Дянков ядосан на Холандия заради Шенген

Просто не е честно, категоричен е вицепремиерът
12 сеп 2012 19:44,
209
Дянков ядосан на Холандия заради Шенген
Дянков недоволства срещу политиката на Холандия. Снимка: архив булфото

Търпението на България към Холандия е изчерпано, заявява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред холандския вестник De Telegraaf. Причина за изказването на Дянков е блокирането на членството ни в Шенген от страната.

Според Дянков Холандия променя в движение правилата заради предизборни игри. Днес там се провеждат избори, след като премиерът Марк Рюте подаде оставка заради спорове около бюджетните рестрикции.

Българският министър обяснява още, че Холандия става за смях пред Брюксел, защото по едни въпроси се прави на “най-усърдния ученик в класа“, а не съумява да спази собствените си уговорки.

“Подхождате твърде строго към страни като Гърция, докато и вие нарушавате европейските изисквания за дефицит и държавен дълг“, казва още вицепремиерът.

По негови думи страната ни е жертва на политическите игри в Холандия и на популизма и национализма, които завладява страната. Като пример той дава Партията на свободата на Герт Вилдерс, която събираше жалби срещу поляците в страната.

“Това е болезнено за Източна Европа. Времената за политиците в Хорандия са тежки, но би било хубаво страната просто да се придържа към уговорките. Създава се неприятно чувство у всички българи“, обяснява финансовият ни министър.

Дянков заявява още, че България е положила много усилия  за оптимизирането на системата ни за граничен контрол, борбата срещу корупцията и реформирането на съдебната система. По негови думи останалите страни членки признават това, а само Холандия отказва.

“Това просто не е честно“, казва още Дянков. Той успокоява холандците, че страната им няма да бъде наводнена от имигранти от България и Румъния след приемането на двете страни в Шенген.

Дянков обяснява още, че ще настоява на европейската лидерска среща на върха през октомври Холандия да оттегли възраженията си.

Изданието припомня, че след като страната блокира членството на България и Румъния в Шенген, Букурещ обяви бойкот на холандските стоки. Дянков заявява, че не желае у нас да се стига дотам, но е крайно време „Холандия да се вразуми".

Вестник De Telegraaf обръща сериозно внимание на финансовите рестрикции, които е наложил Дянков у нас и го нарича “хардлайнер що се отнася до бюджетна дисциплина“. Вестникът обаче не пропуска да спомене, че страната ни е най-бедната в Европа.

„Полагаме огромни усилия. Мисля, че тъкмо успяхме да настигнем Румъния", заявява Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
martony преди 11 години
До Селянина с колелоТи сега ли се светна. Има много сериозни кадри, журналисти, и политици, които боядисват в червено общественото мнение по всяка една статия на днес.бг.Пробвай да кажеш нещо за Първанов или Станишев, ако си мъж ;))))
119
5
 
4
 
! Отговори
селянина с колелото преди 11 години
В тоя форум само комунисти майна,сигурно сте на щат в столетницата.....палячовци и предатели-давайте минусите.
118
1
 
10
 
! Отговори
до 141 преди 11 години
Разбираш ли изобщо аргументите на холандците: 1. Държава в която върховенството не е закона , а на мутрите...как да я приемат. 2. Държава при която на съдия сгазил дете на пешеходна пътека наказанието е потупване по рамото, а на рецидивист откраднал вещ на стойност 50 лв - 12 г затвор 3. Държава която не пази никаква тайна на Интерпол... и всички задържани са по сигнал и наблюдение от чужбина 4. Държава в която няма нищо сигурно освен беднотия и безнадежността, където корупцията е норма...
117
0
 
0
 
! Отговори
martony преди 11 години
До Дрън-ДрънДобре си го казал!
116
6
 
11
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Този *** от снимката върна България с 50 г. назад,но и унищожи ГЕРБ,което НЯМА ЛОШО !!! НЕ НА БОЙКОВИЗМА,НЕ НА ДИКТАТУРАТА,НЕ НА МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА,САМО НА ИСТИНСКАТА ЕКСПЕРТНОСТ И ИНОВАТОРСКА БЪЛГАРИЯ !!
115
6
 
10
 
! Отговори
топала преди 11 години
за смях си ти урко вчера нашляпа русия днес критикуваш холандия скрий се мама в пеща да не се излагаш по вече че с боко наистина станахте за смях
114
3
 
18
 
! Отговори
Д-ра преди 11 години
На Холандия и някой си очилат *** на кой е ядосан! Аз съм ядосан на Дянков, че заплатата ми вече 4-върта година е 310 лева,ядосан съм на здравната министърка, че точно преди децата да тръгнат на детска градина направи платени изследванията им, ядосан съм на Борисов, задето ни излага по целият свят,ядосан съм на културният ни министър който не притежава и грам култура,ядосън съм на Тотю който изобщо не поддържа социална политика а геноцид, ядосън съм на Миро мършата за толкова много неща и ...
113
7
 
10
 
! Отговори
дрън-дрън преди 11 години
Дянков не мога да го понасям, но за това което направи заслужава поздравления. Крайно време беше някой да се опъне на европейските *** със самочуствие и национално достойнство, както това правят румънците. Друг е въпроса, че това трябваше да го направят президента или премиера. То с нашата пасивност и македонците ни взеха за мезе. Към драскачите във форума - постарайте се да се почуствате малко българи. Повярвайте не сме по-различни от другите народи. Всеки си има или е имал проблеми.
112
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Симеон Дянков. От къде, от нищото ли се пръкна този нагъл очилатко. Роден през 1970 г. Потомък на стар чорбаджийски род. Завършил е елитната ловешка немска гимназия. Според Иван Славков е изпратен да следва във Виенския университет от фондация Знаме на мира на Людмила Живкова. След това се премества в Свободния университет на Западен Берлин, от където през 1991 г. заминава за Питсбърг. Там защитава докторска степен по международни и финансови отношения. По късно става доктор на икономическите науки в Мичиганския университет. През 1995 г. постъпва на работа в Световната банка. Симеон Дянков е женен за американката Керълин Фройнд, с която имат двама сина Андрей и Марко. Семейството ѝ е отеврейски произход с корени от Тимишоара. Съпругата му до пристигането на семейството в България работи във Федералния резерв на САЩ под ръководството на Алън Грийнспан а малко преди преместването им в София получава покана за работа в антикризисния екип на Барак Обама. През февруари 2009 г. Бойко Борисов е на посещение във Вашингтон и посещава централата на Световната банка. Там му представят Дянков и след разговор на четири очи е припознат за свой и нает в екипа му, непосредствено след като е на път да загуби местото си там.
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо този се прави на луд?! докато съществува частното пристанище на руската мафия=лукойл до бургас, където даже бреговата охрана няма достъп, всичкинпрестъпни схеми минават от там, никой няма да ни пусне в шенген, а все друг ще ни е виновен. позор за мутристан.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тръгнал мишока да учи дъртите песове как се гняви кокала
109
1
 
10
 
! Отговори
Само преди 11 години
Плаши гаргите.
108
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Европа има интерес да й пазим границите и с подготовката за Шенген ние вече го правим. Това е нашата цена. Тя е платена. Така че Европа е получила каквото е искала - Шенген така и няма да има за нас
107
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пърдянков, нЕма се плашиш, като се махнете от властта - и Холандия ще си оттегли възраженията!
106
0
 
16
 
! Отговори
Цветарка преди 11 години
Като е свършило търпението на България към Холандия, Дянков да започне да замеря холандците с български домати и БОЙКОтира вноса на холандски цветя! ВСЕКИ НАБРАН БЪЛГАРСКИ ДОМАТ - САБОТАЖ В ХОЛАНДСКАТА ИКОНОМИКА за да може Холандия да се вразуми !
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До дИМИТРОВА Защо не сложиме тигана на огъня преди да се е вмирисала,цялата риба ?
104
3
 
21
 
! Отговори
БУЛЯ преди 11 години
ДЯНКОВ, МАМА НАЛИ КАЗА ЧЕ ЩЕ НАШЛЯПАМЕ РУСНАЦИТЕ ЗАРАДИ АЕЦ БЕЛЕНЕ???!!! ДАЙ И ТИЯ ДА НАШЛЯПАМЕ И ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ И С ТЯХ!!! КАКТО ВИЖДАМ НА ТЕБ ТИ ХАРЕСВА ДА ТЕ ШЛЯПАТ ОТ АМЕРИКА.
103
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката Оли Го Френ
102
2
 
22
 
! Отговори
Язе преди 11 години
"Дянков ядосан на Холандия заради Шенген"И Холандия вече тръпне от страх :D
101
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОГА КОМУНИСТ,КОЙТО ГО ХРАНИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА Е КАЗАЛ НЕЩОПРЕКО НА КРЕМЪЛ...