Заплатите в силовите ведомстват могат да скочат с 12%

Военният министър преговаря със Симеон Дянков
3 сеп 2012 21:15,
183
Заплатите в силовите ведомстват могат да скочат с 12%
Попова и Ангелов са единодушни за заплатите. Снимка: БТА

Заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Ако това стане, сме изчислили, че средно при Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ може да има увеличение с до 12 процента, обясни Дянков.

По думите му тази сутрин е изпратено писмо до администрациите с това предложение. Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни министърът.

Вече е взето решение да бъдат увеличени заплатите на учителите, съобщи Симеон Дянков. От финансовото министерство са изчислили, че за тази цел от следващия бюджет ще бъдат отделени  допълнително между 70-80 милиона лева.

По думите на Дянков увеличение със сигурност ще има, но би било добре Министерството на образованието и науката да предложи как да стане това.

Според него трябва да се вземе предвид кой колко стаж има и къде работи. След три седмици, когато в Министерски съвет ще влезем в бюджетна процедура, ще знаем какво ще е предложението на Министерството на образованието, каза още Дянков.

По-рано днес министърът на отбраната Аню Ангеров поиска заплатите на  военнослужещи и другите служители от сферата на сигурността също трябва да се повишат като тези на служителите на държавната и общинската администрация.

Той обясни, че засега е рано да се мисли с колко могат да скочат възнагражденията. Ангелов допълни, че заедно с министъра на финансите Симеон Дянков водят разговори по темата, но все още не са постигнали съгласие.

По негови думи през септември ще се проведат важни консултации с премиера Бойко Борисов, с експерти от Министерството на финансите и с Дянков.

Ангелов обясни, че ще бъде направено всичко възможно увеличаването на заплатите да залегне в бюджета за 2013 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
10
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
Този тип , Рапона , заедно с ловешкото хитро селянче, стават опасни за страната ..Разделят гражданите на КАСТИ, настройват ги едни срещу други - с "повишаване " на заплати , като афинитетът му е към силовите структури .!!! При това няма никаква логика при техното , кастово ,мутренско делене : Най- тъпите, най- верните , най-ограничените , най- нерентабилните и нищо не произвеждащи касти / не казвам съсловия/ , като полицаите - ще бъдат отново облагодетелствани !! КЪМ изключителните им привилегии - прибавят НОВИ !! И за парлама, малко шум - се споменават и учителите ..Важно е , да има разнобой, кокалчета за едни и обещания за други !! Днес лекарите , утре - държавните служители , после - военните и т.н. Стара тактика - всеки срещу всеки - за да има един ЦАР, на който всички да се кланят ..А , той - да "дава" , обраните от нас - нашите пари - на когото ТОЙ прецени ..Малко му е обирът на България - от типове като него!! Искат още ..Ще ви обират с цени на бензин , ток , газ , парно , но добрият цар - ще "разсъждава" и ДАВА по- високи заплати - на този или онзи :Не подценявайте мутрата ..Елитът на ДС -мутрите, психолозите , ченгетата, манипулаторите , е при него ..ТЕЗИ тикви , трудно ще паднат от власт ..Още им верва - простолюдието и ще чака - добричт Боко - да им увеличи заплатите !!! Ще го молят да се сети - и за тях !!Само целенасочена , радикална гражданска активност и позиция ще може да свали от власт тези типове ..Криминални са , престъпници , типове - на власт..Самозабравили са се ..Мафия са ..Полуграмотни *** са ..Алчни и жадни за вечна власт ! Със самочувствие , каквото САМО един *** може да има !!Всички трябва да сме радикална опозиция срещу тези недоразумения , кримита ,простаци , нагли и нахални типове !!
67
6
 
11
 
! Отговори
viewpoint преди 11 години
За тези, които "плащат заплатите на военни и полицаи" с парите от данъците си - смешни сте!Първо си изяснете къде ви отиват данъците, какво е републикански бюджет и какво е брутен вътрешен продукт, направете връзката...Ако наистина си мислите, че с данъците от вашите заплати се крепи държавата... ще умра от смях...
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЖЕ, БОЖЕ, КАТО НАБЛИЖАТ ИЗБОРИ И ЗАПОЧВАТ ДА ВАЛЯТ ОБЕЩАНИЯ- ПОНЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЖИВЕЕМ В РОЗОВИ МЕЧТИ- ПОСЛЕ- ГЛАД И СТРИГАНЕ
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за къв х***й са ни тези министерства като не вършат никаква работа?А ???
64
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно е, на какво основание като се пенсионират и то по на 40-50 години трябва да получат 20 брутни заплати, а не като останалите държавни служители-6 например. Едва ли го има това другаде.
63
3
 
7
 
! Отговори
Deko преди 11 години
Това ще е дереджето винаги в системата им, докато има уравниловка на всичките им категории, докато трудът на един милиционер е първа категория, а на хирурга трета глуха. Не може тия, които реално се срещат с бандитизма и рискуват дори себе си, да се равняват на тези, дето те дебнат с палките в шубраците за да ти вземат 20 лева за превишена скорост. Самата им система е сбъркана
62
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В случая Дянков си е абсолютно прав. Не може един катаджия да е първа категория труд, най-високите заплати на държавни служители, пенсиониране на 45-50 с 20 брутни заплати, безплатна манджа, транспорт и обуща, осигуровки. Къде го има другаде това чудо-остатъци от комунизма
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво им вдигат на тези рушветчии заплатите? Защото се справиха с престъпноста или защото те са единствената защита на власта? По морето рекета се вихри все едно сме 93 та година и то с протекцията на власта. Оставка ***!
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 68 Дано никога не разбереш.
59
3
 
1
 
! Отговори
ghg преди 11 години
До Жорко a ti kakvo svarshi ili samo laesh vav foruma
58
5
 
12
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
ОТГОВАРЯМ ТИ ПОЛИЦИЯТА И ВОЕННИТЕ ПАЗЯТ ПОЛИТИЦИТЕ И *** ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ .ЗАТОВА ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ И ТЕ ПРОДАВАТ МАЙКИТЕ СИ И БАЩИТЕ СИ ЗА 700 ЛЕВА ЖАЛКИ СА.
57
2
 
6
 
! Отговори
Йорданов-Ямбол преди 11 години
А за работниците в частния сектор повишение на заплатите няма,то тях кучета ги яли.До кога все бюджетните заплати ще се вдигат?Увеличения на заплатите все на администрация и силови ведомства,но на работниците в промишлеността им писна от експлоатация и безпаричие,а това ще избие на някаде,ха сетете се на каде Господа управляващи.П.С.Докога така...???
56
6
 
9
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
Да ме извиняват военните, но във всяка една нормална фирма пари се вземат за свършена работа. Нека Господина ти Министър Аню Ангелов обясни какво свършиха военните за тези 3 години, че и да искат увеличение на заплатите.
55
3
 
13
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ преди 11 години
Създадоха хипер много администрация, създадоха неработеща колония от роми, създадоха обръчи от фирми и само ги гушат, а хората да се гърчат, да плащат сметки, такси, данъци, осигуровки и глоби. Срещу което не получава нито една облага като гореспоменатите групи.
54
2
 
12
 
! Отговори
jh преди 11 години
ПОДГОТВЯТ ГИ ЗА БЪДЕЩИ ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ ИЛИ НЕПОДЧЕНЕНИЯ ЯВНО СЕ ОЧАКВАТ ПРОТЕСТИ И ТЕЗИ С ПО ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ЩЕ БИЯТ БЕДНИТЕ БРЕХ ЧЕ СТЕ УМНИ БЕ .
53
2
 
2
 
! Отговори
Към отрудената... преди 11 години
редакция... Мили колеги, опитвайте се - поне от време на време - да съобразявате заглавията с основните ви снимки... Защото иначе става ***... И друго - ако се заемат хора - ще ви изкарат"голи на Пазара...В което няма нищо лошо - ама, все пак - внимавайте де-:)П.С. - Не съм докрай убеден, поне за БГ политици, че нямате избор за снимки.. За Бирма - да, но - както знаете, Бойко не е бирманец, той е от Банкя... Ако ви стиска де, пратете някой да Го снима...
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ламтят за увеличение,което естестестено ще доиде от парите на обикновените хора който си плащат данъците съвестно.Само искат и искат...а хората който изкарват парите от кои да искат ве ***...мама ви ненаситна,Я да ве сложат вас в производството и да ви видим...малко са им парите който вземат че искат и отгоре...т.е за воените много над 1000 за полицаите малко по-малко...а какво правят??изживяват се като ***...хайде къцаите минуси шапкари ***...не ви изнася истината а,,,
51
5
 
4
 
! Отговори
aнонимен преди 11 години
До 60,Яд ме че заради много честни Офицери,Сержанти и воиници,и една много малка част Тунеядци,плюят срещу вас Честните.Мога само да ти пожелая да носиш със Чест пагоните на Български Офицер и дано настъпят достоини времена за Вас Военнослужещите избрали тази Професия
50
2
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
данъци плащат всички... а тези "превилегии" за военните ги има още от Рим, а сигурно и от преди това... ще вдигнат заплатите но ще вземат друго. а за пенсионерите? - ще вдигнат пенсиите, но ще ге получават още 2 години..
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 62Не се чуди. Още преди 23 години се реши, че тук народа трябва да измре в името на Златния телец. Ще има народ, но не и този...