Борисов моли Марковска да се оттегли: Създаде огромен шум

След критика от президента утре Добрев го информира за „Южен поток”
11 ное 2012 20:01,
309
Борисов моли Марковска да се оттегли: Създаде огромен шум
Премиерът разгледа намереното край Свещари тракийско съкровище. Снимка: БТА

Само четири дни преди новоизбраните конституционни съдии да положат клетва премиерът Бойко Борисов помоли Венета Марковска да се оттегли.

„Молбата ми е да се оттегли, след като създаде такъв огромен шум, и да продължи да си бъде съдия. Това е нейно право, защото вече е избрана, но така или иначе, около нея много се говори, има напрежение и в случая най-достойното би било тя сама да не отиде да се закълне. Помолил съм я преди една седмица. Надявам се да го реши”, заяви премиерът.

Още след избухването на скандала премиерът Бойко Борисов се срещна с Венета Марковска и я помоли да се оттегли, ако има от какво да се срамува и ако ЕК сметне, че изборът й е опорочен.

Още по темата
 Тя обаче поиска МВР и прокуратурата да издирят автора на доноса срещу нея. Според Марковска “анонимният“ сигнал е станал повод “за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство“.

Марковска е категорична, че ще положи клетва след резултат от проверка на "изложената в доноса информация" и отпадане на съмненията в нейната репутация като човек и съдия.

Припомняме, че скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“. След като ЕК заплаши с междинен мониторингов доклад, Марковска сама поиска за бъде изслушана в правната комисия и опита да изчисти имиджа си, като отхвърли всички твърдения в „доноса“.

Премиерът Бойко Борисов коментира още и критиките на президента Росен Плевнелиев, че му липсва информация за договореностите, които предстои да се подпишат във връзка с окончателното инвестиционно решение по проекта за газопровода "Южен поток".

Утре икономическият министър Делян Добрев щял да отиде при държавния глава, за да го запознае с развитието на проекта.

"Президентът просто не е бил в България, иначе Делян Добрев първо запозна Министерски съвет с цялата подробност, след това отиде в парламента – представи я пред икономическата комисия, какво повече да направим", запита Борисов. "Утре мисля, че ще отиде при президента пак да му я представи", добави той.

Премиерът посети  Археологическия музей, където пред него и министрите Симеон Дянков, Сергей Игнатов и Вежди Рашидов беше представено намереното в Омуртаговата могила край разградското село Свещари тракийско находище.

Бойко Борисов обеща да се намерят пари за закупуването на геофизичен радар за нуждите на археолозите от Археологическия институт и музей със средства на Министерството на образованието. Той ще бъде използван за снимки в могилата и околността, където е намерено съкровището от Свещари.

Относно опасенията, че обсерваторията на Рожен може да затвори врати заради липса на средства, премиерът коментира: „Тя всяка година затваря и досега не е затворила. Защото не е затворила, затова не ме смущава. Всяка година ги слушам, че затварят обсерваторията. Вие не го ли пишете всяка година. Питам ви – затворила ли е досега”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
2
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Венета не се предавай. Бойко и народа на Бг е зад теб!!!!!!
237
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.....ГРОБАРИ НЕЖНО РЕДАТ ГАЙТАНЛИЯ СЛОВОРЕДИ И ВЕНЦИ НОСАТ И ПЕСНИ ПЕЯТ ЗА 666! СУПЕР...!... НИЕ ГРОБАРИ МАРШ МАРШ МАРШ ...ДА ВЪЗПЕЕМ 666! СУПЕР...!...ДЪДЪДЪЪ...!
236
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ,ТАЯ МАРКОВСКА ЛИ Е МИ МЯЗА ПОВЕЧЕ НА МОСКОВСКА,КАТО ВСИЧКИ ДО ЕДИН ПОЛИТИЦИ ОЛИГОФР...ПАРДОН,ОЛИГАРСИ И ВСЯ АСТАЛЬНАЯ ***...
235
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навсякъде по света криминалния контигент го преследват и в развитите страни мутри от рода на нашите са навряти в *** *** ( с извинение ).. ние тука в БГ какво правим - дадохме му държава на най-голямата мутра и после плачем.. *** бил, не знам какъв бил.. ами какъв да е ? вие какво очаквате,че човек занимавал се с трафик на амфетамини и проституция и всякакви други ***, изведнъж ще се промени и ще стане Робин Худ и ще спре да краде .. ахаха логиката е никаква
234
1
 
3
 
! Отговори
Герб преди 11 години
"Как весело и вещо, от нищо правим нещо, от нищо правим нещо и веем знамена "
233
1
 
7
 
! Отговори
Де толкоз акъл преди 11 години
Що се връзват някои, че му викат пожарникар? И какво общо имат българските пожарникари с американските?Да ви обясним: Нищо лично към професията. Ама като знам какви хора, с КОЛКО умствен багаж ставаха пожарникари? И то стана нарицателно за тъпичък, простоват човечец. Той свикнал само команди да изпълнява, БЕЗ ДА МИСЛИ. Честно, ви цитирам думите на един пожарникар към свой колега: Аааа, *** си като милиционер.И какво ми намествате пак САЩ. Най-голямата държава ТЕРОРИСТ в света.Убийци.
232
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A NARODA MOLI DR., BORISOV, RESPEKTIVNO AGENTA NA DS "BUDA" DA NE MU SE MERKA PRED O4ITE SU6TO. TOLKOVA MIZERIQ I PROSTOTIQ NA EDNO MESTO SME NQMALI NIKOGAq GLASUVAITE ZA NEGO OTNOVO 6TE VIDITE DE SE-AT GLADNITE.
231
10
 
3
 
! Отговори
До 273 преди 11 години
Кутевците от рода на този с дяволския ник 666! СУПЕР не спят, почти не се хранят, само произвеждат силно миризливи и токсични зловония в нета. Как го правите бе, запитал ги самия другар Кутю Кутев, учуден от необикновената производителност на подчинените си. Ами ето как, казал един от тях, въпросния 666! СУПЕРГалфон свалил си червените прашки и се надупил право към другаря Кутев като произвел такъв мощен салют, че Аврорския ряпа да яде. Кутев останал много очарован от резултата и силно въодушевен ги насърчил да продължат в същия дух, като им сипал извънредна порция Смилянски боб, а на Супера тройна!!
230
4
 
9
 
! Отговори
Bg журналист преди 11 години
Добре де, нали вие гласувахте за човека с лупата!Сега хак да ви е.Пак гласувайте
229
1
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Драги мои сънародници, ако бяхме друга, нормална държава тази особа изобщо нямаше да е там, където е била и е в момента! Само че такива като нея са мооооого и на всички нива в държавната йерархия! И какъв е извода от цялата тази шумотевица? Ами такъв, че ако си корумпиран и нещата излязат наяве, няма правно основание, но институциите т.е. Бойко Борисов, те призовават да не ставаш конституционен съдия.В най-лошия за теб случай си оттегляш кандидатурата за да се потули работата и пак си оставаш съдия на старата хранилка, която те е хранила доста добре и досега.А аз имам само една мечта - да видя съдия в затвора. Поне за ден.
228
3
 
10
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
А за РУМЯНА ЖЕЛЕВА!
227
3
 
5
 
! Отговори
асс преди 11 години
До избирател Ти ненормален ли си или гамен.
226
16
 
6
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Шизофренията пак обхвана този сайт или по скоро двама доносници на ДС, които всяка публикация за Б.Борисов им действа като червено на бик. Българи единственото спасения от безродниците е втори мандат за ГЕРБ. Цялата пропагандна машина до изборите ще бълва клевети и омраза, но след това те просто изчезват от политическия небосклон.
225
7
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЛУПАТАР ПРООЗ...!
224
6
 
17
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ САМО МИКРОСКОП НЕЕ ФАНАЛ ОШТЕ...ДА ВИДИ ГЕРБ КОКО Е ГУУЛЕМ...!
223
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАРОДА КАЗВА НА БАНДИТА:"МАХАЙ СЕ НЕ МОЖЕМ ДА ТЕ ТЪРПИМ!!!!!!!!!!!"
222
6
 
13
 
! Отговори
Тъпотата каза: преди 11 години
- Кой кого гледа, лупата ли НЕГО или той НЕЯ?
221
5
 
15
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦКО СЕКИ ДЕН НОСИ ИЗНЕНАДИ...!...ЛУПИ НОЖИЦИ ЛАЖИЦИ ВИЛИЦИ ЧЕТКА ЗА ЛЪСКАНЕ НА ОБУФКИ КИФТЕТА НЕКОЯ ФИЛИЯ БУРКАН МАС ВИНАГИ СИ НОСИ У ДЖОБОВЕТЕ...!
220
3
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....266 ГРОБАР ПИСАТЕЛ...!
219
5
 
7
 
! Отговори
БГ журналист преди 11 години
Добре де, нали вие гласувахте за човека с лупата!Сега хак да ви е.Пак гласувайте.