Мога ли и аз да наема правителствения самолет?

Авиоотряд 28 возил "тигрите" на Борисов за мач във Варна
Обновена: 15 авг 2012 16:16 | 15 авг 2012 12:40,
590
Мога ли и аз да наема правителствения самолет?
Бойко Борисов на терена Снимка: архив, Булфото

„Мога ли и аз да наема правителствения самолет?“. Това пита в отворено писмо до медиите и до началника на кабинета на премиера политологът и експерт по масови комуникации Иво Инджов.

Текстът му е провокиран от публикация в днешния брой на в. „Преса“, според която правителственият „Еърбъс“ доставил бистришките тигри на Бойко Борисов за приятелска среща във Варна. Със същия полет пристигнали и съперниците им от „Чавдар Етрополе“, доверили депутати от БСП. Полетът бил платен от клуба от Етрополе.

Информацията е потвърдена пред вестника от депутата от ГЕРБ Емил. Димитров, който е почетен президент на етрополския клуб. По думите му мачът се играл последната събота на юли, „тигрите“ победили, а Борисов през цялото време бил на терена.

Транспортният министър Ивайло Московски коментира тази сутрин пред TV7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари. "Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски.

В писмото си Инджов пита началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова дали изнесената от вестника информация е вярна и кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България, респективно на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет.

„Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта“, настоява в писмото си политологът. Той иска и подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него.

„Знае ли министър-председателят, че 600 училища в България нямат физкултурни салони, а още толкова използват за целта пригодени помещения? От замаха, с който Борисов е запретнал ръкави да открива големи спортни зали, използвани ударно за личен и правителствен пиар, и да намира нерядко съмнителни спонсори на футболни клубове (целта е същата, наближават избори), не става ясно как любовта му към спорта съжителства със спортната мизерия в училищата“, пише още Инджов.

„Мога ли аз като човек с гражданска позиция да наема с група съмишленици правителствения самолет, за да стигнем навреме във Варна и подкрепим протестите срещу застрояването на Морската градина и изграждането на „Алея първа”? Претенции за обратен полет няма да имаме, защото отпускарският сезон продължава и самолетът може да е необходим на някой друг министър, който подобно на гмуркача Николай Маденов е повредил мускул или друг орган и трябва да бъде транспортиран по спешност до елитно болнично заведение в София“, завършва писмото си Инджов, който се е подписал като „един от данъкоплатците, които издържат Авиоотряд 28“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
0
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха ха ха . Има един фен на мутрата - Венко. От моите приятели и познати (все люде образовани) нито един не харесва ББ. Това малко момченце, сигурно от администрацията, не може едно изречение да напише. Факт е, че грешките му са от незнание, а не са печатни, каквито всеки от нас прави. Жалко за България. Навсякъде пълзят калинки.ПП. Венко, ББ не се харесва на никого, особено на демократите, а ние не сме комунисти. Запомни това. Само болшевиките казват, който не е с нас е против нас.
353
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Инджов някакъв жалък популист...
352
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма отбор в Шампионската лига,който да пътува с правителствен самолет на дължавата си
351
2
 
3
 
! Отговори
ппанчо преди 11 години
Ако изкараме публикация колко ни е излязъл спортният туризъм през т.г..,ще има кански рев и изявата на премиера,ще ни се види като предизборен ход...добър ход.Защото...национали по стрелба ,футбол ,художествена гимнастика,лека атлетика, и много други,пооллзват бази безплатно,получават и пари от тотото и екскурзията им до лондон е само върхът на айсберга...прав е човека ,на негово място и аз бих постъпил така.Ако ще е туризъм,поне да е както трябва: ))))
350
22
 
1
 
! Отговори
Само Бойко! преди 11 години
Комуносоциалистите станали за една нощ червени капиталисти с парите на народа от злоба, че Борисов ги изгони от държавната софра ореваха орталъка, че уж Борисов бил слаб премиер. Напротив, никога до сега не сме имали толкова силен премиер, истински водач на нацията, който ни защитава интересите еднакво добре пред Русия, така и пред ЕС и САЩ. За по-малко от 3 години като Премиер на България, Бойко Борисов стана най-добре приемания ни политик в Европа за всички времена! Факт! Вдигна имиджа на България много нагоре, тук се изредиха да идват и да го поздравяват за успешното му управление всички големи шефове на партийни централи, висши комисари на Европейския съюз, шефове на ЦРУ, даже и Путин му дойде на крака, а при комунистическите управления на БСП и техните проекти СДС, НДСВ идваха само емисари от Европейския съюз, от Европол, от ЦРУ за да разследват далавери с пране на пари, наркоканали, печатане на фалшиви долари, измами с карти, чипове, банкови измами, всякакви престъпни действия, ощетяващи западните страни! Накрая ЕС спряха парите по всички еврофондове на правителството на шегаджията от БСП другаря Станишко-страшен шамар по румените бузи на оялите се и самозабравили комунистически политици. И сега вместо да се засрамят и да се заврят в миши дупки, червените парламентарни дърдорковци в хор с анонимните драскачи на Кутев се правят на ударени с мокър ***, все едно че 100 милиарда държавни активи, които откраднаха са се изпарили ей така! Най-големите крадци на прехода си съдраха гърлата от грачене, че ГЕРБ били краднели. Ако това беше истина, нямаше сега да имаме изобилие от пари по европрограми, усвояват се милиарди, строят се магистрали, метролинии, метростанции, над тях паркинги, само вчера откриха 3 такива,спортни зали и всичко това по време на тежка световна икономическа криза, когато Гърция е почти фалирала, а Испания, Португали и Италия вече взеха милиарди заеми за да не тръгнат по пътя на Гърция. А тука някакви анонимни никаквци, със смешни никове жално блеят по цял ден и плюят като камили по всичко хубаво, което ежедневно се прави за страната ни от ГЕРБ! Добре, че Борисов навреме изтръгна червените кърлежи, които се бяха забили във властта и смучеха ли смучеха кръвчицата на народа, иначе сега щяхме да сме фалирали, както на практика стана при Лукановата криза и Жан Виденовото управление. Но сега в това тежко време на световната икономическа криза, ако бяха продължили да ни управляват комуносоциалистите от БСП на практика държавата ни щеше да престане да съществува! Така, че плача на червените са музика за ушите на честните и трудови хора на страната ни, на които им омръзна шепа хора да ги крадат по най-наглия и долен начин, а по най-лицемерния начин да ги успокояват, че трябвало още малко да затегнат коланите! Никога повече БСП на власт! НИКОГА! Тия *** даже искаха да затрият напълно страната ни, като на 2 пъти предлагат на СССР да станем тяхна 16-та република. Такива родотстъпници като нашите комуносоциалисти няма другаде по света!
349
1
 
7
 
! Отговори
перо преди 11 години
Пич,страшно грешиш.Спортистите, добри или лоши , но това им е професията. Ако Борисов иска да бъде футболист-никакъв проблем. Но той е ПОЛИТИК.А това е нещо на което никога няма да се научи. То е нещо вътрешно. Или го имаш и си политик или го нямаш и си ТАРИКАТ.Ати преценяваш.
348
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този с патравите крака дето рита топката, управлява България и се гаври с народеца. Милиардер с не доказани доходи! Някой да му е искал осветляване на несметното му богатство? Гласувайте пак за тази герберастка ***!
347
7
 
7
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Тук е мястото да припомним, че г-жа Емилия Масларова е абсолютен рекордьор по най-скъп самолетен билет от командировка за последните три правителства. Като министърка тя е летяла за 16 973 лева до Сеул, Южна Корея, и обратно. Естествено за държавна сметка.Значи тигрите са на далавера - пълен самолет 20 000 лв а Масларова само за себе си е бръкнала в бюджета да видят Сеул каква министърка имаме, как само билетчето и струва пенсиите за 1 месец на 124 пенсионери на минимална пенсия.
346
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
smetkata e druga!vseko far4ilo si ima broi opredeleni po zakon letatelni 4asove.izpolzvaneto na pravitelstvennia samolet za ne-pravitelstvenni uslugi sakrastava jivota na samoleta.taka 4e nekakvi bilet4eta, kolet4eta i futbolist4eta-prosto kazano- aba da se evat mutrite v zadnicite.i e redni Cwetanow da iz4ete za kakvo sa si govorili kotaracite ot Mytnica s kasicite ot Etropole- dali nema ugovoren ma4 ili koi da prodava cennite im futbolisti na Prcalona i ManafHuinatev
345
1
 
18
 
! Отговори
а преди 11 години
Нормално е такива "граматици" като Венко (396) да харезват Пожарникаря. Та те са си лика-прилика.
344
0
 
20
 
! Отговори
Кошмар преди 11 години
За новият, герберски морал в политиката...
343
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде тигрите в А група и после в CL.
342
5
 
4
 
! Отговори
ппанцхо преди 11 години
Ако е еднократно и масрафа е платен,не е голям проблем.да,проблем е ,но не за преекспониоране.може би премиерът иска да обясни на спортните деятели какво е явлението'спортен турист" и има ли почва у нас: ))).Все пак разходихме немалко спортни туристи до Лондон.Ако извадим медалистите от оломпиадата и волейболистите,с какво останалите се различават от 'бистричките тигри"с нищо...опс,с това че на тигрите поне някой им плати масрафа...не мога да не призная,че Борисов има усет за ситуацията.кефи ме
341
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За нов морал в политиката! Да ти пикая на лозунга, ама балъците позинали.....на човека от народа му се приритало мачле....ми то и други работи могат да му се приискат, все правителственият самолет ли ще му ги превозва?За нов морал в политиката...
340
0
 
2
 
! Отговори
до Венко преди 11 години
*** и мийни една много студена бира да се охладиш.Нещо доста си се "възпламенил".
339
1
 
20
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Няколко въпроса в стил "шах и мат" до младежта от Герб,която се опитва да замете следите от криминалното управление на диктатора-мафиот.Ако дядото на Борисов е убит от комунистите защо той става комунист?Ако световната криза и предишните са му виновни защо излъга народа,че ще живеем по-добре,а не каза в предизборната си програма,че нищо няма да направи,заради световната криза?Въпросите са риторични.Българите отдавна разбраха,че на власт е мутра,която е дощла да краде и да избегне арест!
338
0
 
16
 
! Отговори
Хвърковатите авери преди 11 години
Външният министър Николай Младенов пострада, докато се гмуркал във водите край Евксиноград. За щастие травмата не е счупване, а скъсване на мускул. За неволята на Младенов научил и премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят веднага позвънил на директори на болници в София и се разпоредил дипломат 1 да бъде поет от най-опитните специалисти в столицата.Заради съмнения, че външният министър има счупване, бил транспортиран с правителствения самолет.
337
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** питали дали могат да наемат самолета - могат, ама това няма как да стане. Те са като в оная приказка за попа - той само взема, но не дава :)Къде сте виждали комунист да плаща?
336
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Венко10 правописни грешки на 1 изречение. Ама вярно *** неграмотникът.
335
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Венкощо не се върнеш в първи клас да се поограмотиш? Е*ати неграмотника.