БСП вади нови сигнали за корупция срещу ГЕРБ

На правителствената хранилка ли са "Бистришките тигри", пита левицата
Обновена: 17 окт 2012 21:29 | 17 окт 2012 21:29,
93
БСП вади нови сигнали за корупция срещу ГЕРБ
Корнелия Нинова Снимка: БТА

Нови сигнали за корупция от страна на управляващите внесоха депутатите от левицата в комисията за корупция по високите етажи на властта на лидера на РЗС Яне Янев. 

Корнелия Нинова представи сигнал, свързан с добива и търговията на дървесина.

Комисията трябва да изясни как са избрани брокерите на стокова борса и има ли нарушения на закона при избора на фирмите. Другите важни въпроси са : оказван ли е натиск върху фирми да не участват, как са проведени обществените поръчки, има ли облагодетелствани лица и те ли са причината за високата цена на дървесината.

„Някой е наредил между АЕЦ "Козлодуй" и гражданско сдружение да бъде сключен договор, на базата на който от централата са превеждани големи суми пари”, изтъкна Георги Терзийски. Според него възниква въпросът кой е наредил сключването на такъв договор, какви суми са били превеждани и защо превеждането на пари е секнало, след като председателят на сдружението Чавдар Атанасов е бил освободен.

Терзийски отбеляза, че Атанасов е съотборник на премиера Бойко Борисов в „Бистришките тигри“. Депутатът попита дали това означава, че „Бистришките тигри“ са на правителствена хранилка.

Пенко Атанасов представи сигнал във връзка с обществената поръчка за избор на борсов посредник за закупуване на горива от Селскостопанската академия за срок от три години. „Категорично е нарушен общественият интерес и считаме, че ще бъдат нанесени щети на държавата до 812 000 лв.”, твърди  Атанасов.

Колегата му Ангел Найденов пък коментира пред медиите посещението на Яне Янев във ВСС.

Във вторник в качеството си на председател на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта Янев отиде във ВСС и поиска подробности около казуса със следователката Татяна Шарланджиева, която през 2007 г. беше разследвана за работата й по дело за злоупотреби в "Топлофикация"-София.

Янев се е интересувал кой е засекретил дисциплинарното производство и на какъв принцип е избран дисциплинарният състав.

Преди 5 години тогавашният директор на следствието Ангел Александров обвини Шарланджиева, че с посредничеството на Корнелия Нинова се опитала да осуети разследване срещу собственика на консултантската фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев, който бил замесен в злоупотребите в "Топлофикация", смятан за близък до тогавашния енергиен министър Румен Овчаров.

Заради скандала Овчаров и Александров подадоха оставки, а зам.-министрите Корнелия Нинова и Делян Пеевски бяха освободени.

Следователката обаче бе оправдана от прокуратурата и се размина без наказание от страна на ВСС.

Червеният депутат Ангел Найденов попита кой и кога е упълномощил Янев да прави подобни посещения. Найденов изрази изненадата си от видяното - как членове на ВСС служат като фон за изявленията на Яне Янев и се превръщат в участници в една съмнителна политическа акция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
31
 
! Отговори
циркаджия преди 11 години
На въпроса: Защо в Българя простаците са на власт си има напръв поглед съвсем естествен отговор : Защото ги избират простаци. А простаците, както и глупаците, невежите, слабограмотните, лековерните, неосведомените, плиткоумните, некадърните и нахалните, както се знае, в България са мнозинство. Те всъщност са мнозинство не само в България. Но в България са управляващо мнозинство.Съдбата ни ще зависи от неграмотни хора до тогава до когато си ги избираме. Неграмотните компенсират този си недостатък с хитрост, демагогия, лъжа, купуване на гласове, кръчмарско народняшки речник и поведение, и добре го правят. Не им трябва на тях компетентност и интелект защото не им пука за нищо друго освен да се плакнат във власт, самолюбие и облаги. И представете си това се харесва на много българи! Абсурдно е, но е факт.
31
3
 
17
 
! Отговори
11 преди 11 години
Ама и тия са едни... Крадецът вика: "Дръжте крадеца!". Пълно посмешище са ни двете водещи политически партии, но както се казва всеки народ си заслужава политиците...
30
1
 
8
 
! Отговори
Пенгез Ченалов преди 11 години
Пародийните изпълнения нямат край!Който е живял навънка по ясно усеща колко е жалка политическата ни класа и колко ни липсват патриоти.Една посредственна държава в най-хубавия континент,бедни и болни ,затъпяващи и обезверени българи.Това е болшинството,не говоря за останалите .За тях Корнелия и Мая се грижат достатъчно!
29
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жалки спинаджии
28
4
 
7
 
! Отговори
Мили хора, преди 11 години
Цялата изключително "иновативна" *** се точи в българското пространство от времето на Костов.Така че - не се чудете,че под всеки"голям камък" хващате само тънък х-й. Борисов-според мен- е "сладоледаджията", но за "специални фунийки"- започващите от долу, от "ядрото - атома"...Там хер Еди Кои си му дава съвети-на Борисов акъл никой не може да даде, а пък още по-малко да вземе... Така че, Г-да и Г-жи, мислете...
27
8
 
18
 
! Отговори
Лека нощ.... преди 11 години
Лека нощ на малките другарчета на пъдарчето от Банкя....Спете спокойно деца.....Вожда също отдавна спи.....
26
15
 
15
 
! Отговори
Пк преди 11 години
Корнелио какво си се изцъклила *** па*а,като чели са те хакнали в "червените"г*зари!!!
25
13
 
21
 
! Отговори
ДО ПРОСТАКА преди 11 години
Ей, много прости КОМУНИСТИ В САЙТА БЕ БРАТО !!!!!!!!!!!!!
24
12
 
17
 
! Отговори
БиБитков преди 11 години
с *** газ към светлото ЕНПейско бъдеще. Дали е минал поДунав-мост 2 или е прелетял до Букурещ с "Тигрите" с еър бъса за едно мачле. Ей, добре че е той , че тия "тигри" и те свят да видят. Не че са от селяни Бистрица - в отбора ритат само митничари, "паркетаджии" и бизнесменчета
23
12
 
22
 
! Отговори
Точно така Корнелия преди 11 години
Начукай му го на ББ, на ЦЦ, на Янето и на всички Гербаджии до девето коляно
22
0
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Много добра идея да се направи ревизия на държавата, но нека да не е само за последните 3, а за последните 23 години:Да се провери имотното и финансово състояние на всички заемали ръководни и отговорни държавни и общински постове, както и на техните роднини до второ коляно. Какви сделки са сключвали и извършвали с държавни и общински фирми и организации, с държавна или общинска собственост. Какви са нанесените щети в евро на държавата с пропуснатите лихви и съответно държавата да бъде компенсирана, чрез изземане на имущество и активи от отговорните и злоупотребилите;На кого и на какво основание са отпускани необезпечени кредити в размер над 100000 евро за периода 1989-1997-***. Невърнатите кредити да бъдат върнати на държавата в пенсионните фондове с пропуснатите лихви , чрез изземане на имущество и активи от отговорните и злоупотребилитеВсеки със собственост над 10 милиона евро да бъде проверен, дали е платил всичките си данъци и осигуровки. Държавата да бъде компенсирана с пропуснатите лихви, чрез изземане на имущество и активи от отговорните и злоупотребилите;Задачата съвсем не е непосилна, като се има предвид, че за последните 3 години са закрити почти двеста хиляди фирми, данъчните трябва да си заработят заплатите. Колко му е да проверят до дъно за няколко месеца 2-3 хиляди човека?
21
20
 
13
 
! Отговори
ДАН преди 11 години
УУУУУ, ТЕ СЕ *** С ТЕЗИ ТИГРИ....ПОДЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА *** Е ВЗЕЛА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЗА БЕЛЕНЕ, ОТ ЗОР ДА ИЗКАРАТ НЕЩО СРЕЩУ ГЕРБ САМО ЗА ТИГРИТЕ ГОВОРЯТ...ДА ГО *** В ПРЪДЛИВИЯ ФУТБОЛЕН ОТБОР, ТОЙ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ
20
31
 
13
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Не съм ГЕРБ,ист, но ще гласувам за Бойко Борисов. Щото ГЕРБ е Бойко Борисов.Първо. Той не краде.Второ. Прави каквото може, а то не е малко.Трето. Озъби се реално срещу мафията (па може и да са му били приятели в миналото) Четвърто. Даде на Путин да разбере, че вече не е първа цигулка в България.Пето.Ако, заедно с новите магистрати вкарат поне един едрогабаритен хайдук(Р. Овч., Масларова и др.) в затвора, ще гласувам и трети мандат на ГЕРБ.
19
9
 
16
 
! Отговори
БРЕНЕКЕ преди 11 години
Идват избори,а Корнелия се прави на "Честната Калутка",както и нейната мафиотска партия.Какво стана със заменките другарко ? Вашите комунисти върнаха ли черноморските терени заменени срещу чукарите в планините?А кога ще предложите да се отворят икономическите досиета на вашите олигарси?Кога ще изкарате списъците на кредитните милионери ограбили банките ,а за пирамидите,а за мутрите??? Очакваме от вас да призовете другарите си да върнат откраднатото от народа,па тогава може да гласуваме за вас.
18
6
 
9
 
! Отговори
БКП преди 11 години
Frontier - Rum.Ovch.
17
8
 
15
 
! Отговори
майната преди 11 години
Бих праснал онази другата - русата. Таз ***-нелия ми идва малко в повече ...
16
0
 
5
 
! Отговори
Samo Bie si Pieto преди 11 години
Baj *** kara kadilak samara!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТПравилно, въвеждаш фашизъм-комунизъм и закриваме държавата.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 10Прав си, но краденето продължава от средния ешелон на червените (ГЕРБ)
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 13Правилни са и двете форми - ламПа и ламБа.