Вземаме от богатите, даваме на бедните...

Новият налог ще засегне само най-богатите хора, твърди премиерът Борисов
13 окт 2012 18:02, Бойчо Попов
1746
 Вземаме от богатите, даваме на бедните...
Снимка: БТА

Броени дни, след като стана ясно, че има предложение за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите, премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с него.

„От налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка“, заяви премиерът при днешното си посещение в Шумен. 

Още по темата

„Тези, които имат малки спестявания, да ги приемем, че са бедни, макар че никъде по света, когато имаш спестявания и вземаш лихви от тях, не се наричаш беден човек. Но да приемем, че с малките влогове са бедни хора - на 1000 лв. увеличението е 30 стотинки на месец. В същото време при плоския данък 10 %, който беше въведен от предишното правителство, и тогава имаше смисъл, защото имаше огромен растеж, е много трудно да правиш социална държава“, казва още премиерът.

„След като е минало на Министерски съвет, ние сме го приели като решение. Преди месеци, когато казах, че има много пари в банките, а не влизат в потребление, тогава коментарите бяха, че много малко хора, и то богати, имат влогове, а бедните нямат спестявания“, добавя Борисов.

По думите му на практика от тази налог върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат големи спестявания и много пари в банката. Тези пари щели да отидат директно за увеличението на минималната заплата и за вдигането на пенсиите „при 10 % плосък данък, при най-ниските данъци, при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа“.

Премиерът посочи още, че в цяла Европа има такъв данък. „Паралелно с това вдигаме и доходите – и минималната работна заплата, и пенсиите“, каза той и допълни, че от първия ден, когато управляващите са дошли на власт, са вдигнали пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
 
3
 
! Отговори
марти преди 11 години
До СпонгиСпонги,това дали ти...мислиш,че Орешарски бил по-добър финансов от...Дянков не интересува никого,защото и при двамата,както и при тези преди тях все бяхме...на опашката!!!А и на малките деца е ясно,че в сравнение със сегашната ситуация на Дянков,Орешарски беше като един съвременен Крез,който само харчеше готови и оборотни пари!!!Което не значи,че Дянков е...много пестелив,дори напротив-харчи и за умрелите,когато става въпрос за търтеите по хранилките,и...е пестелив спрямо останалите!
4
 
3
 
! Отговори
filantrop преди 11 години
Да, ще вземе на Баба Пена 50 стотинки от лихвата и ще и върне 20 лева бонус към пенсията. Печалба, както и да го погледнеш.
0
 
16
 
! Отговори
марти преди 11 години
Боки,Боки,*** сте като дървени налъми и ти,и онзи очилатия ***!!!Ще вземаш значи от на баба Пена спестяванията с данък върху лихвите,за да й ги върнеш обратно като...увеличение на пенсията?!?Къде спят тези от Нобеловия комитет,та още не са ти връчили на теб и на Очилаткото Нобеловата награда за...рационализация???А за слухтене,за търтеите на държавна службичка,за партиите и тем подобни колко пари предвидихте тази година в бюджета и дали при тях има...намаление поради кризата???
0
 
22
 
! Отговори
норич преди 11 години
с този данък моят глас за герб безвъзвратно отлетя...
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СпонгиНапротив ББ реже ленти....да стане един шивач предлагам,има да режеее
1
 
5
 
! Отговори
Никол преди 11 години
интересно какво ще дадат на баба ПенаЗначи взимат и от скътаните средства и ежемесечно я товарят с данък за мижавите и спестявания-това банките няма да оставят без такса така че като тегли чертата по-добре да не и дават нищо Щото...тя дава а трябва и деклараций да подава в НАП та и транспортни ако и трябват или ...накрая за бонус може и глоба да и наложат разбира се социално най-ниската нали са милозливи за това че не е могла да си попълни декларацията за лихвата от влогчето Май....Пена дава не
1
 
2
 
! Отговори
ЕвроПси преди 11 години
На Еврейските писачи.............у дупе!
10
 
20
 
! Отговори
НН преди 11 години
Стига сте взимали и давали! Герберски щуротии. Ние пък ще вземем бюлетината и ще я пуснем за БСП.
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Вземаме от богатите , даваме на бедните " - комунистически лозунг . ГЕРБ лява партия ли са ?
1
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До filantrop 1440Вероятно, ЦЦ отново ще манипулира вота и ГЕРБ ще "спечели" изборите. Това няма да промени нищо. Само България ще затъне още повече. Впрочем Орешарски беше много по-добър финансов министър от Дянков. Без да харесвам Тройната коалиция и техните издънки, смея да твърдя, че се справяха много по-добре от ГЕРБ. Съжалявам, но това е горчивата истина. Аз съм обикновен човек. За мен е все едно кой е на власт, дори когато не го харесвам, важното е да работи. ББ не прави нищо.
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Потресаваща истинска случка разказва пред в. 24 часа актрисата Мариана Жикич. От пет месеца Мариана Жикич иска да разкаже един потресъл я случай от детската градина, в който доскоро била дъщеря й, но няма къде, пише в. 24 часа: Един ден отивам да прибера дъщеря си от градината. Виждам майка, която трепери цялата.Дърпа ме за ръката и пита:- Вие ще почерпите ли децата, когато вашият шеф има рожден ден?В първия момент не разбрах за какво става дума, но усещам, че отговорът трябва да е не.Жената продължава:- Защото вижте какво е направила учителката в детската градинаКаква е ситуацията? Премиерът Бойко Борисов имал рожден ден. Майка, която работи в Столичната община, носи торти, останали от този рожден ден, понеже синът й е във въпросната детска градина.Учителката обяснява на децата, че това са торти от рождения ден на премиера г-н Бойко Борисов. Едно от децата обаче обявява, че не обича Бойко. Тогава ти няма да ядеш от тортите, наказва го учителката. Когато видях това дете, то беше страшно потиснато, трепереше и се притискаше в майка си. Много крехки са децата на тези възраст, много чувствителни към това какво е справедливо и какво не е. Според мен тази жена не може да бъде учителка в детска градинаТази учителка наистина трябва незабавно да бъде шутирана, но разказаната случка показва и нещо по-дълбоко това, което се случва в психиката, в народопсихологията на този народ, който не само живее безропотно в култ към личността на Бойко Борисов, но и превръща този култ в начин на възпитание и на живот.
4
 
1
 
! Отговори
filantrop преди 11 години
Ако в Герб има повече комунисти от БСП (че има е безспорен факт), то в Партията какво има? Овце?Ако след Бойко не идва Станишев, то кой идва, Костов? Самозаблудата е опасно нещо.
3
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До filantrop 1436Само един *** може да подкрепя ББ. Съжалявам. Костов е умен и вижда колко дълбоко е загазил ББ. А за избирателите, те се лутат по това което им показват по телевизията. ЮМедиите манипулират обществото. Убеден съм, че ако хората се абстрахират от чувствата си ще се сетят кой е най-добрият Премиер до сега. Не е ББ всеки случай, нито Станишев.
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
Червените агитатори са агитаторите на ГЕРБ !В ГЕРБ има повече бивши комунисти и червени олигарси от БСП !Как да избягаш от истината ?!
1
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До filantrop 1435Тезата след ББ идва Сергей е на ченгетата. Ти си още малък за да си ченге, а ако си такъв, първо стани професионалист и после манипулирай. Не ти се отдава.
1
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
ГРБС - да се чете ГЕРБ. Извинения.
1
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До filantropTaka ще бъде когато ДС ченгетата оплюха Синята Коалиция. Ченгетата от ГЕРБ се постараха да разединят коалицията. Аз ще продължа да ги подкрепям, защото ДСБ е единствената дясна партия. ГРБС са комунисти и откровени болшевики. Болшевики на власт още 4 години? НИКОГА!ПП. Дори недоразумението Жан Виденов призна, че Иван Костов е единствения независим премиер.
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1431, проспал си последните три години, момче.Запиши си и помни Доган винаги е бил и ще бъде с ГЕРБ. Това за хонорара (пардон за барбекюто) беше за такива като тебе, да викат и скандират Станишев е виновенНякъде там, край ГЕРБ и Доган, ако е необходимо ще бъде и другарката Пръмова
0
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До filantrop 1426Запомни, срещу некадърниците от ГЕРБ са всички здравомислещи българи. Ние демократите предупреждавахме още на частичните кметски избори в София за какво недоразумение се канят да гласуват част от сините софиянци. фактите днес са налице. Пълен провал. Провалът не ми харесва защото рефлектира върху нас, но това е печалната истина. Колкото по-бързо се махне ББ, толкова по-добре за всички.
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
робин худ?