Вземаме от богатите, даваме на бедните...

Новият налог ще засегне само най-богатите хора, твърди премиерът Борисов
13 окт 2012 18:02, Бойчо Попов
1746
 Вземаме от богатите, даваме на бедните...
Снимка: БТА

Броени дни, след като стана ясно, че има предложение за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите, премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с него.

„От налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка“, заяви премиерът при днешното си посещение в Шумен. 

Още по темата

„Тези, които имат малки спестявания, да ги приемем, че са бедни, макар че никъде по света, когато имаш спестявания и вземаш лихви от тях, не се наричаш беден човек. Но да приемем, че с малките влогове са бедни хора - на 1000 лв. увеличението е 30 стотинки на месец. В същото време при плоския данък 10 %, който беше въведен от предишното правителство, и тогава имаше смисъл, защото имаше огромен растеж, е много трудно да правиш социална държава“, казва още премиерът.

„След като е минало на Министерски съвет, ние сме го приели като решение. Преди месеци, когато казах, че има много пари в банките, а не влизат в потребление, тогава коментарите бяха, че много малко хора, и то богати, имат влогове, а бедните нямат спестявания“, добавя Борисов.

По думите му на практика от тази налог върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат големи спестявания и много пари в банката. Тези пари щели да отидат директно за увеличението на минималната заплата и за вдигането на пенсиите „при 10 % плосък данък, при най-ниските данъци, при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа“.

Премиерът посочи още, че в цяла Европа има такъв данък. „Паралелно с това вдигаме и доходите – и минималната работна заплата, и пенсиите“, каза той и допълни, че от първия ден, когато управляващите са дошли на власт, са вдигнали пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе аз не съм от най умните ама все си мисля ,че парите на богатите са извън България.Това ще стане 1 към 1 като данък КОЛИБА.
0
 
5
 
! Отговори
БКП-ГЕРБ преди 11 години
Вземат от всички и дават на богатите!
0
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 11 години
Аман от тоя... то не беше сирак горкият, гонен, онеправдан, сам се издигнал от нищото... сега като някакъв Робин Худ се изживява. Чакам скоро да се самопровъзгласи за божи наместник на земята и нов месия... Като е такъв поддръжник на социалната справедливост и иска да взима от богатите, та да дава на бедните, що не си дари неговото имущество и да вземе на неговите министри апартаментите (по 6-7 дето са взе от спестявания) и милионите... За пълни *** ни мислят явно...
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Народе подложен на геноцид! Ако докараме единственият български политик и единствената българска партия АТАКА, покрай възтановяването на България ще бъде закрит и футболния клуб Бистрица, за ЦСКА да не говорим. София ще стане един милион, турци и *** ще има, но ще трябва специално да ги търсиш, евреите обаче ще изчезнат без да се обаждат - даже в медиите няма да се мяркат. Доходите ще станат прилични, каквито се полагат на един трудолюбив и талантлив народ, а не кото южните ни ***.
1
 
7
 
! Отговори
значи преди 11 години
значи много ме е яд на тия *** около него където се хилят угоднически,абе не е ли ви срам ,нямате ли достоинсво,тиквата каже поредната си глупост и те хи,хи ,хи-пфу ***
3
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
До Анонименкажи честно колко ти плащат на коментар??? навремето икономически неграмотните покрай валутният съвет поотрезняха и бягаха от дефицит (за *** няма да поснявам структурата на нашата икономика и имплицитният дефицит, няма да обяснявам и валутният съвет - само искам да кажа, че селските *** проумяха, че дефицита за БГ е лош - макар и излишъка да генерираше инфлация в следствие на борда - ама да не се отнасям, че така и така не знаете за какво ви говоря)???
1
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
интересно, дали тиквата и цветелина си държат обюо трите милиярда в БГ банки, още по-интересно е, дали масовият убиец геноцидаджия на сб/мвф си държи хонороарите за изтриването на БГ от картата е преместил депозита си от 7% лихва на годишна база в левове от тук в родната му сошуа???
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставете го тоя Бойко най-накрая. Днеска се скъса от кихане. Все за него си спомняте като речете да напсувате някого.
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРЕЙ ЗАСТУДЯ И ДЯДО КОЛЕДА БЪРЗА ДА ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТ :) АКО НЕ БЕШЕ ТРАГИЧНО ЩЕШЕ ДА Е ПРОСТО КОМИЧНО.........
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагло и мноооого лъжливо л...о!
0
 
21
 
! Отговори
УФСЪ преди 11 години
съвременият Робин ХУ..!!
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До марти МАрти, по времето на Орешарски бяхме преди Албания, Румъния, Македония и Косово по МРЗ, по минимална пенсия и по качество на живот. Сега сме след тях. Защото Дянков е "мнооо печен" и излизахме от кризата 2345 пъти. А относно какво знае и какво може единия и другия - Орешарски е университетски преподавател, които чете лекции и в чужбина, Дянков е канцеларски плъх от СБ, изгонен с камъни от Грузия!
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Петър Белоречки Лихвите не се облагат в целия свят, това първо. Второ в целия свят инфлацията е по-ниска от лихвите и имаш някаква реална печалба от това да държиш парите си на лихва в банка. Само че в България не е така. Облагането на лихвата е все едно да облагаш с данък печалба загуба. Ако направят всичко като в "целия свят" - нека ни облагат с данъци като в целия свят.
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
Майкъли, значи мен *** баннахте, а онзи с белите чаршафи не го изтрихте!
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До марти,Покажи ми един политик който харчи собствени пари, някой червен гуру може би? Разходите на правителствата се увеличават, и това е глобална тенденция. Ако мислиш, че България е някакво изключение, може да погледнеш администрацията на Обама какво прави.
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дебел ЧЛЕН за всички комунисти и техните деца и внуци пояснявам комунисти -оригинал БКП - децата им БСП СДС НДСВ ДПС ГЕРБ И ДС
14
 
5
 
! Отговори
Петър Белоречки преди 11 години
Абсолютно в целия цивилизован свят лихвите от влогове се облагат. В това няма лошо, та дори и в принципа. Колко хора в България имат влогове и на каква стойност са. Ами всеки единадесети има влог в банка. Представете си колко много българи въобще не могат даже и да си позволят да спястяват. А над 90% от влоговете са под 2000 лв. т.е. по 60 стотинки на месец...Егати данъка за тези хора...та то няма и една малка боза. В момента най-много реве червената комунистическата мафия със техните синчета, внучета и бартчеди които ограбиха страната и лапат лихви от големите си и преголемите си влогове. А вие по-долу дето ревете имате ли въобще спестявания и влогове. Щото пенсионер с влогове и с по пет апартамента звучи хубаво. А ВИЕ ЗА ТЯХ ЛИ СТЕ ?????? ОТ БОГАТИТЕ ЛИ СТЕ ДЕТО ПЛАЧЕЛИ?????
0
 
9
 
! Отговори
марти преди 11 години
До filantropКъци го няма,както и Серго,но кЪртуните като теб са все още тук!!!Какво изяде Серго,бре тикво???Да не би Дянков досега да харчеше лични пари???Колко спести Дянков досега???И единия,и другия са един дол дренки,но...парите,които те харчат,и които тепърва искат да похарчат не са техни,ами мои,и твои!!!А най-страшното е,че все повече харчат и все по-малко обяснения дават!!!
6
 
0
 
! Отговори
filantrop преди 11 години
Къци, ти ли си? Сакразма ти е като вицовете...Готовата питка я хапна серго и ко., сега остана да плащаме сметката.
0
 
4
 
! Отговори
марти преди 11 години
До filantropНали не си толкова ***,че да не улавяш сарказъма в казаното???С готова пита,драги ми филантропе и баба ти Пена може да направи...помен като финансов министър!!!