БСП вади нови сигнали за корупция срещу ГЕРБ

На правителствената хранилка ли са "Бистришките тигри", пита левицата
Обновена: 17 окт 2012 21:29 | 17 окт 2012 21:29,
93
БСП вади нови сигнали за корупция срещу ГЕРБ
Корнелия Нинова Снимка: БТА

Нови сигнали за корупция от страна на управляващите внесоха депутатите от левицата в комисията за корупция по високите етажи на властта на лидера на РЗС Яне Янев. 

Корнелия Нинова представи сигнал, свързан с добива и търговията на дървесина.

Комисията трябва да изясни как са избрани брокерите на стокова борса и има ли нарушения на закона при избора на фирмите. Другите важни въпроси са : оказван ли е натиск върху фирми да не участват, как са проведени обществените поръчки, има ли облагодетелствани лица и те ли са причината за високата цена на дървесината.

„Някой е наредил между АЕЦ "Козлодуй" и гражданско сдружение да бъде сключен договор, на базата на който от централата са превеждани големи суми пари”, изтъкна Георги Терзийски. Според него възниква въпросът кой е наредил сключването на такъв договор, какви суми са били превеждани и защо превеждането на пари е секнало, след като председателят на сдружението Чавдар Атанасов е бил освободен.

Терзийски отбеляза, че Атанасов е съотборник на премиера Бойко Борисов в „Бистришките тигри“. Депутатът попита дали това означава, че „Бистришките тигри“ са на правителствена хранилка.

Пенко Атанасов представи сигнал във връзка с обществената поръчка за избор на борсов посредник за закупуване на горива от Селскостопанската академия за срок от три години. „Категорично е нарушен общественият интерес и считаме, че ще бъдат нанесени щети на държавата до 812 000 лв.”, твърди  Атанасов.

Колегата му Ангел Найденов пък коментира пред медиите посещението на Яне Янев във ВСС.

Във вторник в качеството си на председател на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта Янев отиде във ВСС и поиска подробности около казуса със следователката Татяна Шарланджиева, която през 2007 г. беше разследвана за работата й по дело за злоупотреби в "Топлофикация"-София.

Янев се е интересувал кой е засекретил дисциплинарното производство и на какъв принцип е избран дисциплинарният състав.

Преди 5 години тогавашният директор на следствието Ангел Александров обвини Шарланджиева, че с посредничеството на Корнелия Нинова се опитала да осуети разследване срещу собственика на консултантската фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев, който бил замесен в злоупотребите в "Топлофикация", смятан за близък до тогавашния енергиен министър Румен Овчаров.

Заради скандала Овчаров и Александров подадоха оставки, а зам.-министрите Корнелия Нинова и Делян Пеевски бяха освободени.

Следователката обаче бе оправдана от прокуратурата и се размина без наказание от страна на ВСС.

Червеният депутат Ангел Найденов попита кой и кога е упълномощил Янев да прави подобни посещения. Найденов изрази изненадата си от видяното - как членове на ВСС служат като фон за изявленията на Яне Янев и се превръщат в участници в една съмнителна политическа акция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо всички крадат?
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТТова беше вече.Бай Тошо с ламБа ще го търсите по пладне!
10
2
 
9
 
! Отговори
Златен лев преди 11 години
До НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ -Това е мечтата на всеки истински български гражданин !!!
9
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, , Късопаметна ли си, или ДА? 20 години само КРАДЯХТЕ червени ***!!!!Кой застрои цялото крайбрежие? ЧЕРВЕНИТЕ!!!!А планините, а СПА центровете???ЧЕРВЕНИТЕ!!!САМООООО КРАДЯХТЕ.Един кол не сте побили...***, Продажници
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сигнали а ревизия на цялото им "управление" догодина.
7
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ами Баничара си го каза още като го назначиха за Шеф на Колодуй,имам поставена задача
6
4
 
27
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
За каква корупция се говори срещу ГЕРБ?Държавна поръчка, конкурс, търг за който никой не знае, явява се само един участник, и той случайно е съпруг на една министърка на здравето. И много добре му продължава бизнеса.Как може това да е корупция.То да е само това... здраве му кажи.
5
7
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
KOLKO SA TIA TIGRI BEEEEEE,,DA NE BI I VNYCITE SI DA IZDARJAT KATO BSP ILI SA NEKOLKO RITNITOPKOVCI ZA KOITO 6TE ZANIMAVATE CELIA NAROD,,,,,BALACI ..
4
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо изненадващо. Знае се, че ГЕРБ надмина всички до сега по кражби. Изнесени са просто няколко конкретни случая. Все пак е добре, защото има малък брой симпатизанти на тая крадлива шайка, които все още им вярват.
3
2
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 11 години
А така чада мои. Ще стискате властта докрай. Червени травестити!
2
13
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Туй на...снимката *** ли е;аз я...взех,за Бистришките баби.
1
8
 
44
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 11 години
БСП вади нови сигнали за корупция срещу ГЕРБ: На правителствената хранилка ли са "Бистришките тигри", пита левицата???ТЕ СА НА СЪЩАТА ХРАНИЛКА КАТО МИШУ БИРАТА, БОГ ДА ГО ПРОСТИ...КОНГРАЧУЛЕЙШЪНП.П. ТО Е ЯЗНУ ЧЕ НЯМА ДА *** ИЗБИРЕТИ ПАК ДА ВИ РЕЖА ЛЕНТИЧКИТЕ СЛЕД КАТО СЪМ ДОЛЕТЯЛ С ХАМЕРИКАНСКИ ВЕРТУЛЕТ, АМА ДА СИ КРАДНЕМ КАТУ ЗА ПУСЛЕДНУХАУ!!! - АЗ КАЗАХ, Винету...