Станишев реди рими на Шамара, ГЕРБ го прикани да попее в Брюксел

Рап скандал огласи парламента
26 сеп 2012 16:10,
270
Станишев реди рими на Шамара, ГЕРБ го прикани да попее в Брюксел
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Рап скандал се развихри в Народното събрание. Оказа се, че депутатите са запознати добре с текстовете на известни рап парчета, станали популярни в интернет през последните седмици.

Пред депутатите в пленарната зала лидерът на БПС Сергей Станишев изрази възмущение от факта, че в прокуратурата е образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа е извикан  днес на разпит като свидетел заради общата им песен "Бяло, зелено и червено".

"Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще  бъде наред!", цитира част от текста Станишев.

„От Националното следствие са потвърдили, че има производство срещу Мишо Шамара за обругаване на националния герб и националната знаме”, изрази публично възмущението си соцлидерът.

Стана ясно, че досъдебното производство е по чл. 108 от Наказателния кодекс, което предвижа глоба до 3 хиляди лева или лишаване от свобода до 2 години, за всеки, който опетни герба, националното знаме или химна.

Станишев обясни, че преди дни е критикувал модела на управление на ГЕРБ. „Искам да ви кажа, че тук вече се оляхте”, продължи лидерът на социалистите.

„Вижда се в каква среда на полицейщина, сплашване и абсурди ще живеем през следващите 10 месеца”, коментира още лидерът на БСП. И иронично предложи промени в Конституцията, които да доведат нещата в държавата до техния логичен завършек.

Още по темата
„Възстановява се чл. 1 от Конституцията, който гласи водеща и ръководна сила в държавата е Политическа партия ГЕРБ. Член 2 : названието на страната се изписва „Република БББългария”, за да се знае чия е. Член 3 : пожизнен министър-председател и ръководител на ръководната сила е г-н Бойко Борисов. Герб на държавата е горд лъв с превит кръст и склонена глава. В дясната си лапа е с бухалка, в зъбите си здраво стиска сноп гербери, а главата на лъва е увенчана с полицейска фуражка”, продължи с предложенията Станишев.

При тези си думи Станишев беше репликиран от председателстващия заседанието Анастас Анастасов.  Той му направи забележка, че прекалява. „Усещате ли, че прекалявате, г-н Станишев?” „Не, господин председател”, отговори му Станишев.

„Бихте ли цитирали останалата част от песента на Мишо Шамара?”, подкани го Анастасов, като обясни, че там са използвани обидни сравнения за цветовете на националното знаме,

Станишев обаче продължи да чете предложенията за промени, като иронизираше ролята на ГЕРБ в ръководенето на държавата. „Държавната и общинска собственост са защитени до поискване от представители на ГЕРБ”, допълни лидерът на БСП.

Последва нова заплаха - „Ще ви отнема думата”, закани се Анастасов. „Чета декларация от името на парламентарна група”, обясни Станишев. Накрая той посочи, че думите му могат да звучат провокативно, но призова депутатите да се замислят в каква държава живеят днес.

„Тъй като аз споделям и се присъединявам към думите „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба”, очаквам МВР, следствието и прокуратурата да се самосезират и да предприемат незабавно действия срещу мен”, допълни на финала Сергей Станишев.

„Хора, свестете се, спрете това безумие, защото е ясно, че се изпълнява политическа поръчка на управляващите. Демокрацията е под заплаха”, завърши тезата си Станишев.

Управляващите обаче не му останаха длъжни.„Г-н Станишев, чувствам се неудобно, за да избегна възможността за манипулация на народните представители и на всички български граждани, бихте ли дошли за да цитирате останалата част от песента на Мишо Шамара?”, попита Анастас Анастасов. „Няма нищо общо ли? Да сравняваш българския флаг с определена функция на женския организъм на всеки лунен месец? И ние четем новини, какво си мислите”, завърши с коментара си по адрес на Станишев и на въпросната песен Анастасов.

Изявление от името на групата на ГЕРБ направи и Димитър Лазаров. „Такава гавра с Конституцията не знам досега да се е случвала, и то от представител на една политическа партия, която иска да излъчи президент на Партията на европейските социалисти”, обърна се към Станишев Димитър Лазаров.

От ГЕРБ призоваха Станишев да прочете текста докрай и в събота, когато в Брюксел се избира президентът на ПЕС, да я представи заедно с изпълнителя. Да прочете за бялото, да прочете за зеленото, за червеното, дори предлагаме в събота да вземе рапъра, ние ще му осигурим преводач, в Брюксел да изпеят заедно тази песен, предложи пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той категорично заяви, че нито парламентарната група, нито партия  ГЕРБ са подавали сигнал срещу даден творец или са обръщали внимание какво той пише.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Шамара-Пуси Райът на България :) :) :) уааааа........баси циркааааа......
130
5
 
14
 
! Отговори
Unufri преди 11 години
.. но нали е важно комунистите долни да вменяват в главите на хората някаква неистина, че нещо страшно става в държавата. За тяхно съжаление обаче биха им повярвали само тази част от народа, на които главите им служат основно за равновесие.Огромна проява на овчедушие е, ако някой се върже на долната лъжа на Станишката. Това би означавало, че не се мисли, а се реагира първосигнално на крясъците на един истерик, който на всяка цена иска да ИЗЛЪЖЕ, за да спечели няколко точки...
129
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те продадха България ,избиха по лагери над 35.хиляди Българи .Взревиха ,,Света Неделя,,.Три пъти фалираха държавата ни. Направиха преврат на 9.09 1944.Г.Разстреляха законно избраното ни правителство.ПРОДАДОХА МАКЕДОНИЯ И ЗАПАДНИТЕ ПОКРАИНИНИ. И това е малка част от всички злини причинени от комунистите и тяхните деца на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И ДЪРЖАВА .Какво значение има нашето знаме и герб за едни безбожни терористи безродни
128
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, Станишев ги направи за смях. :)
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
143 И АЗ ТАКА ПИСАХ, АМА НЕ МОА СИ НАМЕРА КОМЕНТА...
126
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ БЕЗПОЛОВ ЧЕРВЕЙ СПИНИШЕВ ВЕЧЕ ИЗПАДА В ИСТЕРИЯ И УЖАС ОТ СТРАХ.МИСЛЯ ЧЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ С АКЪЛА...ХИЧ ГО НЯМА.
125
5
 
13
 
! Отговори
Unufri преди 11 години
Станишев цитира рапъра Сарафа, който е призован като свидетел по разследване срещу Мишо Шамара и неговата неандерталска песен. Това за ГЕРБ и герба е в съвсем отделна песен на Сарафа, който просто е привикан като свидетел за въпросната песен на Шамара, от която се интересува прокуратурата.По долна и измекярска манипулация от Станишев едва ли може да се очаква, но преди избори, на преден план винаги са се изваждали най-върлите комунистически прийоми, като лъжа и манипулация...
124
2
 
10
 
! Отговори
do 129 преди 11 години
комунист ли е, всите са *** като гАзове.
123
2
 
4
 
! Отговори
стефан стамболв преди 11 години
слушайте народа ,народа ви слага на стола ,НАРОДА ви го дърпа ,като ми писне само да седите като шпинги
122
3
 
18
 
! Отговори
БОКЛУЦИ СТЕ преди 11 години
Някак си не ми се вярва синът на УБИЕЦ да се бори за демокрация. ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е НАРКОЗАВИСИМИ *** ДА ЗЛЕПОСТАВЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ СИМВОЛИ .ТАКА МИСЛИМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ,ТОВА НАС НИ ЗАСЯГА . Естествено че хора със УКРАИНСКО ГРАЖДАНСТВО ,*** И ДР.СЪС НЕ ЯСЕН ПРОИЗХОД СА НА ДРУГО МНЕНИЕ.За тях какво значение има НАЦИОНАЛНОТО НИ САМОЧУСТВИЕ .За тях е важно да защитават ЛЮЛИНСКИТЕ НАРКОТРАФИКАНТИ,*** И ОТРЕПКИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО КАКВИТО СА И ТЕ
121
0
 
5
 
! Отговори
АЙДЕЕЕ - ВИЖ 135 преди 11 години
ЧБГ ПАК ГИ ИЗБИ НА КЮТЕК, ПАК ША ИМА ВЪОРЪЖЕНА БОРБА С КЛАСОВИЯ ВРАГ - ПОД ЮРГАНА....
120
2
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 години
ЧЕ НАРОДЪТ НИ САМО ОТ ЧБГ - БСП-АРИ ЛИ СЕ СЪСТОИ? И ПАК Е ПОХВАЛНО, ЧЕ 10% ОТ ТЯ СА УВРЯЛИ!
119
0
 
9
 
! Отговори
лицемери, преди 11 години
оня полицай, който беше осъден, защото се беше опитал да спре ***, поругаващ българското знаме, ще го реабилитирате ли и ще осъдите ли най-после истинския престъпник-***?!
118
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СтефкаДемокрацията не значи свободия. Не може да се гавриш с националния флаг, и да не носиш отговорност. Слушах го Мишо Шамшала- бил настъпил властта, бил публична личност и много известен та затова го преследвали. Смях. Има си все пак граници, колкото и разкрепостен да си.
117
11
 
15
 
! Отговори
Хайде стига ! преди 11 години
Бива да спрем с грухтенето против Станишев. Вярно, живерем в *** с главен свинар от с. Хераково, общ. Божурище ( той твърди, че е от Банкя). Да оставим всичко на страна, но има два факта, с които няма как да се разминем. Първо, няма друг премиер на държава членка на ЕС, който да е разследван от ЕК"Антимафия" за контрабанда, наркотрафик и пране на пари. Второ, няма друга страна в ЕС , която да тъне в мизария като нашата. Въпреки това се намират въшльовци , които да възнасят свинаря.
116
5
 
10
 
! Отговори
дУ 116--Андреев преди 11 години
Другарю ,нали ги чакахме ---20г., ?А сега защо са в опозиция ,...народа ли е виновен за това ---БЕЗХАБЕРИЕ ---20Г.!Сега поне нещо помръдва !
115
1
 
5
 
! Отговори
нали преди 11 години
Вие ,....какви ПЛОДОВЕ ОЧАКВАТЕ ,СЛЕД 23г--СКАПАН ПРЕХОД...?ДАЖЕ СЕ И ---УЧУДВАТЕ !Защо спахме ---23г.?
114
1
 
12
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
Все пак ,...трябва да има някаква мярка !Но в такава държава ---ценностите ,какви са ---23г.?ЧАЛГА,СИЛИКОНОВИ ЦИЦИ,ДЖУКИ,ДРОГА, АЛКОХОЛ,ПРОСТИТУЦИЯ ,НЕГРАМОТНОСТ ,....ДЪРЖ. ИНСТИТУЦИИ СА ЗАТЪНАЛИ ,В ---КОРУПЦИЯ,ДАЛАВЕРИ И ТЪРГАШ ---НЯМА КУЛТУРА ,НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ ,НЯМА И ДЪРЖАВА ------Има ПЛАНЪТ ----Ран Ът---затриване на Бг!
113
11
 
15
 
! Отговори
Eva преди 11 години
Станишев, ти май подскачаш за щяло и нещяло, без да вникнеш в това, което се случва.Чел ли си текста на песента - направо е вулгарен и супер просташки
112
0
 
7
 
! Отговори
ДО 122 преди 11 години
" В България ,никога не може да има ---ДЕМОКРАЦИЯ"---БУРОВ !