.- Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа.Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са Социални аутсайдери хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд, а те издържат 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 6.7 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека и е ГЕНОЦИД, който е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!
92
2
 
3
 
! Отговори
До Застраховател преди 11 години
Какво по-дяволите означава "моите данъци" ?!? Ти отделен влог ли имаш, що ли ?Всички плащаме данъци на едно място. А това, че има неплатени данъци, дойде след като започна обедняването на нацията. Да искаш дистанциране от съседа си само защото той не може да си плати, а ти слагаш един подпис и тлъста комисионна влиза в джоба ти, не ти прави никаква чест ... българино!
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък от личен опит знам, че се възлагаха проекти за пътища,но не за да се изпълнят, а за да се платят хонорари. Нали не си мислите,че е имало търг за избор на проектанта.
90
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ячка е, ще се справи. За друго не става.