Кунева: В България се управлява в рамките на шегата, а не на закона

На хората се казва, че инфлацията е нулева, но те виждат реалността в хладилника си
Обновена: 29 сеп 2012 10:35 | 29 сеп 2012 10:07,
490
Кунева: В България се управлява в рамките на шегата, а не на закона
Снимка: Bulphoto

“В някои страни се управлява в рамките на закона, а в България – в рамките на шегата. Има ли “зелена светлина” от държавата да се търси частен инвеститор за „Белене“ и кога е станало това? Кога държавата реши, че искаме 100 % частен инвеститор? Прекратен ли е договорът за Белене – ако да - кога, ако не – защо.” Така председателят на движение "България на гражданите” Меглена Кунева коментира последното развитие на дебата за АЕЦ “Белене”, съобщиха от пресцентъра на движението.

На пресконференция в Силистра, Кунева остро разкритикува премиера Борисов и за преговорите по газопровода “Южен поток”, при които липсват публични данни. “Пакетно преговаряха по “Южен Поток” и АЕЦ “Белене”. Докъде се стигна?”, попита Кунева и постави следните въпроси за изграждането на газопровода, чиито отговори са важни за българското общество: какво се обеща и за сметка на какво, чии са тръбите и колко газ минава по тях, на кого се плащат таксите и колко години България няма да получава приходи?

Меглена Кунева коментира, че вместо премиерът да я пита през медиите за делото САПАРД, да си припомни, че по времето на осъществяването на аферата той е бил главен секретар на МВР. “Там трябва да се разследва”, каза още Кунева и допълни, че “не приема подобно страхливо поведението на премиера”. “Ще предложим на премиера да му правим справките, за да не говори глупости”, отбеляза Кунева, като го призова: “Вместо да обяснява на хората, че са хванали хиляди тонове кокаин, да покани журналисти, когато тези т.нар. “тонове наркотици” се изгарят, каквато е практиката в цял свят”.

“Имаме един много богат човек на върха на държавата. Не, никой вече не вярва на историите с филиите от детството му. Подценява се интелигентността на българина. Това е причината премиерът винаги да се появява сърдит на публични среши и пред журналисти – така прикрива, че е лековат като аргументи. Ако не можеш да предложиш на хората смислен разговор, то не можеш да им предложиш и смислено управление. Те са просто непрофесионалисти”. С тези думи Кунева оцени управлението на ГЕРБ.

Движение "България на гражданите” е заплаха и за ГЕРБ, и за БСП, както и за други партии, но категорично няма да се правят никакви съюзи. Нито с БСП, което е невъзможно по идеологически причини, нито с ГЕРБ, които страдат от носталгия по миналото на Тодор Живков, а премиерът се хвали, че днес се строяло като по тоталитарно време”, подчерта още председателят на партията.

“И след като опитаха да ме спрат как ли не, включително с регистрацията ни, чрез закон „Анти-Кунева“, с финансиране на кампании срещу мен в подземни сайтове и медии, нека да му е ясно - няма да правя коалиции, защото му нямам доверие”, изтъкна Кунева като поясни, че за “Движение България на гражданите” целта е спечелването на изборите само и единствено по правилата.

Кунева попита защо ГЕРБ не искат да намалят партийната си субсидия, която е в размер на 20 милиона лева годишно, и подчерта, че “срещу милионите на Борисов ще се боря чрез срещи с хората, дори в най-малките населени места в страната”.

Меглена Кунева беше категорична, че заплахите срещу представители на Движението няма да попречат на хората да изразят политическата си воля, което ще стане видно на самите избори.

“Ситуацията в страната прилича на разтурен цирк. На хората се обяснява, че инфлацията е нулева, но виждат реалността в хладилника си”, коментира и Калин Томов, секретар на движение "България на гражданите”.

“Вижда се вече краят на този режим. Премиерът ще прибегне до фалшификация, за да спечели състезанието, но дори и Кадафи падна от власт, защото само с тези механизми не може да се оцелее”, допълни Томов.

На среща с обществеността бяха представени членовете на опорния екип на движение "България на гражданите” в Силистра. Водач е Вилиян Илиев - предприемач, икономистите Десислава Христова и Зорница Митева, както и Яница Никова, студент по икономика на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
До 374 : Че то ми писна да ме "пробват" !Аз друг не виждам!Кои са другите "алтернативи"-Доган,Кунева, Костов, Станишката, Воленчо или Слави Бинев?Да не говорим пък за Касим Дал и кюрдите му!Или искате коалиция между всички тези палячовци?Прочети малко кой кво е направил за нас и за себе си докато е управлявал!Много забравяме кой кой е и какво си е взел за себе си докато е бил на "трона" на държавата!!!
308
3
 
3
 
! Отговори
азе преди 11 години
Защо светът е ПЪСТЪР,...има и такава КУКУМЕНГЕРИЦА!
307
3
 
11
 
! Отговори
ХаХа преди 11 години
Няма по-малко зло. ГЕРБ се провали. Ред е да се пробва някой друг.
306
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Всеки тръгнал да прави "алтернатива" на управляващите в момента!Как не ги е срам да се показват тези хора незнам!Моля ви Не гласувайте за тези палячовци-нов бардак със стари к...и не става!Аз лично ще избера по-малкото зло-Герб.Другите достатъчно ги гледах.Заради тях България се разпродаде и ограби от всякъде.Писна ми да им слушам сценариите за пред избирателя, а отзад зад кулисите-кради кради пари не му мисли...
305
0
 
2
 
! Отговори
turist преди 11 години
защовсекисенатисказаспасител...иискадада"управлява"..."загражданите"итоседниисьщиномераНАСЕЛСКИхитрецвадиотторбатасхитринките..."умозаключения"ипомалкоспинизнаселскадаскалица-далище"потегли" и някойдруг...алоуяпогледниназадвблизкотоминало...на"натрупваненакапитала"...опит иразчистаненаконкуренциатаисезамисликакщетибутненякойнатебина..."гражданите"авантакаксесменя"el cаpо де tutti cаpi"....ейтака..."щотгражданите"билимераклиитедаседнатида"яздят"="управляват"-билотяхенредясаусетети- "щотмногоплакаха"-налисасещатиченякойтрябвада"разреши"и"нареди"...понетакаепофилмитеикнигите....поживем и увидим....
304
0
 
6
 
! Отговори
ХаХа преди 11 години
до НЕ СМЕ ГЛУПАЦИПо време на прехода това бяха "демократите" а по време на комунизма "наште" хора. Системна грешка без възможност за поправка.
303
1
 
1
 
! Отговори
КУМИНТИРАЩИТИ преди 11 години
КВО ПРАИТЕ, ТО СЛЮНКА НЕ ВИ Е ИЗУСТАНАЛА. АМА, ТОВА Е БАБА КУНА, ЧАРВЕНАТА КУКУВИЧКА. АМА, ВИЖТЕ Я НА СНИМКАТА, КВА СЕ Е СБАБИЧОСАЛА. ША Я СВЪРШИТЕ ОТ ПОПЪРЖАНЕ! АМА И ТЯ ДУША НОСИ, ДУША АЛЧНА ЗА МАНГИЗИ, ДУША НЕНАСИТНА, НЕНАЯЛА СЕ, НЕ НАКРАЛА СЕ. И ДА Я ПИТА ЧОВЕК, ВЕЧЕН ЖИВОТ ЛИ ЩЕ СИ КУПУВА? И КОЙ Я ЛЪЖЕ, ЧЕ ТАКЪВ СЕ ПРОДАВА? НЕЩАСТНОТО БАБЕ!
302
2
 
9
 
! Отговори
eлекторат преди 11 години
Кунева, ти не вярваш на Бойко, ама ние пък не вярваме на теб!! Щото не един път си ни лъгала! Излъга ни че трябва да затворим АЕЦ Козлодуй ,за да влезем в ЕС, излъга, че договаряш най-добрите условия за присъединителния договор , излъга ни да те изберем за евродепутат, а се изсули еврокомисар за да се уреди Антонияфарма - колко още ще ни лъжеш?! И след изборите ще се прегърнеш с Тиквата ,за да му докараш хората които ще гласуват против ГЕРБ - щото това е целта на твоята партийка!!
301
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vsi4ki dosega upravlqvahte tazi darjava na 6ega.REVETE,AMA REVETE ZA VOENNA HUNTA S VOENNOVREMENNI ZAKONI!!!! Kadeto e stapila hunta v darjavi s palen batal kato na6ata vsi4ko si e vlqzlo v reda na ne6tata.Primeri mnogo:TURKEY,ARGENTINA,CHILI i mn.drugi t.e.kadeto nqma vlast i zakoni se prilagat drugi merki
300
1
 
6
 
! Отговори
НЕ СМЕ ГЛУПАЦИ преди 11 години
Другарко Кунева/Пръмова оливаш се . Най-малкото ти имаш правото да даваш съвети и да критикуваш. Ама на власт си и по тоталитарно време и по времето на двадесетгодишният преход. Точно такива комунистически мекерета нямат право да дават съвети,защото те са най-големите виновници за разграбването на България. Я да си припомним по кое време закриха блоковете на АЕЦ Козлодуй,кога се разпродаоха и съсипаха БТК,Електроразпределителните дружества, кога Доган,Станишев и Симеон си разпределяха порциите?
299
1
 
4
 
! Отговори
ХаХа преди 11 години
Народе разбери гласува се за тоя дето желае да има безплатно здравеопазване, образование и по-висок стандарт. Всичко останало е измама водеща до нарушаване на правата на човека.
298
1
 
1
 
! Отговори
Кунева банкерката на преди 11 години
Слави Трифонов(също Е-вестник и Дарик) работят за Алексей Петров. Той е наредил Слави да подкрепи кунева. 50% за Слави и 50% за Бойко - което не станало и затова са се скарали. Така е .. Но заменете Слави с Алексей. В уравнението.Кунева е банкерката на крадените пари от приватизацията и проектите в прехода. Тя знае колко милиарда има Костов и Бойко и всеки маргин... - И генерал
297
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Partiqta vi Kuneva be6e u4redena s kongres na 01.07.2012.Ta moje li da obqsnite kak za 3 meseca natrupahte kapital za mediini izqvi.Ot 4lenski vnos li,ot prodajba na narkotici li,ot lobi li,sas sredstva na ES li.Tova ne moga da si go obqsnq i iskam tova da kajete na va6ite bude6ti izbirateli.Ami kato e tolkova dohodno,daite vseki da napravi po edna partiq.Za 3 meseca!!!! Takava pe4alba i narkokartel ne moje da postigne.
296
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
IQ,Ще се направя на ударен , за Коефициентът ти на интелигентност , който сам си си го сложил , ама то Борисов,Цветанов,Плевенлиев доста трудно ще изкарат IQ на половина на твоя,а? Та преди Паметникът , ще веднъж прочети за написаното най отгоре за тоновете наркотици,къде се изгарят,кой ги изгаря, кои са присъствували, та да не се окаже , че става дума за няколко килограма , които постояно се въртят.А и идеята за САПАРД не е лоша,а?
295
1
 
5
 
! Отговори
ХаХа преди 11 години
Полза от ЕС няма, само се вдигат цените. Заплтите не са мръднали от 2007.
294
2
 
1
 
! Отговори
IQ 1046 преди 11 години
Като гледам не мож се мери с мен затуй пък на Борисов, Плевнелиев, Цветанов и Дянков кофите за интелигентност са напълно празни - 0, 0, 0, 0
293
6
 
2
 
! Отговори
ХаХа преди 11 години
Аз ще гласувам за Гоце и Трактора за да увеличат заплатите :)
292
2
 
4
 
! Отговори
до IQ 1.46 преди 11 години
Защо не се прекръстиш на;`Лижа ***`
291
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРЪКТИСАНА КУКУМЯВКА...ВСЕКИ ГЛАС ЗА ТАЯ ЧУМА ОТИВА ПРИ БСП,ГОЦЕ,ТРАКТОРА И ДОГАН----БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ.
290
0
 
1
 
! Отговори
Замислен преди 11 години
Ципокрилите насекоми са вредни ...