Губим 250 млн. евро за земеделие, алармира БСП

Кадровите грешки на ГЕРБ довели до застой в работата с фондовете
12 сеп 2012 19:57,
94
Губим 250 млн. евро за земеделие, алармира БСП
Земеделците не искали да стават "био". Снимка: архив Булфото

България ще загуби 250 милиона евро заради лошото усвояване по Програмата за развитие на селските райони и кадровите грешки на ГЕРБ, заяви Светла Бъчварова, член на Националния съвет на БСП.

Изказването на Бъчварова идва на фона на появилата се информация, че ще загубим милиони евро по ПРСР заради невъзможността да ги усвоим.

По думите на социалистката, която е и председател на Съвета на НС на БСП по селско и горско стопанство и развитие на селските райони, кадровите проблеми на ГЕРБ са довели до година и половина застой в работата с европейските средства по програмата.

Като пример тя даде бившата шефка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която беше освободена от поста, след като стана ясно, че е фалшифицирала дипломата си за висше образование.

Според Бъчварова реалистичният сценарий е до края на настоящата година да бъдат обработени и платени заявки едва за около 100 млн. евро.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов днес обясни, че проблемите с усвояването на средства от еврофондовете идват от нежеланието на производителите да преминат към биоземеделие.

„Земеделците не искат да преминават към биологично стопанство, тъй като имат ангажимент да го поддържат в рамките на 5 години“, заяви министърът. Точно в тази сфера може да има загуба на пари, защото бюджетът е 300 млн. лв., за които никой не кандидатства, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
4
 
! Отговори
ДО 60-СТРАТЕГА преди 11 години
ЗНАМ ЗА ЕДИН СПИНОЗЕН СТРАТЕГ НА СПИНИШЕВАТА ПАРТИЯ,ТИ ЧУМАВ ЛИ ГО ИГРАЕШСТРАТЕГИЧЕСКИ ТЕ ПИТАМ САМО,НЕОТГОВАРЯИ--ЗНАМ КАК ЛЪЖЕТЕ...
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то какво ли не загубихме.вече сме на командно дишане
55
4
 
12
 
! Отговори
Наглост преди 11 години
Нали точно герберягите обвиняваха тройната,че не са усвоили еврофондове.Сега с техните камъни по техните глави.
54
1
 
19
 
! Отговори
Запознат преди 11 години
Губят се защото няма национална стратегия и практична програма за прилагане. Всичко е далеч от реалността и се "докарва" на хартия. То не остана нация - каква стратегия!!!????Губят се защото не са пригодени програмите за дребните производители. От средствата по ПРСР се облагодетелстват "големите" . Докато не се обърнат с лице към хората на село, докато не се "налеят" средства и в по малките стопанства положението ще е такова.
53
2
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Не може да бъде,та Найденов е толкова способен и честен.
52
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГУБИТЕ ДААКО БЯХТЕ НА ВЛАСТ,ЩЯХТЕ ДА ГИ ОТКРАДНЕТЕ Н Е П Р Е М Е Н О !...
51
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАБРАВИХА,ЧЕ ОТ МНОГО КРАДЕНЕ И НИЩОПРАВЕНЕ И СПРЯХА ФОНДОВЕТЕ
50
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
пак ли обещават евтин хляб?
49
5
 
22
 
! Отговори
до насо преди 11 години
"Ще гласувам за ГЕРБ само и само да ви е яд. Да гледам как краде това, което на вас ви се краде!" ------------------------трябва да си изключително злобно и ограничено човече, за да напишеш подобно нещо!
48
17
 
7
 
! Отговори
Насо преди 11 години
БСП, колкото повече говорите, толкова повече ви мразя!Вие сте *** нискоинтелигентни, вашия начин на говорене и държание никъде по света не може да ви спечели подръжници.Ще гласувам за ГЕРБ само и само да ви е яд. Да гледам как пожарникарчето краде това, което на вас ви се краде!
47
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още един мандат на руските лакеи означава замразяване на отношенията с ЕС, изолазия от цивилизования свят и продаване на България на Путин.
46
2
 
7
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 11 години
НЯМА КРАЙ НАГЛОСТТА - Н Я М А
45
5
 
11
 
! Отговори
акуд преди 11 години
Светла Бъчварова , не зная колко ще бъдат спрени милиони евра по времето на ГЕРБ. но добре си спомням , че по времето на престъпната бивша тройна к00лиция всички фондове направо бяха прекратени, защото ги усвоявахте на принципа лява ръка в десен джоб
44
4
 
8
 
! Отговори
Горчев преди 11 години
Как през фирмите на сина и дъщеря си уволнената шефка на Селскостопанска Академия Светла Бъчварова превъртя значителни суми от бюджета?
43
5
 
5
 
! Отговори
Горчев преди 11 години
Премиерът Бойко Борисов уволни председателя на селскостопанската академия Светла Бъчварова, съобщи правителствена пресслужба.Тя е освободена заради констатирани нарушения в доклада на Сметната палата.
42
4
 
4
 
! Отговори
Горчев преди 11 години
Светла Бъчварова съсипа академията и земеделската наука и окраде институтите чрез директорите, които си назначи.
41
3
 
6
 
! Отговори
Горчев преди 11 години
Бившата шефка на селскостопанската академия проф. Светла Бъчварова и Камен Литов заграбиха 7 дкара земя от държавата.
40
0
 
0
 
! Отговори
Косева преди 11 години
Корекция към коментара ми .става въпрос за 800 000 000
39
2
 
1
 
! Отговори
Костадинов преди 11 години
Понеже изтриха линковете за разследването на далаверите на Бъчварова,напишете в Гугал какал3 светла бъчварова и ще ви стане ясно всичко.
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бсп изкукаха