Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!

У нас никой не вярваше, че ще построим магистрали, каза премиерът в Тирана
Обновена: 23 окт 2012 14:47 | 23 окт 2012 08:02,
504
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!
Снимка: МС

Колкото повече пътувам и опознавам Балканите, толкова повече си мисля дали умишлено не сме държани в миналото без инфраструктура.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Тирана на срещата на бизнеса между Албания и България, цитиран от „Фокус”. По думите му не е нормално между столиците на нашите държави да се пътува над десет часа, пътищата да са в безобразно състояние.

В България никой не вярваше, че ще построим магистрали.  Десетилетия наред само се е говорило, че ще се построят, но в общи линии имаше само двулентови пътища, каза още премиерът.

Още по темата
"Завършихме магистрала „Люлин”, в пълни обеми строим „Тракия”, „Марица” и „Струма” и две отсечки на „Хемус”. Както днес колегата Сали Бериша каза, особено „Марица” и „Струма” са изключително важни и за Албания. Те са естествените системи, които в най-скоро време, аз съм убеден, било чрез предприсъединителните фондове, било  ставайки членове на ЕС, между България, Македония и Албания Коридор № 8 ще стане", каза Борисов.

Европейската комисия кофинансира 80% от нашите проекти, в пълния си обем завършихме столичното метро, над 40 километра тунели, южната дъга, естакадите на „Меден рудник”, скоростна жп линия за Свиленград, където влаковете развиват до 180 км, а ако имаме необходимите локомотиви – до 200 км, похвали се още Борисов.

С пречиствателни станции - големите ни реки са сто процента пречистени и извън територията на България излизат чисти, което е изключително важно за туризма на всички балкански държави, допълни той.

Албания решително инвестира за подобряване на пътната инфраструктура, която трябва да стане модерна. Изграждаме най-трудния участък от Коридор № 8, каза премиерът на Албания Сали Бериша. Той увери, че албанското правителство и институциите на албанската държава ще направят всичко възможно българските проекти да имат успех в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
добавка към 88 преди 11 години
Това 98-а година. Сега сме 2012. За 14 години нашите умници не си направиха труда да отидат да погледат, па поне да откраднат занаята.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Македония съм очевидец как се строи път. Нека да обясня на г-н Борисов, защото очевидно в България не сме наясно как става :Полага се дренаж от 1 метър едър чакълПолага се 50 см дренаж от дребен чакълПолага се 25 см висококачествен естествен асфалт(има го в изобилие в Албания)Правят се отводнителни канавки.И куп други неща като предварително се МИСЛИ. Например комуникациите да са предварително положени за да не се налага, ЧЕЗ, ЕОН, БТК, Шментел и други да режат и копат после.
54
0
 
14
 
! Отговори
Магистрали , ура преди 11 години
МагистралиМагистрали Ще свържем ИСТАНБУЛ с Европата !!Никой не вярваше , но ще стане!Ще предам на Турците и Българските Товарни Превози - ще се лишим и от Това. Какво пък Турция ми плаща добре. Ако трябва ще им дадем и водата си ...( Хайде ще спра за отдих ...)
53
0
 
9
 
! Отговори
Тиквеника преди 11 години
На снимката казва:Спокойно,още един мандат и Българи няма да останат....
52
2
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
"България заплашена от бедност наравно с Испания и Гърция"Коментарите са излищни! Борисов, погледни ни с кои държави сме наравно по бедност! Ама да им имам бедността на испанците и гърците! Подавай тази скапана оставка най-накрая, че ни направи клошарите на Европа и света!
51
3
 
7
 
! Отговори
1111 преди 11 години
За 3 години 50 км магистрали за над 200 милиона. Излиза че 1км. магистрала е 2.5 пъти по скъп от 1км в Германия, а и вече сериозно се лашкаме по "супер" магистралата!
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моля, моля, ААрена си е платена от ***, тях няма кой да ги рекетира
49
1
 
13
 
! Отговори
партенка преди 11 години
Девизът на фалиралия селски цирк "Борисофф": "Нито ден без партенка!"
48
0
 
9
 
! Отговори
poverva si преди 11 години
то'а нашия ББ даже си поверва... изтрещел е тотално.. оня ден се "поскара" на някои държави, днеска "констатира" че пътищата на балканите били безобразни...па и 'сичкия битум щел да им изкупи...Бай Боко Банкянски/Балкански - ***, ***...а пък и се хвали: магистрали, магистрали, магистрали... колко да са магистрали - довършени 18км "Люлин" и пуснати два лота "Тракия" планирани отдавна...с 80% евро пари, за 3 години. Ааа залата "ААрена" забравих, ама и нея някой рекетиран я плати. А честито!
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде бе олиго... нал ни пожела "лека работа" ае изчезвай с празните си редове. Празни кат герберската ти тиква
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви магистрали?в България няма нито една магистрала стига лъживече и децата се смеят на глупостите
45
0
 
9
 
! Отговори
Филипов преди 11 години
Тази тиква мухлясала не знае ли, че българите мизерстват?
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако с думи се вършеше работа, досега да сме най-богатата държава в света!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви магистрали?в България няма нито една магистрала стига лъживече и децата се смеят на глупостите
42
0
 
1
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Пост 58 е за 32
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас! Нашите управляващи страдат от политическа шизофрения.........!!!
40
14
 
1
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Не се прави на луд ей, червен ***! Всеки много добре знае колко км са построени и вече се е возил по тях. Какви 20 км те гонят като само тази година, само от Тракия бяха открити 85 км?! Да не говорим за Марица, Струма и Хемус. Броил съм ги километър по километър - до изборите догодина ще имаме над 250 км магистрали.
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големо *** братче. Докато пуснат някоя новина и тука се оплюват по брадите от слюнкоотделяне и вресъци : бегайте, емигрирайте, срам мъ и... Бе сигурно сте на по 13-14 годинки писателите... Ами кат не ти харесва излизаш повънка, на улицата и се мъчиш да го оправиш да стане както ти харесва.Ама е срашну и свинктеръ не държи и пуска непроизволни залпове кафева течност нали ?Срам мъ и...уууу....аааа...ше съ мре...олеле...Срамувайте се от вас си.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нарцисизма е кофти качествослед като сме такъв "остров на стабилност" защо външните инвеститори намаляват ?
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SRAM ZA BALGARSKIQ NAROD