Мога ли и аз да наема правителствения самолет?

Авиоотряд 28 возил "тигрите" на Борисов за мач във Варна
Обновена: 15 авг 2012 16:16 | 15 авг 2012 12:40,
590
Мога ли и аз да наема правителствения самолет?
Бойко Борисов на терена Снимка: архив, Булфото

„Мога ли и аз да наема правителствения самолет?“. Това пита в отворено писмо до медиите и до началника на кабинета на премиера политологът и експерт по масови комуникации Иво Инджов.

Текстът му е провокиран от публикация в днешния брой на в. „Преса“, според която правителственият „Еърбъс“ доставил бистришките тигри на Бойко Борисов за приятелска среща във Варна. Със същия полет пристигнали и съперниците им от „Чавдар Етрополе“, доверили депутати от БСП. Полетът бил платен от клуба от Етрополе.

Информацията е потвърдена пред вестника от депутата от ГЕРБ Емил. Димитров, който е почетен президент на етрополския клуб. По думите му мачът се играл последната събота на юли, „тигрите“ победили, а Борисов през цялото време бил на терена.

Транспортният министър Ивайло Московски коментира тази сутрин пред TV7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари. "Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски.

В писмото си Инджов пита началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова дали изнесената от вестника информация е вярна и кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България, респективно на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет.

„Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта“, настоява в писмото си политологът. Той иска и подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него.

„Знае ли министър-председателят, че 600 училища в България нямат физкултурни салони, а още толкова използват за целта пригодени помещения? От замаха, с който Борисов е запретнал ръкави да открива големи спортни зали, използвани ударно за личен и правителствен пиар, и да намира нерядко съмнителни спонсори на футболни клубове (целта е същата, наближават избори), не става ясно как любовта му към спорта съжителства със спортната мизерия в училищата“, пише още Инджов.

„Мога ли аз като човек с гражданска позиция да наема с група съмишленици правителствения самолет, за да стигнем навреме във Варна и подкрепим протестите срещу застрояването на Морската градина и изграждането на „Алея първа”? Претенции за обратен полет няма да имаме, защото отпускарският сезон продължава и самолетът може да е необходим на някой друг министър, който подобно на гмуркача Николай Маденов е повредил мускул или друг орган и трябва да бъде транспортиран по спешност до елитно болнично заведение в София“, завършва писмото си Инджов, който се е подписал като „един от данъкоплатците, които издържат Авиоотряд 28“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
36
 
! Отговори
Диктаторът преди 11 години
Ако Саша Коен имаше и бегла представа кой е нашия премиер и Българи изобщо, то неговия герой от комедията щеше да се кава Бойко. Няма нищо нелогично разбира се и без това по цял ден ни заливат с "Бойко" новини или с "Бойко" новини (добри и лоши). А в нашата държава става все повече "Бойко" и "Бойко" ...
13
23
 
4
 
! Отговори
Nikola Y преди 11 години
purvo imeto na avtorut e IVO INDZHEV. vtoro shto za tupa novina e tova ?koi go interesuva,za da zapulvate site-a si s *** si izmislqte nqkakvi drebni senzacii ,a po tozi na4in ozlobqvate i bez tova zavistliviq ni prost narod. ako nqkoi ima dostatu4no vuzmojnosti,sigurno moje da si naeme pravitelstveniq samolet,ako ne e nujen za drugo. ama to pari ne se izkarvat s pisane po forumite i zavist. neka si doide drug na vlast i da ne stroi zali,da ne stori putishta i tn ,da si jiveem kato na selo.
12
58
 
10
 
! Отговори
СМЕХУРКО:))))))))))) преди 11 години
Не се спряха крадците от БСП(БКП)СДС ДПС да реват и лъжат:)))))))))))))) ВСЕ търсят под вола телето.НАПРАД И САМО ТАКА ГЕРБ МАЧКАЙТЕ ГИ таз *** обрала и продала България .А сега реват колко са честни :))))))))))))))))))))
11
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве, тва са на Боката "Тигрите" веееее, вий са вайкате за едно полетче
10
36
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можеш Иво, обаче трябва да те изберем за премиер, а докато пишеш бълвочи няма да стане работата.
9
15
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 11 години
За съдържанието как да е - от тоя варварин ББ всичко може да се очаква, но самата статия ме накара да се хвана за главата! Този драскач е допуснал цяла дузина пунктоационни грешки. Мили ми драскачо, това не ти е форума във фацебучеца! Оставаше да я напишеш с 4 или 6 вместо ч и ш, е тогава щеше да е пълна излагацията. Неграмотността на българите ще ни доубие преди глада!
8
6
 
80
 
! Отговори
jgahskl преди 11 години
Ей честно ви казвам, преди ми се плачеше, после вече се смеех с ирония, а сега вече дори не ми прави впечатление. Честно искам да гръмне Козлодий или нещо друго да ни затрие,някой огромен астероид или потоп. Предпочитам да умрат всички отколкото да продължавам да гледам как *** дерът сънародниците си.
7
8
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕДИХ ,ЧЕ ПО ГОЛЯМА МАФИЯ ОТ ГЕРП НЯМА.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
6
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЪРЧ
5
6
 
111
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже, Боже... С кой акъл гласувах за тия...
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Wizzair Бативото
3
87
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак номера на БСП
2
7
 
109
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майко мила! Хора, помагайте! кажете ми някоя нискотарифна авиокомпания и да се махам от тази клоака!
1
8
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарантирано от герп!