На бас, че референдумът ще се провали!

Студът ще спре хората да гласуват, смята Михаил Константинов
Обновена: 5 окт 2012 10:26 | 5 окт 2012 10:26,
305
На бас, че референдумът ще се провали!
Снимка: архив, Булфото

Хващам се на бас, че референдумът за АЕЦ „Белене” ще пропадне заради слаб интерес”. Това заяви пред bTV математикът проф. Михаил Константинов.

Той е убеден, че запитването ще се провали, тъй като по закон е необходимо да излязат да гласуват толкова граждани, колкото са упражнили и правото си на вот на последните парламентарни избори или до урните трябва да отидат 4 350 000 души. 

Константинов е категоричен, че толкова хора е абсурдно да отидат да гласуват на зимен референдум.
Математикът беше готов да заложи 5000 лева, а  парите, които ще спечели от баса, е готов да ги даде във фонд за лечение на болни деца.

Всички български политици еднакво се страхуват от българския народ, затова говорят приетите прагове, които са абсурдни”, смята Константинов.

„Докато политиците ни са единни затова, че ние сме малоумни, а те - умните, няма да стане”, заяви той.

„Сега ще профукаме едни 30 милиона, но ще провалим идеята за референдум, като рефренът ще бъде към БСП: Провалихте референдума, изхарчихте народна пара”, прогнозира Константинов.

„С референдум могат да се решават политически въпроси, но не икономически”, заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". „Като дойде ново правителство, ако не се намери финансиране, какво ще стане тогава”, попита тя.

"По инженерни въпроси ми се струва доста съмнително да се прави референдум. Той е ефективно средство, когато се решават политически въпроси. Аз искам специалистите да решават такива въпроси. Ние сме компетентни да решаваме собствения си живот. Тук има смесване на два елемента – политическия и експертния", смята Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
22 млрд е преувеличена поне с няколко милиарда за да изглежда неизгодно и страшно ,при положение че това е полуготов проект,правим заем и АЕЦ си плаща заема с печалбата от продажбата на тока нито хората ще плащат нито ще се бута бюджета.Не искат да я правят защото ги натискат А НА БАС ЧЕ СЛЕД КАТО ПРОПАДНЕ РЕФЕРЕНДУМА ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ДОЙДЕ ЧАСТЕН ИНВЕСТИТОР ИЛИ ОНИЯ АМЕРИКАНСКИЯ И ЩЕ МУ Я ДАДАТ
214
6
 
4
 
! Отговори
до румен 221 преди 11 години
Досега оценката е че централата ще струва 10,3 млрд. евро, при тази цена нашата централа ще е една от най-евтините в света и съответно - една от най-опасните(откъде мислиш са спестявани средства?).
213
4
 
14
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
236-ти,Белене струва 22 милиарда само в нечии болни мозъциДнешната стойност на проекта - равна на 4.53 милиарда евро -3,995 ЦЕНА и 0,535 милиарда ОСКЪПЯВАНЕ ОТ ЗАБАВЯНЕТО! До сега е построено за 1,39 милиарда евро или:- ЗА 4 ГОДИНИ СТРОЕЖ, ОСТАВАТ ЗА ДОПЛАЩАНЕ САМО 3,14 милиарда ЕВРО.- Ако ми кажеш каква ще е инфлацията до завършване ЩЕ ТИ КАЖА И КРАЙНАТА ЦЕНА.- КАКВИ 22 МИЛИАРДА Г-Н МИНИСТЪР ЛЪЖЕТЕ КАТО ДЪРТ СОЦИАЛНО СЛАБ
212
2
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
234-ти,Съгласен съм с теб, че:"... Какво е АЕЦ белене? Крава, която пасе в България, но я доят в Русия..."АКО СЕ СТРОИ С РУСКИ ПАРИ ЩЕ Е ТАКА...АКО СЕ СТРОИ С АМЕРИКАНСКИ - ЩЕ Я ДОЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ...ИЗВОД:- ТРЯБВА ДА СЕ СТРОИ С БЪЛГАРСКИ ПАРИ - ЗА ДА Я ДОИМ НИЕ...!!!
211
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Множество *** тук не могат да разберат едно простичко нещо - който построи централата, негова ще е. Ако я вдигнат руснаците, тя ще е РУСКА. Ако я вдигнат американци, ще е АМЕРИКАНСКА. Няма начин да е българска щото 22 млрд. няма откъде да дойдат.А червените *** и да агитират и да не агитират, все едно, референдумът е обречен.
210
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не желая руснаци или американци да си имат АЕЦ на наша територия.
209
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е АЕЦ белене? Крава, която пасе в България, но я доят в Русия.
208
3
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
няма ли аец белене няма развитие особено в севера там всичко е гроги,2020 я удължат козлодуй я не ,ще останем само с ВЯТЪРНИТЕ мелници и тогава че ни съдерат кожата повечето хора в БГ са за белене особено ония край там всичко живо се готви да гласува за бсп заради подкрепата им към проекта
207
1
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Така е 230-ти,- Затова не се приемат и ЕДИННИ ЕВРО-НОРМИ ЗА ЯДРЕНА БЕЗОПАСНОСТ. Ако такива норми се приемат - ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРЯТ 60% ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ РЕАКТОРИ И ДА ЗАРАБОТЯТ РЕАКТОРИ 1-4 В КОЗЛОДУЙ...!!!
206
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя държавата се провали...
205
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до227, доклада официално ще излезе на 18октомврив черновата се твърди, че всичките реактори на територията на ЕС имат пропуски в сигурността и за да се подобри положението са нужни 25млрд.евра
204
5
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО преди 11 години
Точно преди 6 години на всички есперти по ядрена енергетика стана ясно, че никоя банка в ЕС няма да отпусне кредити за АЕЦ Белене. Защо тези есперти мълчаха 6 години? Защо се търсеше инвеститор в ЕС при положение, че такъв съмнителен проект би провалил и най-силната банка? Защо трябваше да се наема английска банка за оценката на невъзможния проект Белене? Защо се събираха подписи за референдум? Защо се докараха някакви американци да инвестират без да имат кредитна линия?
203
2
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ГАДОСТ..., ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ЛЪЖЦИ И ПРОПАГАНДНИТЕ АМАТЬОРЧЕТА!!! ИЗЛЕЗЕ ДОКЛАДА ЗА ЯДРЕНАТА СИГУРНОСТ НА ЕВРОПЕЙСТИТЕ АТОМНИ РЕАКТОРИ- НО, ЗАЩО ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ЯДРЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ В ЕВРОПА, ЗАСЯГАЩА БЪЛГАРИЯ, Е "СКОПЕНА"... ЗАЩО СЕ КРИЕ ОТ БЪРГАРИТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ РЕАКТОРИ- ЗАЩОТО 5 И 6-ти БЛОКОВЕ СА В "ТОП-10" НА РЕАКТОРИТЕ В ЕВРОПА ПО ЯДРЕНА БЕЗОПАСНОСТ... И ЗАТОВА НИ СПИРАТ ПАРИТЕ ЗА ЯДРЕНА БЕЗОПАСНОСТ... ЗА КОЗЛОДУЙ!!!- ЗАЩОТО 3 И 4-ти БЛОКОВЕ В КОЗЛОДУЙ СА В "ТОП-30" ПО БЕЗОПАСНОСТ...- ЗАЩОТО ДОРИ И СПРЕНИТЕ 1 и 2-ри БЛОКОВЕ В КОЗЛОДУЙ, ПО БИЗОПАСНОСТ СА В "ТОП 50"...И НАКРАЯ...:- ЗАЩОТО 1 и 2-ри БЛОКОВЕ В АЕЦ-БЕЛЕНЕ СА НЕДОСТИЖИМО БЕЗОПАСНИ, СПРЯМО ВСИЧКИ РЕАКТОРИ В ЕВРОПА...!!!- ДА МОЖЕШ ДА ИМАШ НЕЩО КОЕТО Е НАЙ-ДОБРОТО В ЕВРОПА И... ДА СПРЕШ СТРОЕЖА ИМ Е... ГАДОСТ И ПОДЛОСТ СПРЯМО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ...!!!
202
5
 
10
 
! Отговори
Н. Тесла преди 11 години
От пeдepaстките ви писаници тук, разбрах, че:1. С или без референдум АЕЦ ще се строи2. Ако я построят руснаците е лошо3. Ако я построят западняците е добро4. Ако печалбата я лапнете вие е лошо5. Ако я лапнем ние е добро6. Една тоалетна - една отрязана лента, една АЕЦ - пак една.Няма рейтингово покритие7. Станишев не е подписал, за да не могат сега руснаците да ни осъдят8. Печелят американските ТЕЦ - Марици9. руския ток убива, американския лекува спин10. М. Константинов е плъх
201
5
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Шамане,Референдума се налага, ЗАЩОТО НЯКАКЪВ ВЗЕ, ЧЕ СПРЯ ПРОЕКТА...
200
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейците са против АЕЦ и за развитието на ВЕИ. Този референдум цели да ни отдалечи от европейските цели и да ни отклони от пътя който поехме влизайки в ЕС.
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се провали разбира се. Но това доказва, че БКП и в опозиция пак могат да харчат народните пари на вятъра ... 30-40 милиона ще отидат за безмислен референдум, който няма да има квота накрая. Не ми се мисли ако станат на власт колко милиарди ще изгорят.
198
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОМНЕТЕ, ПОМНЕТЕ, ПОМНЕТЕПЕТЪК 13 ОКТОМВРИ 2006КОГАТО ХОРАТА ОТ 23 ДЪРЖАВИ ПРОТЕСТИРАХА ПРЕД БАНКИТЕ КОИТО ВЪЗНАМЕРЯВАХА ДА ИНВЕСТИРАТ В АЕЦ БЕЛЕНЕ
197
0
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
РЕФЕРЕНДУМА НАИСТИНА ЩЕ ПРОПАДНЕ ,ТОГАВА ВСЕ ЕДНО ГО Е НЯМАЛО И СЦЕНАРИЯ С ЧАСТЕН ИНВЕСТИТОР ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОКАТО НЕ ГО ПРОДАДАТ
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още през 2006г стана ясно, че банките няма да финансират АЕЦ Белене. Не знам дали си спомняте, но аз помня 13октомври2006г когато в 23 европейски страни хиляди хора протестираха пред офисите на УниКредит срещу намерението на банката да участва в рисковия проект Белене. В Германия хората пращаха по пощата своите банкови карти в Дойчебанк и така изразяваха протеста си срещу участието на банката в рискови ядрени проекти като АЕЦ Белене. Защо министъра на енергетиката Р.Овч. не е разбрал?