Лондон обмисля визов контрол за българи и румънци

След 2013 г. британският трудов пазар трябва да бъде отворен за тях
7 окт 2012 19:23, Елка Василева
300
Лондон обмисля визов контрол за българи и румънци
Великобритания обмисля визов контрол, който да предотврати наплива от имигранти от страни като България. Снимка: Reuters

Великобритания обмисля визов контрол, който да предотврати наплива от имигранти от някои европейски страни като България и Румъния. Това става ясно от интервю на вътрешния министър Тереза Мей за лондонския вестник "Сънди Таймс".

Плановете на кабинета потвърди и премиерът Дейвид Камерън в деня, когато се открива годишната конференция на Консервативната партия в Бирмингам. Лондон смята да постави под въпрос правото за свободно придвижване на хора в Евросъюза, отбелязва БНТ. Това засяга пряко страната ни, тъй като след 2013 година британският трудов пазар трябва да бъде отворен за българските граждани.

Великобритания оспорва една от основните свободи в ЕС, а именно свободното придвижване на хора, сочат сигналите от Лондон. В интервюто за "Сънди Таймс" вътрешният министър Тереза Мей посочва, че трябва да бъде ревизирана европейската директива, която дава право на 500 млн. души да пътуват свободно на територията на Евросъюза. Според източник на вестника се обмисля облекчен визов режим за едни държави и въвеждане на визи за други.

Тереза Мей изтъква притеснения, че свободата за пътуване води до увеличаване на икономическата миграция в Европа. Според вестника тя има предвид главно България и Румъния - има прогнози, че след падането на ограниченията за работа много българи и румънци ще потеглят към Великобритания.

Тази тема е част от плановете на Лондон да предоговори отношенията си с ЕС, разясни пред Би Би Си премиерът Дейвид Камерън.

„Мисля, че с времето ще се отвори възможност за ново споразумение -след следващите избори. Тогава ще трябва да имаме ново съгласие и това може да стане чрез референдум“, посочи Камерън.

В краткосрочен план Великобритания иска промени в бюджета на ЕС. Ако се наложи, Лондон ще използва правото си на вето, каза Камерън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
0
 
! Отговори
martin.bg преди 9 години
kakvi zakoni si izmisliate v bg.ili samo da se pishe ei taka. da stesirate bedni4kia narod.
233
0
 
3
 
! Отговори
KarayJohny преди 11 години
На уважаемите там трябва да им се обясни разликата между българи и румънци от една страна и *** с български и румънски паспорти от друга и тогава да им се изслушат коментарите , защото , ако точно българите и румънците им пречат на просперитета се задава логичният въпрос : Щом не може българи и румънци , може ли *** с български и румънски паспорти ?
232
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До tomahawk Дреме им на шмайзера на англичаните! Те са се "засилили" да бачкат за по 150-200 евро тук...
231
0
 
5
 
! Отговори
mdaa преди 11 години
КОНГРАЧУЛЕЙШЪН Mr Borisov!David
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споко!Дянков ще ги ''напляска'',Борисов ''се е разбрал с тях и няма да ги закача'',Цветанов ще им ''хвърли две-три пържолки'',земеделския(както и да му е името...) ще ''замрази'' цените на проститутките по морето заради тях,а Младенов ще им попее малко стари еврейски песни на ухо,докато Д.Добрев ''зида'' нова България...Кораба потъва нормално.Вода ще има за всички давещи се...
229
1
 
1
 
! Отговори
ss преди 11 години
BG e v EC nali...
228
7
 
16
 
! Отговори
tomahawk преди 11 години
"Великобритания" е била враг на България и често сме били разменна монета за тях в исторически план .Колкото до момента, аз лично предпочитам ако въведат визи за Българи, ние да въведем също за тях.
227
5
 
0
 
! Отговори
До Hitar Petar преди 11 години
и да ни фалират 30% от хотелите ид*от хахахах и да се лиши икономиката от дирекните стотици милиони които харчат тук браво е икономист
226
3
 
1
 
! Отговори
До до 271 преди 11 години
в тия форуми брат има и мислещи хора запазиха ограниченията защото в цяла европа има масова безработица и като има ограничения запазват работата за техните си граждани, ако нямаше безработица и им трябваха хора да работят за без пари щяха да ги махнат :) кви тройни коалиции сънуваш това е приключил мит вече
225
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аре стига с истериите е това е манипулация защото идват избори да *** и ***. Там има масови източно европейски настроения и идват избори и излиза управляващата партия и казва ще въведем визи и всички повечето англичани ах колко патриотично настроено правителство имаме ще ни отърве от тях. Печелят изборите и няма да направят нищо щото по основните договори се основават на свободни движение на хората в ЕС те печелят че им работим за безпари хахахах
224
0
 
8
 
! Отговори
DJERI преди 11 години
TIQ ANGLI4ANI I AMERIKANCITE SAMO ZA NAS LEPNALI VIZI.TOGAVA ZA6TO NA6ITE UPRANICI ROSEN4O I TIKVATA IM LIJAT ZADNICITE Q MALKO PO MYJKI.TIQ DOBRO NIKOGA NE SA NI MISLILI I DONESLI .TURNETE IM NA TQX VIZI RAVNOPRAVIE
223
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
англичаните искат хем х..я докрая, хем душата в рая..или с други думи, да им е вътре, ама да не се празни:) да търгуват свободно, ама да не дават на другите; да им сложат визи, ама те самите да нямат; хем да са в ЕС, хем да не са..Да нямат евро, но да се месят в заседанията; да не спазват фискална дисциплина, но да казват на другите какво да стане..просото са щастливи, че кака меркел се занимава с гърците, берлускони - с жените си, а оланд - с ***, иначе инглизите ще ият една студена вода.
222
0
 
9
 
! Отговори
За жабата и гьола преди 11 години
Пълна съгласуваност между мерките в западните държави и у нас! Тук ще въведат ограничения за минималната заплата в провинцията, там няма да пускат бедните българи да припарят. Също и в големите градове у нас! И какво ще се получи? Нещо като гета, от които трудно можеш да излезеш. Ще кажете способните ще пробият. А как, като родителите им няма да имат пари да заплащат доброто им обучение?
221
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами тогава визи за британците от наша страна. Стига сме осигурявали пианските почивки на тея *** за без пари.
220
7
 
11
 
! Отговори
jen преди 11 години
Всеки *** по документи е БЪЛГАРИН! Нормално да ни сложат визов режим:) Какво роптаете - докато не си оправим проблемите с малцинствата, всички сме в кюпа!
219
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да въведат облекчени визи за висшисти, които искат да се развиват по специалността си и строго ограничени такива за неграмотните ***, които не знаят как да си купят хляб в магазина или да попълнят една елементарна молба за работа(на английски).
218
0
 
13
 
! Отговори
Калофер преди 11 години
Николчо Младенов заповяда на англичаните да не въвеждат визи за българите!
217
2
 
6
 
! Отговори
до 271 преди 11 години
Да ти припомня ли, че много държави запазиха ограниченията за работа до 2014 още през 2007, по време на любимата ти тройна коалиция.
216
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв Шенген какви пет лева?! Най- после тия разбраха че Берлинската стена си е струвала и ако можеха щяха да направят нова китайска стена. Не Европейския съюз е нужен на България, а ние сме нужни на европейския съюз. Жалко е че се лансират версии за обратното и се манипулират хората. За това се дават пари за магистрали, та германците да не си трошат камионите и за нищо друго. Условие беше за влизане и да си разбием икономиката , та *** им да ни залеят. Изядохме лудата крава и...
215
4
 
5
 
! Отговори
JIVEE6T V EVROPA преди 11 години
DA VAVEDAT DRUG ZAKON : ZAPLATATA NA VSEKI NOVODO6AL EMIGRANT DA NE E POVE4E OT 100 EVRO !!! TOGAVA NIKOI NIAMA DA IDVA V ZAPADNA EVROPA !!! A NA RABOTODATELI KOITO EXPLOATIRAT RABOTICI NA 4ERNO , DA IM SE NALAGAT ADSKI VISOKI GLOBI OT 1 000 000 EVRO , TOGAVA I TE NIAMA DA NAEMAT RABOTNICI NA 4ERNO I VSI4KO 6TE SI VLEZE V RED