Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!

У нас никой не вярваше, че ще построим магистрали, каза премиерът в Тирана
Обновена: 23 окт 2012 14:47 | 23 окт 2012 08:02,
504
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!
Снимка: МС

Колкото повече пътувам и опознавам Балканите, толкова повече си мисля дали умишлено не сме държани в миналото без инфраструктура.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Тирана на срещата на бизнеса между Албания и България, цитиран от „Фокус”. По думите му не е нормално между столиците на нашите държави да се пътува над десет часа, пътищата да са в безобразно състояние.

В България никой не вярваше, че ще построим магистрали.  Десетилетия наред само се е говорило, че ще се построят, но в общи линии имаше само двулентови пътища, каза още премиерът.

Още по темата
"Завършихме магистрала „Люлин”, в пълни обеми строим „Тракия”, „Марица” и „Струма” и две отсечки на „Хемус”. Както днес колегата Сали Бериша каза, особено „Марица” и „Струма” са изключително важни и за Албания. Те са естествените системи, които в най-скоро време, аз съм убеден, било чрез предприсъединителните фондове, било  ставайки членове на ЕС, между България, Македония и Албания Коридор № 8 ще стане", каза Борисов.

Европейската комисия кофинансира 80% от нашите проекти, в пълния си обем завършихме столичното метро, над 40 километра тунели, южната дъга, естакадите на „Меден рудник”, скоростна жп линия за Свиленград, където влаковете развиват до 180 км, а ако имаме необходимите локомотиви – до 200 км, похвали се още Борисов.

С пречиствателни станции - големите ни реки са сто процента пречистени и извън територията на България излизат чисти, което е изключително важно за туризма на всички балкански държави, допълни той.

Албания решително инвестира за подобряване на пътната инфраструктура, която трябва да стане модерна. Изграждаме най-трудния участък от Коридор № 8, каза премиерът на Албания Сали Бериша. Той увери, че албанското правителство и институциите на албанската държава ще направят всичко възможно българските проекти да имат успех в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"като са лоши да слага гумените ботуши и да асфалтира на всякъде по Балканите ,а не да си губи времето в кабинета."За Балканите едва ли, но в България сигурно ще го направи. Казват, че ако работиш, два дена се броят за три в затвора.
35
24
 
2
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво Бойко, браво ГЕРБ! Реални действия, видими резултати!
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Емигрирайте!!!!!!...Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно."Такива като теб са били бесени на времето. Понякога заедно със семейството си.
33
3
 
6
 
! Отговори
дфс преди 11 години
Говорите за социална политика, социална държава, социални помощи...Но най-НЕсоциалната държава - пример - САЩ
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ше асфалтираме Земътъ. Значи. Понеже много може да са краде от асфалтирането и имаме цел ф животъ вече...Аве Бокич...ако имаше файда туй глобално асфалтиране...да намалее безработицата от 40 на 5 % щях да ти окача пуртретя у нас и да му се кланям... *** то само крадене бе... Затуй нема ти окачам пуртретя.
31
2
 
18
 
! Отговори
Гербераст Нахуйников преди 11 години
Най-големият кеф е да си най-бедния но Бат'Боко да ти е премиер!
30
1
 
14
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Като са лоши да слага гумените ботуши и да асфалтира на всякъде по Балканите ,а не да си губи времето в кабинета.
29
3
 
9
 
! Отговори
...... преди 11 години
Б.Б. = Боко Битумов ............
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парите събирани като данъци от най-бедната нация в Европа Боко ги рададе на ортаците си със строителни фирми, и на всичко отгоре се хвали, мръсника! Ама като българинът няма гръбнак - така ще е!
27
17
 
4
 
! Отговори
българин преди 11 години
Това българите угодия нямаме!!!!Когато нещо се прави - самохвалство, когато нищо не се прави май е по-добре, нали? Тогава няма съмнения за крадене, лоши поръчки, комисионни. Ами да си я караме по старо му, нали това искаме...Последните 3 години се вижда напредъка, май само спинозните са им замъглени погледите и не виждат. А как да има пари, като не идват инвестиции, но всъщност на България не и трябват инвестиции отвън, трябва да се научим да произвеждаме и да изнасяме!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единия говори за асфалт,другия за данъци,третия за голямото постижение с орязване на социалните придобивки,четвъртата за стъклените балкони,петия за мерките и плановете срещу престъпността и то в бъдеще време,интернационалния не се мярка,та не знаем още ли е в екипа или е в болнични,ши праим Лувъра,ши подобряваме убразуваниету,спорта и пак спорта и...Чакай,че го забравих промишления,ама то само една реплика съм чул:не сме ние наредили за Белене.Виновните ще ги уволним.ама друго пхрави ли се ???
25
0
 
10
 
! Отговори
до Българин преди 11 години
Не се срамувай!Отвори си портфейла и тогава кажи какво изпитваш!
24
2
 
15
 
! Отговори
НИкога вече ГЕЙБ преди 11 години
България е сред държавите в Европейския съюз (ЕС), които плащат най-висока икономическа цена заради безработните младежи, които не учат и не се квалифицират, посочва се в доклад на Европейската фондация за подобряването на условията на живот и труд (Eurofunds).Данните на организацията показват, че България е държавата с най-много младежи до 29 години, които не работят, не учат или не са на стаж (т. нар. NEETs not in Employment, Education or Training). След нас се нареждат Италия, Ирландия и Испания.
23
5
 
35
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Бива ,бива простотия ,но такова чудо не е било.Срамувам се,че този е премиер на България.
22
5
 
31
 
! Отговори
Втрещяване! преди 11 години
Целия свят му крещи, че сме най-бедната държава с най-бедните граждани, а тоя НЕНОРМАЛНИК си плямпа за асфалт!
21
8
 
30
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
*** , ПО-*** , НАЙ-*** , БОЙКО БОРИСОВ
20
10
 
20
 
! Отговори
Майтапчия е ! преди 11 години
"У нас никой не вярваше, че ще построим магистрали, каза премиерът в Тирана."Само в Албания не бяхме му брали срама до сега. Албанците отдавна знаят, че в последните три години е направен само 17 км. магистрален път " от - до". Останилите открити участъци от Мутрака са построени от предишните правителства. Да не пропусна, в тези три години бяха положени 46 метра мантинели на АМ "Марица" и беше открито половината училище в Ивайловград, което е строено през 1928 г. Това стана на 4.09.12 г.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога бе докога ?! Бактън !
18
28
 
15
 
! Отговори
инженер преди 11 години
Чета глупостите и простотията , която залива този сайт и се изумявам. Че мразите Б.Борисов е ясно . Няма комунист-социалист, който да харесва друг освен себе си. Но тези магистрали са за целия народ, който ще ги ползва в бъдещето. Просто нямате равни в глупоста си.
17
5
 
27
 
! Отговори
asen преди 11 години
Кото гледам подигравателните усмивки на тия около него май и те разбраха колко струва.