БСП готова за коалиции, но не и с ГЕРБ

Делата срещу Цонев бяха поръчка, категоричен е Станишев
30 окт 2012 20:00,
293
БСП готова за коалиции, но не и с ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Единствената партия, с която БСП не би се коалирала на парламентарните избори догодина, е ГЕРБ, заявиха лидерът на БСП Сергей Станишев и депутатът Бойко Великов.

Червените обясниха, че предстои да се обсъди дали партията ще се яви самостоятелно на избори или в коалиция. Окончателното решение най-вероятно ще бъде взето след Нова година.

Великов коментира, че трябва внимателно да се прецени психологическия ефект върху избирателите от евентуално коалиране. От “Позитано 20“ бяха категорични, че не се страхуват от самостоятелно явяване на избори.

Червените обаче не искали да се стигне до разпиляване на протестния вот срещу ГЕРБ. По техни думи разбиването на вота на избирателите би било голям плюс за управляващите, които по този начин биха могли да си осигурят още един мандат.

Станишев обясни, че основният въпрос, който седи пред левицата, е: “Как да не се допуснат още 4 пропилени години за България“.

Червеният лидер допълни още, че е готов да води преговори с всички, които искат да работят за развитието на страната и споделят желанието за връщане на социалната политика. Станишев беше категоричен, че един от основните критерии, по които ще избира евентуалните бъдещи коалиционни партньори, е отношението им към ГЕРБ.

“Нямаме определен партньор след изборите“, категорични са от столетницата.

Червените обясниха, че са единствената партия, която към момента твърдо е заявила, че няма да се коалира по никакъв начин със сегашните управляващи, а други формации вече правят задкулисни договорки. Миналата седмица обаче и Меглена Кунева от “България на гражданите“ и лидерът на ДСБ Иван Костов заявиха, че няма да участват в коалиция с управляващите.

Според Станишев ГЕРБ вече не си правят илюзии, че ще могат да управляват самостоятелно и затова все по усърдно се опитват да разбият вота.

Делата срещу бившия военен министър Николай Цонев категорично имаха поръчков характер, заяви Станишев на въпрос на Dnes.bg дали споделя мнението, че делата срещу ексминистъра са поръчка на изпълнителната власт. Лидерът на БСП определи като “срамота“ начина, по които беше задържан Цонев.

Арестът му предизвика вълна от реакции още през 2010 година. Тогава МВР разпространи запис, на който прокурор Роман Василев нарича бившия военен министър “абсолютен престъпник“.

Според Станишев, ако действително Цонев е нарушил закона, е имало начин да бъде подведен под отговорност, без да бъде унижен по този начин.

Червеният лидер обясни, че е имало и много други поръчкови акции и очаква още арести преди изборите.

Левицата коментира и темата за Бюджет 2013. Според Станишев е твърде възможно правителството да вземе международен заем или да използва част от фискалния резерв, за да не фалира държавата.

Червеният лидер беше категоричен, че бюджетът не е адекватен на проблемите в страната и не залага никакви антикризисни мерки.

БСП е готова да внесе алтернативен бюджет. В него са заложени пет основни приоритета.

На първо място левицата цели ръст на заетостта, ефективни мерки срещу бедността, осигуряване на доходи за достоен живот и насърчаване на майчинството и раждаемостта, както и подкрепа за просветата и науката.

Депутатът от БСП Янаки Стоилов пък обърна внимание на одита на Сметната палата, който показва нарушения при провеждането на обществени поръчки от Столична община.

По негови думи това показва, че партия ГЕРБ не се е справила с един от основните си приоритети при идването си на власт – справянето с корупцията. По негови думи нарушенията при обществените поръчки показват увеличаване и окрупняване на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
4
 
! Отговори
... преди 11 години
слугата на турция иска пак на власт , азис да го подгони когато е разгонен ...
123
5
 
6
 
! Отговори
Син преди 11 години
Никога не съм харесвал социалистите, бил съм най-върлия седесар през 90-те, но на изборите със сигурност гласа ми е за Станишев, защото поне за момента само БС прави нещо за да изхвърли тия комунисти и ченгета, червени костовисти и псевдонационалисти. Понякога трябва да се избира по-малкото зло, ето докъде ни докараха.
122
0
 
5
 
! Отговори
до 155 преди 11 години
Ти *** ли си или си бавноразвиващ се?Направо не е истина......
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виденов е пример за достоен българин на значим пост в новото време. Видяхте какво стана с него.Трагикомедията в случая с Жан Виденов се състои в това, че обезмозъчените българи дори не разпознаха достойния, национално отговорен българин в негово лице. За тях той си остана само бивш комсомолец и лидер на БСП. В трагичния момент на преврата той беше напълно сам: изоставен от алчната купена партийна номенклатура - и от народа си
120
5
 
3
 
! Отговори
Berta преди 11 години
С две ръце за Ахмед Доган, но никога за комунисти и милиционери повече. Видяха се какво могат тия обирджии и докъде стигнахме. Посмешището на света.
119
3
 
6
 
! Отговори
Глас народен преди 11 години
Да ми изсъхне ***, ако барна червено-турска бюлетина!
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Жан Виденов беше свален, защото се противопостави по своему на изискванията на престъпната двойка Международен валутен фонд-Световна банка. Той забави колкото можа приватизацията на Химко - Враца, на Стомана - Перник, и на други български предприятия - и децата на работниците в тези предприятия имаха хляб още една година
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само БСП е алтернативата и силата, която ще измете това комунистическо управление. Все пак е с постоянен и твърд електорат, което не е малко. Това че друга партия ще ги изхвърли са кьорфишеци. Стига вече комунизъм и милиционерщина
116
0
 
2
 
! Отговори
за 150 преди 11 години
Тоз може да е бил партиен секретар говедцето................бяхме равни, но някои бяха по -равни.........да ги *** и ***
115
5
 
4
 
! Отговори
... преди 11 години
Съселе , дори и да направиш заплатите 2000 пенсиите 1500 пак няма да гласувам за теб. Турска *** ... продаде държавата на турците и ся иска пак на власт
114
2
 
3
 
! Отговори
Стас преди 11 години
Що за мазохист трябва да съм за да дам гласа си за тия, които за 3 години и половина ми свалиха кожата от гърба, без нито един лев индексация, окрадоха спестяванията ми, като посегнаха и на детските пари, а дават на децата жълти стотинки, докараха ни до дъното на пропастта и последната дупка на кавала в целия ЕС и нормалния човешки свят. Явно въпроса е от областта на психологията.
113
2
 
6
 
! Отговори
jan преди 11 години
До всички заблудени, които ще гласуват за БСП.1. Защо този на снимката избягва да коментира събития в страната по демографски, ***, ислямски проблеми.2. Защо нищо не казва за милионерите от БСП.3. Защо трупа "активи" с критики срещу сегашното управление, като непрекъснато ги плюе, а неговото управление беше същото. Има още много въпроси, но отговарям директно: той е номенклатурно производно, школувано да жонглира и манипулира хората с цел оставането си на власт. Друго не може да работи
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Rad :Пичага само ненормален може да си мисли ,че някога е имал нормален стандарт в ***
111
2
 
3
 
! Отговори
Б С П преди 11 години
БългароСъветцкиПидираз................на снимката
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От българските икономисти, участвали в изработването на плана, днес можем да различим познати имена.Сред тях са хора като: ръководителят на екипа проф. Иван Ангелов - икономически съветник на Луканов, сега на Станишев; д-р Венцислав Димитров - бъдещ депутат от СДС; д-р Иван Костов-бъдещ премиер на България, сега лидер на ДСБ; Емил Хърсев - банкер; д-р Димитър Иванов - икономически съветник на двама президенти - на бившия Стоянов и на сегашния Първанов; Атанас Папаризов - министър, депутат от БСП; д-р Иван Пушкаров - бъдещ министър и депутат от СДС; проф. Стефан Стоилов - министър, бъдещ депутат от БСП; проф. Тодор Вълчев - бивш директор на БНБ и виновник за финансовите пирамиди и фалити на десетки банки; Огнян Пишев - бивш посланик в Съединените щати; Димитър Костов - зам.-министър на финансите в Лукановото правителство, понастоящем банкер.
109
4
 
4
 
! Отговори
Doko преди 11 години
Комунистите от герб така и не проумяха и си правят сметките без кръчмар, че каквото каже Меди Доган това е било и така ще бъде-елементарна сметка е. Доста трябваше да му се наведат, но късно е -мандалото падна( На изборите аут завинаги.
108
4
 
3
 
! Отговори
Глас народен преди 11 години
Съсело да се пръждосва в някоя от родината си -украйна, СССР ,или Израел.............тоз *** не е Българин
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои от 29-членния български екип, взел участие в подготвянето на плана Ран-Ът, вече получиха своите награди. Те се превърнаха във водещи фигури в обществения живот.През 2003 г. Симеон Сакскобургготски, имаше среща с Ричард Ран - единия от двамата бащи на програмата. Същата година беше премахнато взаимно-спомагателното здравно осигуряване, при което работещия съпруг осигурява безработния. В резултат днес около 1 200 000 български граждани са с прекъснати здравни права.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев обясни, че основният въпрос, който седи пред левицата, е: Как да не се допуснат още 4 пропилени години за България.Ами просто не участвйтев изборите, *** долнии няна да се допуснат.
105
1
 
6
 
! Отговори
Rad преди 11 години
Напълно прав е Станишев-за разлика от гербавите ***, през мандата си социалистите 4 пъти индексираха заплати и пенсии/таван от 500 на 700 лв/всяка година 13 заплата и пенсия, нормален стандарт, но никога не посегнаха на спестяванията на хората, кътани за черни дни, до които ни докараха тия крадци.