Няма да има визи за Великобритания, увери Николай Младенов

Не ни заплашва бежанска вълна от Сирия
Обновена: 8 окт 2012 15:08 | 8 окт 2012 09:55, Елка Василева
149
Няма да има визи за Великобритания, увери Николай Младенов
Николай Младенов. Снимка: архив, Булфото

Категорично не съществува вероятност да бъдат върнати визите за българите във Великобритания. Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов пред bTV по повод публикации в британските медии, според които на Острова обмислят визов контрол, който да предотврати наплива на имигранти от някои европейски страни като България и Румъния.

В интервюто за "Сънди таймс" вътрешният министър Тереза Мей посочва, че трябва да бъде ревизирана европейската директива, която дава право на 500 млн. души да пътуват свободно на територията на Евросъюза. Според източник на вестника се обмисля облекчен визов режим за едни държави и въвеждане на визи за други.

Министър Младенов заяви, че става въпрос за интерпретации и предизборна агитация. Той увери, че в ЕС има принципи за свободно движение на хора и капитали, като Великобритания е една от държавите, печелещи най-много от този единен пазар. „Той няма как да функционира, ако си избираме какво да спазваме и какво не”, заключи външният ни министър.

Още по темата

Положението със сирийските имигранти у нас е под контрол, увери още Младенов, без да уточнява броя на бежанците от Сирия в България.

Младенов успокои, че българската държава не е заплашена от „огромна” бежанска вълна. Причината – съществуващият приоритет бежанците да бъдат подслонявани възможно най-близо до границите на собствената си страна.

„В перспектива в ЕС трябва да има сериозен разговор по темата, тъй като според ООН до 800 000 души могат да излязат от Сирия до края на годината”, посочи външният министър. Той допълни, че засега сирийските бежанци са между 240 000 и 300 000, по-голямата част са съсредоточени в Турция, Йордания и Ливан.

„Дестабилизирането на целия регион е най-голямата заплаха за всички. Турция не търси причина да се намеси в конфликта, тъй като той вече е пренесен на нейна територия с бежанците. Трябва да бъде намерено политическо решение на проблема, което да започне с оттеглянето на режима”, смята Николай Младенов.

 По думите му за 19 месеца има над 35 000 убити граждани на Сирия. Въпреки това все още няма вариант за военна намеса от страна на международната общност заради Русия и Китай, които блокират всяка подобна резолюция на Съвета за сигурност на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Клъхкащ преди 11 години
Абе то засега визи може и да няма ама като им се изръсят още няколко сурии *** на центрлания площад и плъзнат да крадат тогава да видим
118
0
 
1
 
! Отговори
bbb преди 11 години
До Анонимен abe glopak takav za6to napada6 ,,*** balgarin,vs sme hora ,,ne6tasnik,,zatova 6te mizeruva6;;;
117
1
 
1
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
НиКитУ доста се изпоти тази сутрин!Ама и водещият трябваше направо да му забие въпроса, не да се издава!
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е добре, ама все пак по-важно е уверението на ''foreign office''!
115
0
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
Ц Ц, нямало да има визи. Дреме ми на гайката. Ако поискат да сложат, Никито Минажа ще е последната инстанция с която ще се съобразят.
114
4
 
4
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
ники младенов има визия на хомосексуалист ,и затова и политиката но България е такава и от слугинаж към сащ станахме за смях
113
0
 
8
 
! Отговори
ау,лошо,много лошо преди 11 години
Младенов, коя ще е следващата партия, на която ще станеш член, а после и министър.Изреди ги всичките,хайде ...хоп при Кунева,там още не си бил.След като блесна като министър на Външно,пък преди това оправи и Отбраната,кое ще поемеш ? А,това че рипна сутринта,когато те питаха за баща ти беше мнооого жалко.Човек не трябва да се срамува от баща си и неговата работа.Нали тоя ти е дал живот ,образование и начална скорост.
112
1
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
БЕЗ КОМЕНТАР, ЩОМ ТОЗИ *** ОПРЕДЕЛЯ ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА....
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МЛАДЕНОВ Е ПЪЛЕН ПРОФАН ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА- ЗАБЪРКВА ОГРОМНИ СКАНДАЛИ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ, ДОКОГА ?
110
1
 
9
 
! Отговори
факт преди 11 години
Синът на ккравата е теле,а на човек от ДС е ченге.ГЕРБ=БКП.
109
0
 
9
 
! Отговори
Пенционерка преди 11 години
Другарю Младенов, какви визи за Ангия?Тъкмо мислех с голямото увеличение на пенсиите да прескоча до Англия да си видя внучето- студент там, а сега какво става?В теб ми е надеждата да уредиш въпроса, че на запад умират за теб.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябваше да го попитат и защо покани сирийската опозиция в хотела на Златев в Правец и да се изясним ние -България, терористична държава ли сме, щом като събираме всички сирийски терористи тук! А за баща му и ДС се знае от всички, както и за Плевнелиев- жви са неговите колеги от Дупница, когато беше шеф на ДКМС там- как се ставаше,знаем всички, знаем ,че всички от ГЕРБ са комунисти и комсолоци, калинки и корумпета. За Бойко да не говорим
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ БЕШЕ ПРИТИСНАТ ДО СТЕНАТА СУТРИНТА ВОТ НВИКТОР НИКОЛАЕВ С ВЪПРОСА ЗАЩО Е ПРОТИВ АГЕНТИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ БАЩА МУ Е БИЛ НА МНОГО ВИСОК ПОСТ ТЪКМО В ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ- КОЙТО Е ГЛЕДАЛ ИНТЕРВЮТО ВИДЯ КАК НЕ СЕ ОТГОВАРЯ НА КОНКРЕТЕН ВЪПРОС, А ЗАПОЧВА ДА ВДИГА ЛОЗУНГИ И ДА ГОВОРИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ- ТАКА ПРАВИ И БОЙКО- ТИ ГО ПИТАШ ЕДНО, ТОЙ ТИ ОТГОВАРЯ НА НЯКАКЪВ ДРУГ ВЪПРОС ИЛИ ПО-ТОЧНО- ВОДИ СИ МОНОЛОГ.
106
1
 
7
 
! Отговори
666 преди 11 години
ПРОЧЕТЕТЕ МАТЕРИАЛА:"Николай Младенов събра очите на сватбарите с еврейски танц" Очевидно Ники и френският му приятел (РАВИН ОТ ФРАНЦИЯ) не бяха репетирали специално за партито след венчавката, но си личеше, че често са го играли заедно. Танцът е такъв, че не позволява волности и импровизацииЗА МЛАДЕНОВ БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ Е НЕПОЗНАТ ТОЛКОВА КОЛКОТО И БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.В края на краищата какво значи тук някакъв си български народ, особено ако той не е богоизбран като тези танцуващи
105
0
 
2
 
! Отговори
M преди 11 години
Taka li kaza na David Cameron, Mladenov?
104
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
ТОЗИ, КОЙТО МИ Е СЛОЖИЛ МИНУС, НИКОГА НЕ Е ХОДИЛ В АНГЛИЯ, А ДЪЩЕРИТЕ МИ ЖИВЕЯТ ТАМ ОТ 6 ГОДИНИ И МОГА ДА ВИ ПОКАЖА СНИМКА НА КЛАСА НА МАЛКАТА- ОТ 23 ЧОВЕКА 8 СА БЕЛИ, А ТЯ Е НАЙ- КРАСИВАТА, ЗАЩОТО Е БЪЛГАРКА- ДРУГИТЕ СА БОЗАВИ И ***.
103
1
 
5
 
! Отговори
питащ преди 11 години
КОЙ ВЯРВА НА ТОЗИ ЕВРЕИН ?
102
1
 
3
 
! Отговори
ДО 119 преди 11 години
ЩЕ ТЕ МИСЛЯТ ЗА НЕГЪРКА- ТАМ ***, ИНДИЙЦИ И КИТАЙЦИ- ПОВЕЧЕ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ. ТЕ ЪК И АНГЛИЧАНИТЕ СА ЕДНИ!!!!!!!!!!!!!
101
1
 
17
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
АЛОООООООО ДНЕС .БГ ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЧЕ КОМСОМОЛЧЕТО МЛАДЕНОВ ПОБЕСНЯ КОГАТО В.НИКОЛАЕВ ГО ПОПИТА ЗА БАЩА МУ СЪТРУДНИК НА ДС!АМА ИМА ХОРА СА ГЛЕДАЛИ БТВ И ВИДЯХА ВСИЧКО! ЗАЩО КРИЕТЕ НАЙ ИНТЕРЕСНОТО В ИНТЕРВЮТО?
100
0
 
15
 
! Отговори
На бас преди 11 години
Щом уверява че няма да има визизначи ЩЕ има!