БСП готова за коалиции, но не и с ГЕРБ

Делата срещу Цонев бяха поръчка, категоричен е Станишев
30 окт 2012 20:00,
293
БСП готова за коалиции, но не и с ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Единствената партия, с която БСП не би се коалирала на парламентарните избори догодина, е ГЕРБ, заявиха лидерът на БСП Сергей Станишев и депутатът Бойко Великов.

Червените обясниха, че предстои да се обсъди дали партията ще се яви самостоятелно на избори или в коалиция. Окончателното решение най-вероятно ще бъде взето след Нова година.

Великов коментира, че трябва внимателно да се прецени психологическия ефект върху избирателите от евентуално коалиране. От “Позитано 20“ бяха категорични, че не се страхуват от самостоятелно явяване на избори.

Червените обаче не искали да се стигне до разпиляване на протестния вот срещу ГЕРБ. По техни думи разбиването на вота на избирателите би било голям плюс за управляващите, които по този начин биха могли да си осигурят още един мандат.

Станишев обясни, че основният въпрос, който седи пред левицата, е: “Как да не се допуснат още 4 пропилени години за България“.

Червеният лидер допълни още, че е готов да води преговори с всички, които искат да работят за развитието на страната и споделят желанието за връщане на социалната политика. Станишев беше категоричен, че един от основните критерии, по които ще избира евентуалните бъдещи коалиционни партньори, е отношението им към ГЕРБ.

“Нямаме определен партньор след изборите“, категорични са от столетницата.

Червените обясниха, че са единствената партия, която към момента твърдо е заявила, че няма да се коалира по никакъв начин със сегашните управляващи, а други формации вече правят задкулисни договорки. Миналата седмица обаче и Меглена Кунева от “България на гражданите“ и лидерът на ДСБ Иван Костов заявиха, че няма да участват в коалиция с управляващите.

Според Станишев ГЕРБ вече не си правят илюзии, че ще могат да управляват самостоятелно и затова все по усърдно се опитват да разбият вота.

Делата срещу бившия военен министър Николай Цонев категорично имаха поръчков характер, заяви Станишев на въпрос на Dnes.bg дали споделя мнението, че делата срещу ексминистъра са поръчка на изпълнителната власт. Лидерът на БСП определи като “срамота“ начина, по които беше задържан Цонев.

Арестът му предизвика вълна от реакции още през 2010 година. Тогава МВР разпространи запис, на който прокурор Роман Василев нарича бившия военен министър “абсолютен престъпник“.

Според Станишев, ако действително Цонев е нарушил закона, е имало начин да бъде подведен под отговорност, без да бъде унижен по този начин.

Червеният лидер обясни, че е имало и много други поръчкови акции и очаква още арести преди изборите.

Левицата коментира и темата за Бюджет 2013. Според Станишев е твърде възможно правителството да вземе международен заем или да използва част от фискалния резерв, за да не фалира държавата.

Червеният лидер беше категоричен, че бюджетът не е адекватен на проблемите в страната и не залага никакви антикризисни мерки.

БСП е готова да внесе алтернативен бюджет. В него са заложени пет основни приоритета.

На първо място левицата цели ръст на заетостта, ефективни мерки срещу бедността, осигуряване на доходи за достоен живот и насърчаване на майчинството и раждаемостта, както и подкрепа за просветата и науката.

Депутатът от БСП Янаки Стоилов пък обърна внимание на одита на Сметната палата, който показва нарушения при провеждането на обществени поръчки от Столична община.

По негови думи това показва, че партия ГЕРБ не се е справила с един от основните си приоритети при идването си на власт – справянето с корупцията. По негови думи нарушенията при обществените поръчки показват увеличаване и окрупняване на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С други думи с бате ви докаН ви готвим изненада :D
103
0
 
2
 
! Отговори
за 139 преди 11 години
Лостов от коя партия беше и какво преподаваше, глупий?
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излиза, че на българския управленски елит му се плаща за прилагането на една геноцидна схема за изтребление на населението на държавата по икономически път.
101
1
 
5
 
! Отговори
Седесар преди 11 години
131/Георги-Доста си скаран с аритметиката-Ако може да смяташ комунистите са при гербавите ви, там освен комунисти и милиционери, които са крепяли живковизма и милиционерщината му по пътя към комунизма-идиотизма други няма. За твое сведение Станишев дори и Доган никога не са били комунисти и милиционери, ФАКТ от който гербавите *** доста злобеят. Бивш комунист, бивш милиционер и бивш *** няма.
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 1990 г. та до днес, жертвите на плана Ран-Ът се изчисляват на малко повече от един милион души. Тези хора или са измрели, или са се изселили от държавата български граждани.Резултатите се наричат винетки, здравни осигуровки, въвеждането на различни и нови видове данъци и такси, непрекъснатото покачване на цените на най-важните консумативи - ток, вода, и отопление.
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей тоя гнусен мазен съсел ако още веднъж ми го покажете.....ще си го преместа в другия крачол!
98
3
 
3
 
! Отговори
Глас народен преди 11 години
Смърт на *** -цоцлиализъма!Да живее България !
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В програмата "Ран и Ът" е записано: "Предизвикателството на приватизацията, пред която е изправена България, е героично по своите размери и ако тази приватизация бъде осъществена, ще представлява без съмнение най-амбициозното начинание, което някоя страна е правила.Докато успешните приватизационни програми в други страни включваха не повече от две дузини пълни приватизации за един период от няколко години, България трябва да приватизира хиляди предприятия за кратък период от време..." (4-3) Вижда се: В 1990 г. управляващите са дали съгласие България да бъде превърната в опитна мишка, за да се провери дали може да понесе "най-амбициозното начинание, което някоя страна е правила." В страните от ЕС държавната собственост се запазва в границите от 35% (Франция) до 65% (в скандинавските страни).
96
2
 
2
 
! Отговори
проба преди 11 години
съсело е долен ***
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е Станише,в такова разсипническо и крадливо управление досега не сме имали никога. Не само че лев не дадоха, но окрадоха и спестяванията ни за черни дни до които ни докараха
94
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Наглата комунистическа *** би се коалирала и с дявола,само и само да се докопа отново до властта и да управлява и да краде,много да краде,всичко да краде,и еврофондовете да краде,всичко,което може да се открадне.Това са те,комунистически ***,не хора,а ***.Никога повече народа няма да ги допусне до властта,тези жалки ***,които сасипаха българия през годините,а сега най-нагло,чисто по комунистически излизат и дават акъл.Само Бойко знае как да бие тези *** крадливи на избори!!!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolko predpriatia rabotiat za grypirovkata BSP kaji de stanishev kolko kyfarcheta prebirash .
92
3
 
5
 
! Отговори
Станишев - лицемер преди 11 години
Станишев е крайно противен демагог и лицемер. Нека каже защо по негово време им спряха всички еврофондове и чак тогава да се обажда по други въпроси.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява:Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".
90
4
 
6
 
! Отговори
вас преди 11 години
ГЕРБ ОСТАВКА БЕДНИ СМЕ СМАЗАХТЕ НИ ОТ ЦЕНИ ВДИГАТЕ ХЛЯБА ТОКА БЕНЗИНА ЗАМРАЗИХТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ПРОСТО СТЕ ФАЛШИВА ГОЛА ВОДА
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи със СДС бихте се коалирали така ли? Крайно ляво и крайно дясно в коалиция. Ще е интересно.
87
3
 
5
 
! Отговори
Отвратен преди 11 години
....плъх ...хххх ...........канализационен , казионен , номенклатурен , .......... , ПЛЪХ
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi prestapnik go poznavam
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi prestapnik go poznavam