Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!

ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на хората, ревна БСП
Обновена: 12 окт 2012 19:08 | 12 окт 2012 19:08,
710
Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!
Петър Димитров се разгневи от името на БСП. Снимка: Impact Press Group

За пръв път в страната има непозната досега ситуация - всички са срещу ГЕРБ заради новия  данък върху лихвите по депозитите, констатира в декларация от парламентарната трибуна БСП. Съобразете се с хората, откажете се от тази авантюра, призова Петър Димитров.

Той цитира международно изследване, според което България е на първо място в света по намаляване на населението.

„Веднага след нас е африканска държава, в която почти цялото възрастно население е болно от СПИН. Както казва поетът - „не беше мор, не беше чума”! Беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ!“, изрази се поетично Димитров.

БСП обвини правителството, че в резултат от управлението на ГЕРБ животът на българите вместо „европейско развитие“, се превърна в борба за оцеляване“.

Още по темата
„Ние не ви обвиняваме за това, че нямате ясна политика, че всичките ви решения са от ден до пладне, че направихте управлението хазартна игра от типа на „тука има - тука нема”, а официалната ви политика е „шменти-капели”. Ние ви обвиняваме за резултатите от това управление“, отсече Димитров.

Той определи като своеобразен „връх в управлението” на ГЕРБ новият 10% данък върху лихвите по депозитите.

„В своето „победоносно” управление правителството на ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на милиони българи. Очевидно при управлението на Бойко Борисов тези черни дни вече са настъпили. Но парите няма да се ползват от спестителите, а от правителството“, заяви още червеният депутат.

„Тук искам да припомня една стара еврейска притча. Старият евреин съветвал сина си: „Запомни, сине, винаги, когато взимаш от някого пари, те са чужди. Но когато трябва ги връщаш – винаги връщаш свои пари”! Така е и в България: когато правителството взима пари от българите, то взима чужди пари. Но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов! Както би казал поетът: „Но не своите пари братя, а парите на народа”“, въодушеви се още Петър Димитров.

От БСП са категорични, че цялото увеличение на пенсиите и заплатите ще се събере от джобовете на
хората - от предвидените приходи догодина от 1,5 млрд.лв. От ДДС, 300 млн. лв. като данък върху доходите на физическите лица и от новия десятък върху спестяванията.

Средната инфлация за миналата година е 4,2 процента, лихвеният процент - 4 на сто - какво
облагате, попита управляващите Петър Димитров.

През четвъртата година от управлението на ГЕРБ икономиката е в пъти по-изостанала от управлението на тройната коалиция, отчитат социалистите. 

Петър Димитров посочи, че разликата в доходите между България и Румъния е над 22 процента в полза на северната ни съседка.

Не ви ли смущава, че прогнозата за догодина в световен мащаб е за ръст на икономиката от 3,5 процента, а в България 1,2 на сто, попита депутатът. Практически всички отрасли са под предкризисното си ниво, с изключение на туризма и търговията,  за което Борисов нямал заслуга, констатират от левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
5
 
! Отговори
do НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
ти съвсем си изкукал бре ...
18
5
 
6
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Съобразете се с хората, откажете се от тази авантюра, призова Петър Димитров. А защо не се съобрази с хората не искащи да се закрие Кремиковци а си затрая и неговата авантюра е с косвени последици.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 10: Ти си един наивник...кото бъркаш "добър" човик с бетонна глава, каято носи отговорност за разхищението на огромни държавни средства и все още не в затвора !
16
23
 
12
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Отвратителни, гнусни червени отпадъци! Иска ми се да използвам по-красноречиви думи, но ще наруша правилата на форума. България ще тръгне напред единствено и само, когато на територията ни не остане нито един комунист!
15
1
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Я отиди да стрижеш калинки ,а не използвай числа на които не знаеш значението.та 34 милиарда.Ами раздели ги на 7 милинона и ще видиш ,че ще получиш сумата 4857лв на калпак-Това много ли са или са малко.И да ти кажа ,че половината от тия пари са на около 600 човека в България.Това според официалните данни
14
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8, да ми ядеш герберския к*р. Правителството все още изплаща пари по договори за 6 г., сключени от кабинета на Станишев за изпроводяк (през цялата му последна година). Политиката на бюджета е определена много отдавна, на икономии още преди Герб да влезе във властта и да взема решения. Като капак на всичко парите от европейските фондове, които донякъде допринасят за освежаването на българския пазар с нови инвестиции при Станишев ги спряха всички, сега всички пак текат към България.
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На това му казва отчаян опит за събиране на пари. Постъпка на отчаяние поради некомпетентност.
12
24
 
12
 
! Отговори
do 10 преди 11 години
НЕ Е ДОСТАТъ4НО да си 4естен и по4тен ...Тои и жан Виденов бе6е 4естен и по4тен, пък виж какво стана 97-а ...САМО ГЕРБ !!! ДОЛУ БКП !!!
11
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Капитализма си отива, и крахът на капитализма ще е по-жесток от този на социализма!РЕВОЛЮЦИЯ БРАТЯ, РЕВОЛЮЦИЯ!
10
20
 
16
 
! Отговори
дан преди 11 години
мамка ви *** комунистическа, трябваше 1989г да ви *** всички, да има мир в страната
9
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата грешка на ГЕРБ е, че допусна тези да се разхождат на свобода ! ... сега им сърба попарата, а те продължават да тежат като воденичен камък на шията на държавата !
8
9
 
45
 
! Отговори
Деси преди 11 години
Тия *** първо погнаха майките да връщали неправомерно взети мизерни стотинки, после орязаха болничните и обезщетенията за безработица (уж антикризисна мярка, която уж да отпадне от януари 2012 г...грънци), после орязаха безплатните лекарства, после увеличиха възрастта за пенсии без да се съобразят на 60г хората губят вече жизненост, после увеличиха осигурителния стаж за изчисляване на майчинството на цели 24 месеца, сега и това...не геноцид, няма такава силна дума в богания ни език...
7
27
 
18
 
! Отговори
българка преди 11 години
Мнооооого сте загрижени другари цоциалисти за народа, ама мнооооого!Вие, които окрадохте и съсипахте държавата, вие които изядохте влоговете на хората с инфлацията, която спретнахте на Жан Виденов, вие ли ще ни говорите за честност и справедливост - ЛЪЖЦИ!!!
6
14
 
37
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Лично познавам този човек. Гарантирам ,че е честен и почтен. Заставам зад всяка негова дума и знам ,че не са пропаганда ,а самата истина.Не ме интересува политиката ,пиша ви като човек ,който му "пука" за България.
5
39
 
17
 
! Отговори
kulio преди 11 години
34 млрд лв депозити в банките били бели пари за черни дни???? , я си е.бавайте майката комуноидна върнете откраднатите комисионни от АЕЦ Белене
4
8
 
25
 
! Отговори
Вожда до 3 преди 11 години
"алоо братята от БКП връщайте парите "Няма. Тези пари са при Кристалинчето мии.
3
24
 
18
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Стига б-ееееее.Кой вкара" плосък данък"?
2
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да повярвам, че се съгласявам с политик, но този говори ужасно умни и верни неща. Народът откача вече от безпаричие, а тези се чудят къде що да оскубят. Недай си Боже да дотрябват тези пари за лечение, тия няма да ис мръднат пръста да отпуснат някой лев.
1
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една, че две, че три, усилни и паметни години,БОЖЕ, за някой грях ръце всесилни,надигна ти и нас наказа!Кой ли може, неволя българска изказа,макар и - вчерашна се дума?Да беше мор, да беше чума,че в гроба гърло не гладува,ни жадува!А то... ГЕРБерастия ни удари,а то порой ни мътен влече,Дянков ни попари, простотия беше,у българите мозък се опече.