АЕЦ Белене - пример за това как не се правят сделки

Икономистът Руслан Стефанов говори за сделките в енергийния сектор
23 сеп 2012 20:08, Петя Славова
251
АЕЦ Белене - пример за това как не се правят сделки
Граждански протест срещу АЕЦ Белене през март 2011 г. Снимка: Булфото

Искът на "Атомстройекспорт" за 1 млрд. евро показва едни други измерения на сделката за АЕЦ "Белене". Това каза икономистът от Центъра за изследване на демокрацията Руслан Стефанов в предаване на БНР.

Според специалиста се вижда липса на добро управление.  "Ако се погледне по - внимателно сделката ще се види, че през годините България е била коректна. Каквото е поръчвала, е плащала", каза Руслан Стефанов

По повод сформираната през седмицата анкетна комисия в Народното събрание, която да разследва сделките в енергийния сектор, Руслан Стефанов я определи като ненужна. Не е необходимо човек да има специален достъп до документи, за да види, че сделката е изключително проблематична.

Тя е прекрасен пример за това как не трябва да се правят сделки. Разговорът за българската енергетика няма да приключи с дебатите по проекта за АЕЦ "Белене", каза още Стефанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Белене трябва да се строи и всички платени *** на чужди интереси да си затворят миризливите уста...Да на Белене!!!!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е НАГЛЕДЕН ПРИМЕР КАК СЕ ПРАВЯТ В БГ. СДЕЛКИ ! НИКОЙ О Т БГ.СТРАНА НЕ Е МИСЛИЛ ЗА ПОЛЗИ ИЛИ ЗАГУБИ ЗА ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА !!! С РАЖДАНЕТО НА ИДЕЯТА, В ГЛАВИТЕ НА ВСИЧКИ , КОИТО СА ИМАЛИ НЯКАКВИ ДОПИРНИ ТОЧКИ С ТОВА НАЧИНАНИЕ , ИМ СА БИЛИ САМО ПРОЦЕНТИ И КОМИСИОННИ !!!/без значение от коя партия!/ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В БГ ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКО , ДОРИ И ДА Е С НАЙ- БЛАГОРОДНИ ЗАМИСЛИ И ИДЕИ ! ВСИЧКО СЕ ЗАПОЧВА С МИСЪЛТА - "колко може да се открадне??" ДА ИМА НАКАЗАНИ ?! ИНАЧЕ ВСИЧКИ ГИ ЗНАЯТ !!!
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО СИ Е ПЛАЩАЛА, НЯМА ДА ИМА ОБОСНОВАН ИСК, БАЗИРАН НА ПРИЕМО-ПРЕДАВАТЕЛНИ ПРОТОКОЛИ- КОГО ЛЪЖЕ ТОЯ ПЛАТЕН ПОДЛОГАДЖИЯ? А КАК СЕ ПРАВИ СДЕЛКА ЗА 7 БЛОК НА КОЗЛОДУЙ- НЯМА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА, ОПРЕДЕЛЯ СЕ ПРОИЗВОДИТЕЛ ДА ОПРЕДЕЛИ КАТО "НЕЗАВИСИМ" КОНСУЛТАНТ ПО ЧИЯ ТЕХНОЛОГИЯ ДА СЕ СТРОИ. И С КАКВИ ПАРИ ЩЕ СЕ СТРОИ? ЗА ГОТОВАТА АЕЦ БЕЛЕНЕ КАТО ОБОДРЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ, МИНАЛ СТРЕ-ТЕСТОВЕ, ЛИЦЕНЗИРАНА ГОТОВА ПЛОЩАДКА И ГОТОВ РЕАКТОР И ВТОРИ НА 30% ГОТОВ-ПАРИ НЯМА, ЗА ГОЛАТА ПОЛЯНА НА КОЗЛОДУЙ ИМА?
1
0
 
4
 
! Отговори
И къв е проблема преди 11 години
Ами ще ги нарисуваме,кво толкоз.Само извикаите нашите спецове,едни от наи добрите.