Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част е реалистично планирана и изпълнима, смята тя
28 окт 2012 12:02,
207
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част на бюджета изглежда доста напрегната и амбициозна, но аз смятам, че тя е реалистично планирана и е изпълнима. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Менда Стоянова в предаването "Неделя 150” на БНР.

Стоянова добави, че Националната агенция по приходите и Агенция "Митници” са участвали активно в прогнозирането и планирането на приходите, и призна, че от Българската народна банка са изразили известни притеснения в тази насока.

"Приетите през миналата година фискални правила са заложени и в „Бюджет 2013” и смятам, че това е едно от най-големите достойнства. Четвърта поредна година в кризата ние продължаваме да стоим стабилно и като фискална консолидация, и като банкова система, и това ще продължи и за 2013 г.”, подчерта тя.

По думите ѝ правителството трябва да балансира между очакванията за развитието на икономиката, приходите и това, което трябва да се случи в разходната част на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия смята, че за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част.

Проектобюджетът за 2013 г. е одобрен на първо четене в Народното събрание, а обсъждането му в Пленарна зала предстои на 8 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая само като и видиш отвратителната мутра и те става ясо каква разбирателка е.
38
3
 
26
 
! Отговори
Професора преди 11 години
За да има ръст на икономиката трябва да има голямо производство на стоки и услуги предимно за износ.Строенето на молове и вериги за хранителни стоки само извлича парите ни извън България.Единствената инвестиция в производството беше на колите в Ловеч,но герберите арестуваха сина на Ганчев,за да го рекетират за милиони и нови коли на митница и полиция.Управляват ни полуграмотни мутри и мошеници.Крадат ни в пряк ефир без капка свенливост.НФСБ-Да спасим България!
37
1
 
26
 
! Отговори
Бързия Инфаркт преди 11 години
Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.Ваньо Танов да се обади на Симеон Дянков и веднага да бъдат изтеглени хората от бирената фабрика."Ако трябва обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам"
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези гербери ме карат да поискам връщането на смъртното наказание в България.Но да се направи като в Китай.Преди да те застрелят те карат да си изработиш куршума,за да не си в тежест на държавата.
35
1
 
18
 
! Отговори
кукер преди 11 години
да почете и някоя друга книжка,ама е късно веч.Хер Флик ни такова икомомиката==
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 32 Нали знаеш - колкото и пари да влязат в бюджета - на властта парсата не се губи. Народа - ДГД и това я!
33
1
 
19
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Това стабилността на банковата система не е много сигурно. Заради новопръкналия се закон хората като започнат да си теглят парите от банките или същите банки като измислят начини за избягване на облагането с данък на лихвите - ще ги видим тогава *** каква песен ще ми запея. Сигурно че сме саботьори, предатели, родоотстъпници... и т.н.
32
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
А според теб пари как се появяват?От Космоса може би?
31
0
 
18
 
! Отговори
кукер преди 11 години
данъци не се увеличават в криза,ама кой ти разбира-нал важно е да се опоскат парите на хората за мерцедеси.Който подкрепя гробарите,сам си копае дупката
30
0
 
20
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Ти па да не мислиш че пожарникаря знае кой е Адам Смит или го e учил докато е ял филии с мас.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами не е важен за депутатите. На тях заплатите им идват от бюджета.Докато заплатите на хората, работещи не на държавна работа зависят от БВП. Както и цените.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименПолитиката на Боковистите е правилна Така най . бързо ще изпълним желанието на глобалистите да се освободи земята ни от българите
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе тоа *** дет *** са му виновни явно в белене са го ръбили доста, шото им говори на галено
26
0
 
18
 
! Отговори
кукер преди 11 години
тези простаци от ГРОБ обърнаха икономиката с краката нагоре-наверно Адамс ще се обърне в гроба от възмущение
25
1
 
24
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Претендирам,че съм средно интелигентен човечец,но ме измъчва един неразрешен от мен и до днес въпрос касаещ управленския екип на Герб.Та не мога да си отговоря кое е преобладаващото при тях-простотията,лъжата,наглостта,склонността да крадат или пълното им безсилие да вземат окончателно решение по какъвто и да е повод.
24
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков: Хората одобряват управлението ни Vesti bg. Ето ви доказателството гербомразещи комунисти.
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоест с други думи :" Ние нямаме намерение да добавяме а да ***,намаляваме,съкращаваме.." - и как би могло да е по различно.Ако има някакво семейство отдавна всички са се нагушили сериозно.Тая също е заделила някой милион за пенсия.Естествено,че не е нужно БВП.Та тия се чудят как да окрадат нещо и да емигрират я в Швейцария,я в Канада или САЩ.
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С този бюджет ГЕРБ залагат на налозите, а не на произведените и предлагани стоки и услуги, както и на тяхното потребление, т.е. чакани беднотия !
21
0
 
23
 
! Отговори
имам очи преди 11 години
Менда Пенда..кого завъртате с тези купешки лафове..българина е сит на лъжи и измами..истината че крадете мноо яко в момента..аман от мошенници..егати 23 години едни и същи мошенници....
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджетаабе тааа, баси неам думи таа, не е истина, е тва е ръста не е важен, баси ***, за тва облагате и лихвите, баси даржавата, баси елементарниците, тиа си немат елементарна представа за рзавитие наикономиката на една даржава, щял да ги праща да пасат овцете, овчари ще ни прави , хората развиват технологии, а нашия охранител маже филии, баси тъпопото, писна ми отсекаде.