Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе

Страната ни имала оперативна информация кой стои зад терористичния удар
Обновена: 17 авг 2012 09:53 | 17 авг 2012 09:53,
217
Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: БТА

„Към настоящия момент говорим за камикадзе.” Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов относно хода на разследването на атентата на летището в Бургас от 18 юли.

Двете лица, за които бяха разпространени фотороботи и за които се смята, че стоят зад удара, са влезли на територията на страната от държава в Шенгенското пространство и са се подвизавали с фалшиви документи, констатира още вицепремиерът.

Друго заключение на разследващите е, че взривът не е бил в багажното отделение на автобуса.

„Атентаторът се е самовзривил,” подчерта Цветанов. Според него възможността да е бил взривен от друг участник в терористичния удар срещу автобуса с израелски туристи в Бургас остава теоретичната.

Вчера МВР публикува фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя. Цветан Цветанов каза, че до момента няма обаждания на граждани с информация за него.

Още по темата
От друга страна, портретът на смятания за атентатор самоубиец е предизвикал повече реакции в обществото. Установено е, че е имал контакти и с други хора, освен първоначално обявените при опита да наеме автомобил.

Цветан Цветанов каза още, че България разполага с оперативни резултати, които дават насока за държава и организация, евентуално стоящи зад терористичната атака в Бургас. Вътрешният министър обаче не пожела да сподели повече подробности.

Относно друга актуална тема за българския кораб „Свети Николай“, който бе задържан край Испания с три тона кокаин, МВР шефът заяви, че собственикът и капитанът нямало как да не знаят за наркотрафика.

„Няма задържан за подобен вид пратка, който да каже, че е виновен.” Така Цветанов коментира вчерашните изказвания на третия задържан, собственикът на „Сийборн трейд”. Бизнесменът Дойчин Дойчев, който беше арестуван в Бургас за 24 часа заяви пред журналисти, че не е уведомен официално за задържането на кораба и екипажа.

Цветанов уточни още, че Дойчев е имал в миналото доста проблеми с други свои кораби и даде за пример потъналия "Ванеса", за който имало подозрения, че е умишлено потопен, за да се прикрие фактът, че на борда му е имало наркотици. Друг от корабите му - "Елена", пък бил задържан с контрабандни цигари.

Евелин Банев-Брендо се е срещал с тримата задържани у нас заради натоварения кораб с кокаин, стана ясно още от думите на Цветанов.

“Не бих казал че Евелин Банев-Брендо има някаква връзка, но в определен момент се е срещал с някои хора, които са задържани в момента”, коментира вътрешният министър.

Тримата задържани в България са набирали екипажа. Те са съпричастни към организирането и транспорта на пратката, каза още Цветанов.

Българските власти правят всичко необходимо по случая, но все още е рано да говорим за невинност и виновност, обясни МВР шефът във връзка с хипотезите, че много от задържаните моряци може да не са знаели какъв товар се превозва на кораба.

При международната спецакция бяха задържани 31 души, като 21 от тях са българи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
5
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Това сие чисто българска работа то бил камикадзе то не бил мина цял месец а конкретна информация няма. българските спец служби са голяма работа :)
89
16
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 11 години
Най-голямата грешка на Цветанов е, че много се обяснява на кумоноидите за всичко. Всеки може да му дири сметка, но най-малко позитанковците, които оставиха след себе си разруха и разсипия навсякъде. Това е най-успелият министър, колкото и да злобеят ***. Айде влево при великия ви Маркс. Така се пенихте и преди изборите
88
0
 
6
 
! Отговори
от USA преди 11 години
Няма по силно мнение от това на "PITBUL" и на "до Баща от Момче" просто другото е фалш... докато си тръгват младите тази страна няма да тръгне нагоре... аз също съм емигрант и съветвам "момче" да заминава скоропостижно, и изказвам съжалението си и възхищението си към българските родите те са героите на съвременна България...
87
3
 
4
 
! Отговори
Че преди 11 години
Какво? значение има дали е камикадзе, някой който мрази евреите, или любител на екшъна. Въпроса е ме се допусна това да де случи и още не се знае кой стои зад него и допуснахме янки и евреи да се окажат на местопрестъплението по бързо от нашите служби по сигурност. Значи има нещо гнило в цялата работа.
86
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боли ме фара кой е син и червен, важно е котката да лови мишки. А засега Цветанов добре се справя и мачка ***, особено след тоя удар, който са направили с наркотиците. Другото са кьорфишеци. Но бандюгите навярно ще злобеят и ще си плюят заради това.
85
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
СТИГА СИ СЕ ИЗЛАГАЛ МИНИСТРЕ ВСЕКИ ДЕН РАЗЛИЧНИ ВЕРСИЙ.МОЖЕ ЛИ ТАКАВА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.НЕ СТЕ ЛИ НАЯСНО ЧЕ КОГАТО СТЕ ОТКРИЛИ ОКОНЧАТЕЛНО ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРЕДОСТАВИТЕ ИНФОРМАЦИЯ ДО ОБЩЕСТВЕНОСТТА.КАКВИ ЧОВЕЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ
84
4
 
14
 
! Отговори
питащ преди 11 години
Министърът на вътрешните работи на Норвегия подаде оставка заради Брайвик. У бъгъто Цуци не смята ли да подеме примера му?
83
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е първия терористичен атентат за който не е поета отговорност от нито една терористична групировка, може би е защото това е първия атентат огранизиран от герб! Нищо ще се научат ЦРУ и МОСАД ще ги научат и на това! Оставка предатели!
82
6
 
5
 
! Отговори
Niko преди 11 години
До 91/Защо мислиш, че всички които плюят и псуват тука са социалисти. Те мразят и самите себе си просто. Напротив, не харесвам герберите, но мисля, че Цветанов е най-успешният министър на това министерство досега, затова навярно и хората са ги избрали и гласували за тях.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Греб, ЦРУ, МОСАД = атентат
80
1
 
10
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Всички замесени в атентата ще се предадат доброволно когато Бареков си плати здравните осигуровки...
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 89 men* Това, което си го написал защо не го заявиш пред разследващите и случаят да се изясни или ти е по-лесно е тука да пишат глупости и сам да си се убеждаваш
78
8
 
4
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Прав си.Чудя им се на акъла на тези млади социалистчета, които пишат само простотии от рода на Цвъцко, Цуци и всякакви други.Абе другари, Вие толкова ли сте ***, че не проумявате, че с тези *** писания, само настройвате хората против вашата любима Партия.Явно речника ви е много беден и сте измежду най-достойните преставители на чалга поколението.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато продължават да си ги мерят сини и червени кой е по-най, това ще е дереджето в Бг-последната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят.
76
4
 
6
 
! Отговори
men преди 11 години
цвъкня. пу. да умреш в адски мъки влечуго гадно. зад атентата стоите ти, *** и приятелчетата ви от израел, с които си правите общи заседания. всичките ви глупости за камикадзета, атентати и т.н. никой вече не им се връзва. дори в българия.
75
2
 
6
 
! Отговори
Въпросче ... преди 11 години
А, на въпроса : Защо не си е подал още оставката ? Каква е "основната версия" за да не я подаде ? Министър Цветанов отговори ? Или такива въпроси не са задавани от журналистите, защото техните поръчкови началници са им забранили изрично тяхното задаване в национален ефир ? :-)
74
3
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Абе от тия тикви, за които Левски е нарушител на обществения ред, поради което правилно османската полиция, изпълнявайки си служебните задължения го е обесила, няма какво да се очаква. Не стават за *** за каца за зеле. Българоубийци и нац. предатели.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До С какво ни пръскат?Господ си прави с нас експерименти !Вече 23 г. само *** си избираме да ни управляват!
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Търсете си го бе ! Нали имате един милиард и отгоре бюджет!Пак ли искате други да ви вършат работата , а после да се биете в гърдите , че сте много велики !
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде спрете се.Като научите нещо ново след някоя и друга година,пак се обадете.