Полицаите излизат на двудневен протест

Митингът тръгва от градинката пред МВР
Обновена: 23 сеп 2012 09:19 | 23 сеп 2012 09:16, Петя Славова
517
Полицаите излизат на двудневен протест
Протест на полицаи през октомври 2010. Снимка: Булфото

Служителите на МВР излизат днес на двудневен протест, съобщиха организаторите от Синдикална федерация на служителите в МВР.

Полицаите искат увеличение на заплатите и законодателни промени. Началото на протестестния митинг ще бъде обявен в 16.00 часа в градинката пред МВР.  По-късно протестиращите ще се отправят на шествие до Министерство на финансите, а в 18.00 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР. По план мероприятието ще продължи до 21.00 часа, отбелязва Агенция Фокус.

На 24 септември 2012г. протестиращите ще се съберат отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, недоволството на протестиращите е подкрепено от Синдикат на служителите в затворите в България, които ще се присъединят към протестиращите на 23 септември 2012г.

Официално становище в подкрепа на протестната акция бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

Синдикатът на полицаите получи и подкрепа на международно ниво.Официални писма до Министър Цветанов по повод исканията на органите на реда са изпратени от Европейския полицейски съюз, Холандския синдикат на полицаите, а също така и от колегите им в Испания, Австрия, Германия и други страни.

В своите писма, международните партньори пишат на Министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
25
 
! Отговори
ножа и хляба преди 11 години
До 12Именно де , жандармата и тя протестира . Ми да вземем обикновените хора да нарамим по една сопа и да одим да ги пазим , че знае ли човек , може да се наранят или да наранят някой друг.
15
0
 
9
 
! Отговори
d преди 11 години
napusnete rabota vee nekadirniici mainatavi policai
14
0
 
14
 
! Отговори
брат МУ на винету преди 11 години
време е да изхвърлим ***
13
16
 
6
 
! Отговори
:( преди 11 години
До Краси То не е като да правиш хляб бе тикво. Работата учи и ти трябват опитни полицаи а не момченцата дето сега и казарма не карат. Като си тръгнат после не моиш се опрай още 20 години. Всичките вандали чакат това че и лудите *** ислямисти. Ще разбереш ти ама мног народ ще страда от тея ти приказки ***.
12
0
 
28
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Ти за това не се притеснявай. Искаме да си тръгнат сегашните *** в МВР, към 90%, тези с милиционерския манталитет и откровените психопати. А на тяхно място да дойдат млади, образовани и мотивирани момчета.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 - тя и ,,жандармата'' е в МВР и на протест7 - Те пък имат друг поглед и казват да си ходи този, който не може да решава компетентно проблемите и стои на висок пост
10
2
 
35
 
! Отговори
Професора преди 11 години
При диктаторския режим на мутрата Борисов и мъртвите ще станат от гробовете,за да протестират.Положението е бедствено във всяко едно отношение,а властта се чуди откъде да открадне,че им останаха само няколко месеца преди изборите,ако не бъдат линчувани още зимата.
9
9
 
30
 
! Отговори
Майко мила ... преди 11 години
Най добре платените държавни служители, най дълги отпуски, абсолютно всички възможни придобивки, но те са нагли ... лакоми и нагли. Гнусна прослойка !
8
28
 
6
 
! Отговори
:( преди 11 години
Плюйте полицията още плюйте че като си тръгнат наистина тогава да видим кои ще ви пази от ислямските фундаменталисти, част от които хванаха наскоро.....
7
9
 
25
 
! Отговори
Краси преди 11 години
На който не му харесва да си ходи,до кога ще ви го повтарят хората и си решавате проблема но за такова решение трябва доблест а в Българската полиция такава няма,вия самите трябва да искате реформи и промени но синдиката ви протестира за запазване на сегашното положение защо ли?
6
9
 
29
 
! Отговори
Свиневъд рекордьор преди 11 години
Стига бе, писна ми от квиченето на тези !!! Сега, хайде с фотоапаратче - снимка на всички протестиращи и още в понеделник, марш от системата на МВР. Очевидно не са мотивирани да работят при тези условия. Да си търсят работа с по добри !!!
5
6
 
19
 
! Отговори
йкхдйхд преди 11 години
Ето че и Европа подкрепя протеста и исканията. Я да видим сега правителството ни какво ще стори. И защо в полицията исканията се отправят от редовите полицаи а в армията всичко си става по нормалния път. Къде е професионалното ръководств на МВР?
4
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
наглеци
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ще ги "пази"полицайчетата да не ги блъсне някоя каруца ? И ще има ли жандарма пред народното събрание да им препречва пътя и евентуално да им разбие кофите ако много протестират?
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЦ се прави на света вода ненапита. Той е на чело на корупцията, ако питате обикновения български гражданин.
1
5
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР.. преди 11 години
...ФАК...!