Плевнелиев обезпокоен от ЕК

„Българските институции трябва много сериозно да възприемат посланието“
Обновена: 1 ное 2012 18:48 | 1 ное 2012 17:16,
61
Плевнелиев обезпокоен от ЕК
Плевнелиев призова за прозрачност. Снимка: БТА

Българските институции трябва много сериозно да възприемат посланието на Европейската комисия за допълнителен доклад преди края на 2013 г. заради избора на членове на Конституционния съд. 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод предупреждението на ЕК за за възможността за междинен доклад за България по механизма за сътрудничество и оценка заради избора на нови членове на КС.

Плевнелиев посочи, че е сериозно обезпокоен от коментара на ЕК и нейния говорител по темата.

Президентът изрази надежда българските институции оттук нататък още повече да увеличат усилията си за прозрачност и за това много достойни кандидати да бъдат избрани за главен прокурор и на предстоящите избори за ръководители на различни съдилища.

Вчера след избора на Венета Марковска за конституционен съдия ЕК втвърди тона към България и заплаши с междинен доклад по правосъдие и вътрешен ред, тъй като парламентът пренебрегнал сериозните твърдения за търговия с влияние и за корупция срещу нея.

ЕК заяви многократно, че съдиите в КС трябва да отговарят на най-високите стандарти за професионализъм и почтеност, заяви вчера говорителят Оливие Баи.

Еврокомисията призова Народното събрание да поеме отговорност и да извърши проверка по твърденията за корупция, търговия с влияние и конфликт на интереси.

По-рано днес външният министър Николай Младенов обяви пред БНТ, че подобен тип изказванията на еврокомисията не са коректни.

"Мисля, че подобен тип изказвания от страна на комисията не са коректни, защото те разпространяват слухове в обществото по пози начин и трябва внимателно всяка институция, включително и Европейската комисия, да се придържа към правомощията, които има, които са й дадени от европейските договори", коментира външният министър.

Той изрази увереност, че до края на годината България ще покаже сериозен напредък в областта на правосъдието и вътрешните работи, което ще бъде регистрирано от ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
Време ти беше да се "обезпокоиш"! Споко, докато *** са на власт. После ще видиш за какво иде реч!!! Жална ви майка!......... Ей, българино, събуди се!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 33Волен Сид и Плев са колеги от един и същ бърдак.Заедно с Боко Б, Цв, Станиш, Първан, Доган и другите тунеядци в говорилнята.
25
0
 
9
 
! Отговори
Хитър Петър преди 11 години
Европейците трябва да са големи наивници и не са чели поговорката: "Вълка кодината си мени, но нрава не!" Територия, в която национални герой са Андрешко, Хитър Петър и бай *** не подлежи на промяна, ред и справедливост и всичко е сведено до схеми, далавери и корупция !
24
0
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До невенаАма те не управляват. Те само дърдорят и режат ленти.
23
0
 
19
 
! Отговори
невена преди 11 години
г-н Президент,аз съм обезпокоена от некомпетентността на управляващите,от начина ,по който се управлява държавата,крайно време е да каже някои от вас,а защо не и вие,че царят е гол,стига самозалъгвания
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами той Волен Сидеров си каза ,че тоя *** на снимката освен за келнер за друго не става! Няма значение дали му симпатизирате или не ,прав е човека.
21
0
 
2
 
! Отговори
ко преди 11 години
не се ли казваше Плевнелиев
20
0
 
15
 
! Отговори
4око преди 11 години
Роско ,освен да душиш на тиквата партенките , за абсолютно ама абсолютно нищо друго не ставаш!!! Кучето ми "Бозко" има повече акъл от тебе,поне знае къде да ака и пика...
19
0
 
1
 
! Отговори
4 преди 11 години
dobre 4e sa evropeicite da ni kazvat koi hora sa svarzani s mafiata, 4e na6ite nito luk qli nito luk mirisali. moje li da ste takiva *** i da ni izlagate pred evropa?
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Омръзна ми от ЛОЗУНГИТЕ на президента...А защо назначи Б.Велчев - внучето на ЦК на БКП...
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги до сега през последната си година власта си назначава съдии и прокурори които след 1-2 ще съдят същата тази власт.Именно за това и Костов и Станишев и Виденов и една сюрия министри бяха съдени и оправдани.И днес ГЕРБ правят същото защото втория мандат отдавна се е превърнал в мираж.
16
4
 
9
 
! Отговори
Ханко до Исмаил преди 11 години
Защото сте прости. Науката не ви се отдава, не е същото като да учиш Корана на изуст
15
11
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Защо няма мюсюлмани съдии и прокурори?
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевналиев забравя, че самият той е продукт на сегашните управляващи! Малко късно идва този стремеж към справедливост.
13
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 11 години
Посланието не е до институциите др. Президент,то е конкретно до началника ти,но той не се усеща.
12
1
 
25
 
! Отговори
никола преди 11 години
Ами Роска махнете Борис Велчев и Венета Марковска от Конституциония съд и ЕК няма да има нищо против, плюехме другите че назначават свои хора, но ГЕРБ прави същото навързвате се като свински черва с червените артефакти,заедно избирате съдии,това ми подсказва че догодина ще правите и правителство заедно.
11
0
 
18
 
! Отговори
akud преди 11 години
Българската съдебна система отговаря само на едни високи критерии, те са наж голямата престъпна организация в България
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия и Франция трябва да бъдат отписани,като приятели на българският народ.
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбрахте ли,че Европейският съюз иска пазара ни /и банковия и стоковия и.../,иска територията ни да е свободно преминавана от ВИСШЕЧОВЕЦИТЕ,иска енергетиката ни,туриза ...иска всничко ,но без БЪЛГАРИТЕ.Точно,както се изказаха турците за Германия,че е хубава страна,стига да ги няма германците.Нашият народ винаги ще бъде подиграван,тъпкан,командван,поучаван и т.н. от ***,които се взеха за европейски богове.Знаем какъв е и моралът и интелектът им!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Плевенелиев обезпокоен от ЕК "Вече десетилетия станахме обезпокоени, а най-накрая направете нещо та да сме окуражени