Губим 250 млн. евро за земеделие, алармира БСП

Кадровите грешки на ГЕРБ довели до застой в работата с фондовете
12 сеп 2012 19:57,
94
Губим 250 млн. евро за земеделие, алармира БСП
Земеделците не искали да стават "био". Снимка: архив Булфото

България ще загуби 250 милиона евро заради лошото усвояване по Програмата за развитие на селските райони и кадровите грешки на ГЕРБ, заяви Светла Бъчварова, член на Националния съвет на БСП.

Изказването на Бъчварова идва на фона на появилата се информация, че ще загубим милиони евро по ПРСР заради невъзможността да ги усвоим.

По думите на социалистката, която е и председател на Съвета на НС на БСП по селско и горско стопанство и развитие на селските райони, кадровите проблеми на ГЕРБ са довели до година и половина застой в работата с европейските средства по програмата.

Като пример тя даде бившата шефка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която беше освободена от поста, след като стана ясно, че е фалшифицирала дипломата си за висше образование.

Според Бъчварова реалистичният сценарий е до края на настоящата година да бъдат обработени и платени заявки едва за около 100 млн. евро.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов днес обясни, че проблемите с усвояването на средства от еврофондовете идват от нежеланието на производителите да преминат към биоземеделие.

„Земеделците не искат да преминават към биологично стопанство, тъй като имат ангажимент да го поддържат в рамките на 5 години“, заяви министърът. Точно в тази сфера може да има загуба на пари, защото бюджетът е 300 млн. лв., за които никой не кандидатства, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32Да де ама "САМО ГЕРБ" не се яде бе Хасан!Зимата ще ми ядеш дедовия!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много условия имат за млад фермер, напр трябва да съм на 4- часов работен ден, трябва да напусна работа та така ако след време ме удобрят може и да взема някакви парипросто не става
35
3
 
1
 
! Отговори
Явор преди 11 години
За да се вземат допълнително пари, трябва да се полагат усилия и да се изпълняват условия. Все пак това са помощни пари, земеделците си реализират печалбата отделно. Ако погледнат по-глобално ще откроят нуждата от това да са стриктни в изпълнението.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Плевен искали да е&&&бът бойко и цецо
33
4
 
7
 
! Отговори
Ариана преди 11 години
Тия комунисти с коя наглост обясняват, че губим пари от европейски фондове като при тях всички фондове бяха спряни? Ами докарайте някой руски фонд, нали сте русофилски ренегати???!!
32
4
 
4
 
! Отговори
Косева преди 11 години
Бъчварова да си трае,защото по нейно време не се усвоиха близо 800 000,а колко се заграбиха ... . Тази фалшива професорка ликвидира селскостопанската наука,ограби ССА,сега се опитва да критикува и да дава съвети.Срам за България е подобни "специалисти" по почвознание да правят икономически анализи.Благодарение на такива като нея сме на това положение. Да се скрие и да не подвежда и заблуждава.
31
6
 
9
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 11 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMO GERB
29
6
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
"БСП наясно ли са с понятието "целево разходване на средствата""Не са наясно! Наясно са обаче с УСВОЯВАНЕТО им, поради което ги спряха за България по тяхно време!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какави милиони какви, ние загубихме България, в центъра на София всеки 5 вече е ***, нямат пари българските семейства на дапишат детето си ч на спорт, я на пиано, то пропива, пропушва и други рано, като единствени социални алтернативни явления за него. Кога излизаме на протест като гърците, тука заплатите са пъти по малки ?!?!
27
5
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Точно така!"Построиха" цялата магистрала "Тракия", почти цялата "Струма", Дунав мост 2 беше почти готов...., а сега ГЕРБ ще си го запишат като тяхна заслуга!Да - както се казва "черното е бяло", другари и не се съмнявайте в тази "истина"!
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле що простотии са избълвали по форумите БСПинозните!Министърът ви казва, че производителите нямат желание да работят с евросредства и затова ги "губим"! Не може да загубиш нещо, което не го искаш, анадъмо другарЕ!А безочните лицемери, на които европа показа червен картон за корупция, тръгнали да съдят ГЕРБ! И от нямане какво да кажат се занимават отново с.... дипломата на калинката!?!Потресаваща "новина"!
25
3
 
9
 
! Отговори
гацо преди 11 години
е нали всички европейски пари се усвояваха г-н Борисов.Нещо и там взехте да се пропуквате
24
8
 
9
 
! Отговори
Последни при Герб преди 11 години
При Станишев България е на 14 място по усвояване на еврофондове в ЕС, при Герб - на последно място.
23
4
 
15
 
! Отговори
николай преди 11 години
ГЕРБ са некадърници, да си ходят!
22
6
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Предното правителство е построило повече пътища от Герб, без да тръбят по телевизиите. Всички магистрали, Зала "Армеец", метрото и др. са започнати и проектирани преди Герб, стига си лъгал. На Борисов са му спрени парите за магистрали заради лошо качество( слагат пепел под асфалта) и корупция.
21
0
 
7
 
! Отговори
народа e сила преди 11 години
вие какво очаквате от един министър който трябваше да е вече зад решетките .всичко което сътвори той е само увеличение и далавери Как може да бъде министър човек уволнен дисциплинарно за контрабанда на 20 годишно месо Всичко в неговата глава е само далавера Защо не направят проверка колко милиона е далаверата му като дирактор на еко равновесие в София Това няма на този етап да стане защото той и б.б са скачени съдове Доалаверата при тях е обща .Докога ще ги търпим Докога ще ни правят на молоувн
20
10
 
5
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 11 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
19
1
 
5
 
! Отговори
народа преди 11 години
вие какво очаквате от един министър който трябваше да е вече зад решетките .всичко което сътвори той е сома увеличение и далавери Как може да бъде министър човек уволнен дисциплинарно за контрабанда на 20 годишно месо Всичко в неговата глава есомо далавера Защо не направят провеирка колко милиона е далаверата му като дирактор на еко равновесие в София това немя на този етап да стане защото той и б.б са скачени съдове Доалаверата при тях е обща .Докога ще ги търпим Докога ще ни правят на молоувни
18
7
 
8
 
! Отговори
а3 преди 11 години
НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК нито на ГЕРБ нито на господата от БСП барабар с турците ДПС и НДСВ. Но през управлението на Триглавата Ламя на България и бяха спрени всички еврофондове а сега по времето на управление на ГЕРБ поне се усвояват някакви евро пари. При ГЕРБ само че пак има пак кражба от тези фондове .... цената на живота в България се вдигна ... цените на горивата и тока ... Трябва правителство от националисти който да защитят интересите на българите а не да строят къщи на *** който крадат.